Nordic Crown

Det har introducerats ett nytt märke på marknaden, Nordic Crown är det nya märket som startats av ett gäng före detta Brio-anställda som själva köpte Brios gamla fabrik för att tillverka några av Brios modeller som Britax valt att lägga ner. Nordic Crown tillverkar Brios gamla sittvagnar, både Brio Sitty, Brio Twin Sitty och Brio Duette kommer tillbaka fast nu under namnen Crown Sporty, Crown Twin Sitty och Crown Duette.

Nordic-Crown

Jag förstår verkligen att Brio-trogna tagit chansen att ta vara på dessa fina modeller som varit otroligt populära. Brio Sitty har varit en riktigt populär vagn till förskolan och till ett äldre barn som behöver någonstans att vila sig på långa utflykter. Förbättringar på Crown Sporty är 7 cm längre rygg, uppdaterad broms och bredare hjul. Tyvärr är det dock fortfarande EVA-hjul, här hade jag önskat att man uppgraderat till något som inte samlar grus, tex. PU-hjul. Varukorgen har också fått en liten ficka som är som en mugghållare. Crown Sporty har ett fast handtag på 103 cm höjd och ställbar rygg i sittläge och viloläge, inget liggläge. Klädseln är öko-tex certifierad och avtagbar och tvättbar. Sufflett finns att köpa som extra tillbehör. Hjulen är 23 cm i diameter och som sagt EVA-hjul, vagnen har också bakhjulsfjädring. Crown Sporty blir 81x49x32 cm ihopfälld, är 49 cm bred och väger 8,8 kg. Vagnen finns i två färger, svart och blå, den kostar 1595 kronor och sufflett kostar 399 kronor. Den finns även i en version i svart konstskinn med dragkedjedetaljer, där suffletten ingår och har en förlängning, den kostar 2395 kronor.

Crown-SportyCrown-Sporty-blå46500 Crown skärm-1sporty leather folded465000 Crown Flaskhållare-1

Crown Twin Sitty är samma vagn fast i dubbelt utförande. Den har en sittlängd på 99 cm och en bredd i sittytan på 50 cm, hela vagnen är 74 cm bred, klarar alltså standarddörrar och det så kallade stockholmsmåttet. Vagnen blir 74x35x83 cm ihopfälld och väger 12,2 kg. Den finns i svart och svart denimfärg och kostar 2595 kronor, suffletten kostar 499 kronor.

Crown-Twin-Sitty-Svart-DenimCrown-Twin-Sitty-Svart

Även Brio Duette har varit en populär vagn, i synnerhet hos förskolor som uppskattat att den finns i black leatherette som är lätt att torka av, att den har gott om förvaringsutrymme i en stålkorg under, fällbar båge som gör det lätt att få i barnen och ställbart fotstöd. Men jag vet att den även varit populär som rejälare sulky hos föräldrar som har tätt mellan syskonen eller tvillingar. Duette har ställbar rygg till liggläge och ställbart teleskophandtag. Även den har öko tex-certifierade tyger. Vagnen har 30 cm stora fasta hjul. Den är endast 70 cm bred, blir 91x70x50 cm ihopfälld och väger 15,5 kg.

Crown-Duette

Än så klänge har jag sett att kopbarnvagn.se och Nids4Kids tagit in Crowns barnvagnar i sitt sortiment, men jag hoppas det blir fler återförsäljare. Crown har även planer på att introducera en traditionell kombivagn på marknaden under året. Och under nästa år räknar de också med att återlansera Brio Race och Brio Spin på marknaden, det ser vi fram emot!

4 thoughts on “Nordic Crown

 1. M

  Hej Elin!
  Denna kommentaren är helt off topic, sorry.
  Vilken fantastisk blogg du har! Vad man än googlar för barnvagn slutar det med att man hamnar här =)
  Till min fråga:
  Vi väntar vårt första barn och min fru är ganska dålig i ryggen. När vi ska köpa vagn blir prio 1 vagnens och sitt/liggdelarnas vikt, höjden på vilken barnet ligger/sitter (ju högre desto bättre) samt hur smidig vagnen är att fälla ihop (utan att man behöver fälla ihop sig själv allt för mycket…). vagnen får vara rimligt smidig att manövrera också, svängbara hjul är ett måste.
  Har du något tips till oss?
  Vänliga hälsningar.

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag tycker ni ska kika på Joolz Day eller Crescent Infinity, de är båda höga och ganska lätta, är dessutom ganska ergonomiska att bära med en stång i chassit att bära i. Men man behöver böja sig ner lite för att fälla ihop dem.

   Svara
 2. Cicci

  Hej.
  Har set att gamla brio sitty har 99 cm i liggläge. Nordic crown har ju samma mått. Hur kan ryggstödet då vara 7 cm längre på kopian bordic crown ?

  Svara
 3. Linda

  Hej!
  Vi funderar på att köpa duetten till våra tvillingar som snart är 5 månader. Det stämmer att den är endast framåtvänd? Finns den att ”provköra ” någonstans?? Hade brio spin till vårt äldre barn.. Är den väldigt lik?
  🙂 Linda

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.