Etikettarkiv: Crown Sporty

Recension av Nordic Crown Sporty

SportyNordic Crown Sporty

Märke: Nordic Crown
Modell: Sporty
Årsmodell: 2016
Färg: Svart

Jag har testat Nordic Crowns Sporty i ett samarbete med Nordic Crown via Köp Barnvagn. Nordic Crown har startats av tidigare Brio-anställda och Sporty är en uppdatering av klassiskern Brio Sitty. Sporty har bland annat fått längre ryggstöd, bredare hjul och nya öko tex-textilier. Sporty är en klassisk sulky som jag testat till min son på drygt 2 år och använt fram och tillbaka till förskolan och i min vardag på promenader och utflykter.

Läs mer

Nordic Crown

Det har introducerats ett nytt märke på marknaden, Nordic Crown är det nya märket som startats av ett gäng före detta Brio-anställda som själva köpte Brios gamla fabrik för att tillverka några av Brios modeller som Britax valt att lägga ner. Nordic Crown tillverkar Brios gamla sittvagnar, både Brio Sitty, Brio Twin Sitty och Brio Duette kommer tillbaka fast nu under namnen Crown Sporty, Crown Twin Sitty och Crown Duette.

Nordic-Crown

Jag förstår verkligen att Brio-trogna tagit chansen att ta vara på dessa fina modeller som varit otroligt populära. Brio Sitty har varit en riktigt populär vagn till förskolan och till ett äldre barn som behöver någonstans att vila sig på långa utflykter. Förbättringar på Crown Sporty är 7 cm längre rygg, uppdaterad broms och bredare hjul. Tyvärr är det dock fortfarande EVA-hjul, här hade jag önskat att man uppgraderat till något som inte samlar grus, tex. PU-hjul. Varukorgen har också fått en liten ficka som är som en mugghållare. Crown Sporty har ett fast handtag på 103 cm höjd och ställbar rygg i sittläge och viloläge, inget liggläge. Klädseln är öko-tex certifierad och avtagbar och tvättbar. Sufflett finns att köpa som extra tillbehör. Hjulen är 23 cm i diameter och som sagt EVA-hjul, vagnen har också bakhjulsfjädring. Crown Sporty blir 81x49x32 cm ihopfälld, är 49 cm bred och väger 8,8 kg. Vagnen finns i två färger, svart och blå, den kostar 1595 kronor och sufflett kostar 399 kronor. Den finns även i en version i svart konstskinn med dragkedjedetaljer, där suffletten ingår och har en förlängning, den kostar 2395 kronor.

Crown-SportyCrown-Sporty-blå46500 Crown skärm-1sporty leather folded465000 Crown Flaskhållare-1

Crown Twin Sitty är samma vagn fast i dubbelt utförande. Den har en sittlängd på 99 cm och en bredd i sittytan på 50 cm, hela vagnen är 74 cm bred, klarar alltså standarddörrar och det så kallade stockholmsmåttet. Vagnen blir 74x35x83 cm ihopfälld och väger 12,2 kg. Den finns i svart och svart denimfärg och kostar 2595 kronor, suffletten kostar 499 kronor.

Crown-Twin-Sitty-Svart-DenimCrown-Twin-Sitty-Svart

Även Brio Duette har varit en populär vagn, i synnerhet hos förskolor som uppskattat att den finns i black leatherette som är lätt att torka av, att den har gott om förvaringsutrymme i en stålkorg under, fällbar båge som gör det lätt att få i barnen och ställbart fotstöd. Men jag vet att den även varit populär som rejälare sulky hos föräldrar som har tätt mellan syskonen eller tvillingar. Duette har ställbar rygg till liggläge och ställbart teleskophandtag. Även den har öko tex-certifierade tyger. Vagnen har 30 cm stora fasta hjul. Den är endast 70 cm bred, blir 91x70x50 cm ihopfälld och väger 15,5 kg.

Crown-Duette

Än så klänge har jag sett att kopbarnvagn.se och Nids4Kids tagit in Crowns barnvagnar i sitt sortiment, men jag hoppas det blir fler återförsäljare. Crown har även planer på att introducera en traditionell kombivagn på marknaden under året. Och under nästa år räknar de också med att återlansera Brio Race och Brio Spin på marknaden, det ser vi fram emot!