Första intrycket av Easywalker Mini

I veckan fick jag hem en Easywalker Mini i ett samarbete med BabyPlus.nl. Mina erfarenheter av att beställa från Baby Plus kommer i ett senare inlägg.

Jag har tidigare haft en Easywalker Mini, denna är dock helt annorlunda på många punkter. Nu i vår kom nämligen en ny version av Easywalker Mini som bygger helt på Easywalker Mosey. Man kan alltså säga att detta är samma vagn som Mosey, fast rent designmässigt är det ett samarbete med bilmärket Mini där Minis logga syns på flera ställen och de karakteristiska ränderna finns på fler av färgvalen. Det är helt andra färger än de som finns till Mosey. Jag ska senare även skriva ett inlägg om vad som är skillnaden mellan gamla Mini, nya Mini och Mosey och gå in mer på fördelar och nackdelar.

Jag valde Ice Blue och jag tycker det är en riktigt snygg färg, ännu snyggare i verkligheten än på bild. Den drar nästan lite mot mintgrön ibland och är verkligen isigt blågrön.

DSC02020

Mitt första intryck av nya Easywalker Mini är att det är en lättkörd vagn, den är lätt att svänga och lättrullad. Den är dessutom riktigt liten och smidig, bara 55 cm bred och inte alls lång, handtaget går också att fälla in riktigt långt. Hjulen var jag också positivt överraskad av, det är punkteringsfria hjul och jag visste att det inte fastnade grus i, men jag är också nästan helt säker på att detta är gummihjul, det känns strävt och dämpat precis som gummi. Dessutom har däcken precis samma mönster som gamla mini (som har lufthjul).

2015-05-04 16.17.11

Ett annat positivt intryck är suffletten, den har förlängning och solkeps och täcker verkligen otroligt bra.

DSC02027

Bågen och fotstödet gör att vagnen är bra anpassad för min 15-månaders, men den rymliga sittdelen med höj- och sänkbar sufflett och maxvikten på 20 kg gör att man 4-åring passar lika bra i den.

En av nackdelarna jag upptäckt hittills är att sittläget är extremt upprätt. Ryggstödet är ställbart i fyra lägen, och det mest upprätta läget är alldeles för rakt i ryggen vilket gör att min 15-månaders trycks framåt av ryggstödet.

2015-05-04 16.11.09

I viloläget blir det lite för bakåtlutat och sonen trivs inte så heller. Han vill gärna sitta helt upprätt med rakt sittläge, men inte tryckas framåt av ryggstödet till en nästan framåtlutad position.

2015-05-05 08b

Men jag ska se om jag kan göra något åt selen så att sonen i alla fall får lite mer rörelsefrihet så kanske han trivs bättre i viloläget. I övrigt tycker jag hittills att det är en rejäl vagn med stora hjul i ett väldigt litet format som jag tror att jag kommer trivas med och ser fram emot att testa mer. Recension blir det såklart om någon månad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.