Cab-on sittdyna – recension

Jag har under hösten i ett samarbete med Cab-on testat Cab-ons nya sittdyna. Formmässigt liknar den flera andra vanliga sittdynor och utseendemässigt har den inte heller något särskilt, men det som gör den speciell är materialet. Ena sidan är nämligen i ett vattentätt och smutsavvisande material, vilket gör dynan perfekt att använda när barnet är lite smutsigt och blött när man sätter ner hen i vagnen. På så sätt skyddar man vagnen och sittdynan är jättelätt att torka av om den blivit smutsig.

2015-09-18 08.53.39

Cab-ons sittdyna är 79×32 cm. Den har uttag för fempunktssele med tre olika höjder för axelbanden och två olika hål för grenbandet. Midjebanden får man dra på sidan om då sittdynan är ganska smal. Ena sidan är i fleece (polyester) och i detta fall är den svart med vita prickar. Den andra sidan är enfärgad svart och det är den sidan som är vattentät och smutsavvisande, materialet är belagd polyester. Dynan kan tvättas i maskin på 40 grader fintvätt.

DSC03520DSC03519

Det finns inget sätt att fästa dynan i vagnen något som jag påpekade redan i mitt första inlägg om dynan. Glädjande nog kan jag meddela att Cab-on direkt tog till sig detta och redan i nästa leverans av dynan kommer den att ha knytbanden i sidorna för att fästa den i flertalet olika vagnar. Trots att min inte haft knytband har jag ändå upplevt att det sitter helt okej i de flesta vagnar med fleecesidan neråt. Särskilt i vagnar där man kan trä igenom grenbandet sitter den bra. Jag har testat den i flera olika vagnar. I Moweo Magro sitter den bra, även om man behöver dra upp den ibland.

2015-09-18 09.02.04

Stokke Scoot har en ganska annorlunda sittdel som oftast inte funkar så bra med sittdynor. Cab-ons sittdyna blir lite för bred på sina ställen och sticker såklart ner nedanför sittytan men den sitter riktigt bra på plats.

 

2015-10-11 16.44.11

I BT Jogger Terrain sitter dynan riktigt bra.

DSC03754

Och i Kronan Sulky S sitter den som gjutet och dessutom går det att trä grenbandet genom dynan vilket gör att den inte glider ner.

DSC03749

Kort sagt passar dynan i alla vagnar jag testat den i. Jag är nöjd med det vattenavvisande materialet som är riktigt lätt att hålla rent och jag kommer fortsätta att använda denna dyna, den kommer bli perfekt när man hämtar ett blött barn från förskolan eller när ett barn som har lekt ut i snön ska åka vagn hem.

Cab-ons sittdyna kostar 299 kronor och finns att beställa hos Cab-on. Den finns i sex olika färger och det finns matchande fotsack, Cab-on Wind att beställa till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.