Bågen till Silver cross Micro återkallas

Vid ett test har det framkommit att det finns en potentiell klämrisk i bågen på Silver cross Micro. Man har därför i samråd med konsumentverket valt att gå ut med en frivillig återkallelse så att man, om man har en Silver Cross Micro kan få välja att byta till en fast båge som inte har klämrisken.

Silver-Cross-Micro

Silver Cross Micro Paraplysulky säljs över större delen av världen, i många länder. Micro är säkerhetstestad efter alla gällande standards och har passerat 3 st tester av godkända testinstitut utan anmärkning. Det finns inga tillbud rapporterade, oavsett land, kring att något barn klämt sig i frambågen.

Svenska Konsumentverket ser en potentiell risk med frambågen på Silver Cross Micro paraplysulky. SBA BABY som är Nordisk agent för Silver Cross och Silver Cross har gemensamt med Konsumentverket beslutat om en frivillig återkallelse av frambågen. Detta då vi ser barnets säkerhet som det viktigaste i vår verksamhet.

Du som har en Silver Cross Micro, oavsett design/färg och vill byta din frambåge mot en fast frambåge som inte har denna potentiella klämrisk! Kontakta i första hand din butik för åtgärd eller vänd dig Scandinavian Baby Alliance så sänder vi ny frambåge utan kostnad. konsument@sbababy.se Telefon +46 371 770 100

Vi ser ditt barn som det viktigaste och ber om ursäkt för ert eventuella merarbete.

Gislaved 6 nov 2015.

Bo Inge Ohlsson/VD Scandinavian Baby Alliance

Texten är hämtad här.