Buggy Board Saddle – recension

Nu har det äntligen blivit dags för min recension av Buggyboard Saddle, en pall eller sadel till Buggyboard Maxi. Jag har haft den hemma sedan i somras men av flera olika anledningar har det inte blivit av med någon recension förrän nu.

Buggyboard Saddle fästs direkt på den befintliga Buggyboard Maxi-ståbrädan, den passar dock inte Mini. Jag har inte koll på exakt vilka Maxi den passar till, men min är flera år gammal och fungerar perfekt ihop med sadeln, jag tror att alla Buggyboard Maxi som ser ut som de som säljs nu ska funka med sadeln.

DSC04021

Precis som namnet antyder är BuggyBoard Saddle en enkel sadel snarare än en stol eller sits. Fördelen med det är att den är väldigt kompakt och smidig. Den kan enkelt fällas ner när den inte används och den kan även plockas bort och läggas i varukorgen och den får plats även i de allra minsta varukorgarna. Sadeln är mjukt vadderad och har två “bågar” på kanterna som blir handtag för barnet att hålla sig i.

Sadeln fästs som sagt enkelt direkt på den vanliga ståbrädan, den träs på runt den lilla upphöjningen i mitten av ståbrädan och sedan trycks fästet ner så att den snäpper fast på brädan.

DSC04029DSC04032

När sadeln sitter fast på brädan kan man också välja att vika ner den genom att dra i den röda pluppen under sadeln. Detta gör att barnet väldigt lätt kan växla mellan att sitta på sadeln och stå upp, det tar bara ett par sekunder att ändra läge på sadeln.

DSC04022DSC04018

Med sadeln nervikt kan du också enklare fälla upp brädan om den inte används. Men det beror också på vagnens utformning, på vissa vagnar kommer man vara tvungen att ta bort sadeln helt för att fälla upp brädan.

DSC04033

För att ta av sadeln helt finns en säkerhetsspärr som ska dras ut så att den röda knappen kan tryckas in, då kan spärren lyftas upp så att pallen kan hakas loss. Sadeln tar som sagt riktigt liten plats när man tagit av den från brädan. Sadeln är bara 31x13x11 cm ihopfälld och väger bara 680 gram.

DSC04027DSC04028DSC04034

Enligt bruksanvisningen till Buggyboard Saddle får barnet bara sitta bakåtvänt på pallen. På flera av de vagnar jag testat sadeln på är det dock fullt möjligt för barnet att sitta framåtvänt. Jag har därför varit i kontakt med den svenska leverantören som menar att det bara är för att det är svårt att för barnet att få plats med med benen som det står i bruksanvisningen att barnet bara ska åka bakåtvänt. Min dotter som är 4,5 år och 107 cm lång har provat båda hållen och ofta växlat lite men inte tyckt det varit något större problem att sitta framåtvänd på flera av vagnarna vi använt.

På Stokke Scoot går det utmärkt att sitta åt båda hållen:

2015-10-17 15b2015-10-17 15b2

På Crescent Compact var det trängre men hon provade att sitta framåtvänd på den också och det gick. Dock gick det inte att använda pallen när vagnen var i liggläge, bara i sittläge.

2015-11-24 13.12.022015-11-24 16b

På Cybex Balios M skulle det nog bli svårt att sitta åt andra hållet då fotstödet blir i vägen.

2015-06-28 13b

Min dotter har varit väldigt nöjd med BuggyBoard Saddle och gärna velat sitta på den. Jag tycker Buggyboard Saddle passar väldigt bra till större barn där behovet finns att snabbt kunna växla mellan att ha brädan uppfälld, att ha barnet ståendes på brädan och att ha barnets sittandes på brädan, allt efter hur barnets humör och vilja växlar. Jag bedömer att pallen borde funka från strax före tre års ålder och upp. Faktum är att min son som snart fyller två varit nyfiken på storasysters pall och provsuttit den vid några tillfällen och han har sett ut att sitta bra. Främst är det faktumet att barnet kan få för sig att kliva av som gör att jag nog kanske inte skulle rekommendera den till ett så litet barn. Men det är såklart olika från barn till barn när de är mogna att sitta på brädan utan att kliva av. Maxvikten för sadeln är 20 kg. Har man redan en Buggyboard är priset på ca 600 kronor inte så farligt.

Jag tycker BuggyBoard Maxi är en väldigt bra ståbräda eftersom man kan gå under den vilket gör att man inte behöver korta in stegen så mycket. Läs mer om det i min recension av Buggyboard Maxi här. Att det nu kommit en pall till gör ståbrädan ännu bättre. När jag använder den till min 4,5-åring saknar jag egentligen ingenting, jag tycker den är lättanvänd och framförallt väldigt flexibel vilket passar oss perfekt.

4 thoughts on “Buggy Board Saddle – recension

  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag vet att Buggyboard passar Super Nitro. Men jag vet inte hur det funkar mad sadeln, jag tror att ståbrädan måste sitta ganska långt ut om sadeln ska få plats, men det borde gå.

   Svara
 1. Emillie

  Min son är ca 2 år och 9 månader när lillasyster kommer i maj.
  Har en brio smile och undrar vilken bräda med sits du rekommenderar – Denna eller Bumprider sit?
  Jag själv är kort så jag antar att jag får gå på sidan om vagnen vilken jag än tar, haha..
  Kan tillägga att vi har en liten hund så ut en liten sväng i alla väder är ett måste 🙂

  Mvh Emillie

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.