Vinter & Bloom regnskydd – recension

Jag har testat Vinter & Blooms regnskydd i ett samarbete med Amvina. Vinter & Bloom är en nytt märke från Amvina, bestående av åkpåsar, sittdynor och regnskydd. Åkpåsen har jag också testat och det kommer en recension av den så småningom också. Vinter & Blooms regnskydd är utformat för att passa alla typer av singelvagnar. Det har uttag för handtaget på baksidan för att även passa sulkys och jag tycker det har passat på alla vagnar jag testat det på.

DSC03972

Regnskyddet har två reflexränder på, vilket är jättebra då regnskyddet ofta används under den mörka årstiden. Det finns en dragkedja i ena sidan av regnskyddet så att du kan öppna upp regnskyddet för att lättare få i och ur barnet utan att behöva ta av regnskyddet. Det går dock inte att öppna upp hela sidan på regnskyddet så att det går att dela helt utan det sitter fortfarande ihop även om man öppnar hela dragkedjan.

DSC03975

Regnskyddet från Vinter & Bloom har en lucka i klarplast som knäpps fast över öppningen på regnskyddet. På så sätt kan du skydda helt och hållet från regn om du önskar det. Jag gillar att luckan är helt avtagbar så att den inte är i vägen när den inte används. Dock hade luckan gärna fått fästas på insidan av regnskyddet i överkanten. Den fästs på utsidan och då är risken stor att vattnet rinner på insidan av luckan om det regnar kraftigt. Luckan hade också kunnat vara lite bredare då det kan vara tajt att få den att täcka hela öppningen på större vagnar.

DSC03974DSC03973

Det ingår även en förvaringsväska som fästs med kardborrefästen på vagnen och har en dragkedja för att stänga igen den. Regnskyddet är lätt att vika ihop och tar liten plats vid förvaring så att man alltid kan ha det med sig.

Jag har som sagt testat regnskyddet på många olika vagnar och tycker att det sitter bra på alla jag testat. Regnskyddet håller också tätt riktigt bra. Jag har till och med lämnat vagnen med regnskyddet på en hel dag utanför förskolan och det regnade vid flera tillfällen och vagnen blev ändå inte blöt. Jag har också varit ute flera timmar i ihållande regn, dottern stod på ståbräda och tryckte sig mot det blöta regnskyddet och lekte med vattnet som låg på suffletten och vagnen var ändå bara blöt på två små fläckar.

Regnskyddet på Crescent Compact 360 XT Air (i liggläge):

2015-11-24 13.12.02

Moweo Magro:

2015-09-15 10.59.11

Maxi-Cosi Stella:

2015-11-17 15.57.24

Vinter & Blooms regnskydd kostar ca 349 kronor. Det finns i tre olika färger, ljusblå med prickar, svart med prickar eller ljusrosa med prickar. Jag tycker regnskyddet fungerar bra i alla avseenden, det har praktiska funktioner, håller tätt, det har ett rimligt pris och piffar upp en regngrå dag. Jag kan verkligen rekommendera Vinter & Blooms regnskydd.

6 thoughts on “Vinter & Bloom regnskydd – recension

 1. therese

  Kan tyvärr meddela att regnskyddet är på gränsen till för kort på sufletten på emmaljunga scooter 4. Vi testade två olika v&b regnskydd på två olika scooter4 hos ÅF och det är en cm för kort ungefär 🙁

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Drag ni fram regnskyddet över knäleden? Det får jag göra på Compact för att det ska sitta bra. Men jag kan förhoppningsvis testa på Scooter 4s lite senare också.

   Svara
 2. Maria

  Hej, funderar på detta regnskydd till min Emmaljunga Viking. Min fundering är om du tror att det kan funka till denna lite mindre vagn samt har jag tänkt att ha samma till både ligg å sittdel. Tacksam för dina expert tankar! Å tack för en superblogg! Mvh Maria

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.