Lascal BuggyBoard Maxi – Recension

Jag har köpt en Buggyboard Maxi, den tredje ståbrädan vi testat och nu känns det äntligen som att vi hittat rätt. Buggy Board Maxi är en universal ståbräda som ska passa 99 % av alla barnvagnar, hittills har den funkat bra på alla vagnar jag testat den på.

Det som jag tycker är extra bra med den här ståbrädan, är att det på Buggy Boards hemsida finns en guide över vilka barnvagnar som den passar till och hur man ska fästa ståbrädan på bästa sätt. När man ska montera ståbrädan rekommenderar jag att man först och främst går in och tittar hur den ska sitta på ens vagn, här.

DSC04524

Ståbrädan är anpassningsbar på många sätt för att passa nästan alla barnvagnar. Den har fästen som skruvas fast runt chassit på barnvagnen. Man drar bandet runt chassit och drar åt och skruvar sedan åt genom att snurra på själva fästet tills det sitter riktigt hårt. Det är trögt att skruva åt så och man får ta i mycket för att det ska sitta ordentligt. Det ingår fästtejp som kan behövas för att fästet ska sitta riktigt hårt.

DSC04515

Det går också att anpassa längden på ståbrädans armar. Det finns tre olika hål att fästa skruven i och dessutom ingår en förlängning som ger ytterligare två skruvhål. Skruven kan också fästas antingen på insidan eller utsidan av armen beroende på vad som passar bäst.

DSC04516

Vinkeln på armarna justeras med denna skruv som sitter längst ut på kanten av brädan.

DSC04514

Bredden på armarna justeras med skruvarna som sitter längre in mot mitten av brädan. När man skruvat upp dem kan man dra armarna inåt och utåt längsmed kanten på brädan för att justera bredden mellan armarna. Som smalast kan den fästas med 32 cm mellan armarna och som mest med 56 cm mellanrum.

DSC04513

När man ställt in bredden och längden på armarna så att de passar i fästena så klickar man lätt i brädan genom att dra den röda spärren mot sig och sätta i skruven. Det är väldigt lätt att sätta dit och ta loss brädan vilket jag verkligen uppskattar, den har en tendens att åka på och av ganska ofta hemma hos oss.

DSC04520

Till ståbrädan ingår en rem som man kan fästa på vagnens handtag och använda när man vill fälla upp brädan. Den fästs inte med en krok som de flesta andra brädor utan det är en liten plastbit som man fäster i små hål i brädans kant, lätt att både sätta dit och ta loss.

DSC04519

Det var det om alla små detaljer, hur fungerar den då att använda? Jo, jag tycker den fungerar riktigt bra. Den går att fästa bra på alla fyra vagnar jag testat den på (Brio Go (Next), Emmaljunga Ozone, Emmaljunga Edge med classic-chassi och Kronan Duo S). Som jag tidigare nämnde finns guider till hur man ska fästa brädan på de flesta vagnarna, men det är inte alltid jag lyder de riktigt. På Brio Go valde jag tex. att sätta den närmre vagnen, ju närmare vagnen den kommer desto lättare blir det nämligen att gå bakom. Men det ledde också till att möjligheten att fälla upp brädan blev lite begränsad eftersom armarna sticker ut och tar emot när brädan ska fällas upp. Vill man kunna fälla upp den helt behöver man alltså fästa brädan i de mellersta skruvhålen.

2014-04-12 13.59.452014-04-12 13.59.522014-04-12 13b2014-04-12 14.02.48

Emmaljunga Ozone funkar Buggyboard Maxi nästan obeskrivligt bra. Även här har jag fäst brädan så långt in mot vagnen som möjligt för att få mer benutrymme, då går armarna ner framför vagnens bakaxel. Det gör att brädan hamnar väldigt långt ner när man fäller upp den och den går därför att fälla in under liggdelen och även under sittdelen när man fäller upp fotstödet. Det gör att brädan nästan “försvinner” och inte märks alls när man fäller upp den. Det går också bra att ha den uppfälld medan man fäller ihop vagnen (i alla fall om man använder den med babyskyddsadapter på, något annat har jag inte testat). Och promenera bakom vagnen kan man göra som vanligt, helt utan att ståbrädan inkräktar på utrymmet. Buggyboard Maxi funkar helt enkelt superbra på Emmaljunga Ozone.

DSC04902DSC04903DSC04901DSC04899DSC04907DSC049062014-04-20 09.33.512014-04-19 18b

Jag har även testat den på Emmaljunga Edge med classic-chassi, det är en ganska komplicerad vagn att ha ståbräda på eftersom bromsen lätt hamnar i vägen, men Buggyboard Maxi funkar bra. Man får dock använda förlängningen i och med att fästena ska fästas så långt in på vagnen. Eftersom armarna blir väldigt långa hamnar brädan också väldigt högt när man fäller upp den.

2014-05-19 14.17.022014-05-19 14.16.562014-05-19 14.17.402014-05-19 13.46.05

Jag har även testat den på Kronan Duo S, där fungerar den också bra. När man fäster på detta sättet blir det på gränsen till för smalt, men det går också att fästa i chassirören bredvid som går tvärs över upp mot varukorgen. Och det går säkert att fästa i bakaxeln också om man skulle vilja.

2014-05-30 11.31.462014-05-30 11.31.562014-05-30 11.55.242014-05-30 11b

Buggyboard Maxi har ganska stora hjul, 12 cm i diameter och de har en gummibeläggning vilket gör att de kör mjukt och tyst och att det inte fastnar grus i dem. Brädan har också fjädring eftersom de delar som hjulen är fäst i flexar ordentligt. Jag upplever inte alls brädan som hoppig eller skumpig.

DSC04518

Jag gillar verkligen BuggyBoard Maxi, den rullar bra och tyst, den svänger lätt, den går att fästa och sitter bra på alla vagnar jag testat den på. Det finns guider så man lätt kan se hur man bäst fäster den på sin egen vagn. Det är lite trögt att skruva dit fästena, men när man väl fått dit dem så sitter de oftast ordentligt. Det tar en stund att ställa om vinkeln på brädan, så ska man växla mellan olika vagnar som kräver olika inställningar är den här brädan inte den bästa. Det finns dock extra fästen att köpa till för 180 kronor, om man vill ha till flera vagnar. Men när man väl fått dit brädan och ska använda den så tycker jag den fungerar superbra.

DSC04525

Det som jag personligen tycker är allra bäst med denna ståbrädan har jag inte ens nämnt än. Det är nämligen så att BuggyBoard Maxi har så brett mellan hjulen och är ganska hög, så det går faktiskt utmärkt att gå med fötterna under brädan, både jag och min man har testat på alla vagnar och man slår inte i brädan. Det går alltså att gå bakom vagnen och ta ut stegen ordentligt utan att brädan inkräktar på gångutrymmet. Med de andra ståbrädor jag testat har man varit tvungen att gå bredvid vagnen och hålla i handtaget med en hand. Det funkar såklart, men jag tycker att det både är bökigt och obekvämt och använder mycket hellre en sådan här bräda där man kan gå som vanligt bakom vagnen. Jag filmade lite för att ni skulle få se hur bra det funkar.

BuggyBoard har även en nästan likadan ståbräda som heter Mini, den fungerar likadant men är lite smalare än Maxi, det innebär också att det blir mindre utrymme för fötterna under brädan. Om man har en vagn som Maxi fungerar på så tycker jag därför att man i första hand ska välja den.

Buggyboard Maxi väger 1,9 kg och maxvikten på brädan är 20 kg. Den kostar ca 600-700 kronor och finns i svart, röd och blå.

53 reaktion på “Lascal BuggyBoard Maxi – Recension

  1. Lizzan

    Hej?
    Jag har en emmaljunga city cross. Vet du om det är samma chassi som ozone? Den här brädan verkar ju toppen, men då gäller det ju att den passar.

    Svara
  2. Nina

    Tror du den passar till Super Viking? Har funderat på Bumprider, men blev intresserad av den här pga. din recension!

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Ja, den passar Super Viking också 🙂 Funkar inte riktigt lika smidigt som på Ozone iom att bakaxeln är högre, men det funkade absolut (mycket bättre än Bumprider) 🙂

      Svara
  3. Annelie

    Jag har en Mini på min Brio Race. Fungerar utmärkt! Upplever inte alls Mini för liten, och det går mkt bra att promenera med den och man får under fötterna obehindrat.

    Svara
  4. Carola

    Hejsan!
    Efter jag läste din recension här köpte jag en sån här ståbräda och har satt den på vårt nitrochassi men jag upplever det som väldigt svårt att styra vagnen nu. Upplever du det också?

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Nä, eller till en början gjorde jag det, men sedan smörjde vi hjulen (hade köpt brädan begagnad så det behövdes nog) och efter det tycker jag inte att den varit tung att svänga. Men det blir såklart tyngre att svänga med bräda och 15 kilos extra vikt på än vad det blir utan, konstigt vore det annars. Men testa att smörja hjulen med tex. symaskinsolja, det kanske hjälper på din också?

      Svara
  5. Caroline

    Hej,
    Toppensida! Jag undrar om du vet om Lascal Buggy Board passar på Baby Travel Amsterdam?
    Tack.
    Hälsningar
    Caroline

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Jag har inte testat, men Buggyboard maxi är såpass flexibel så den passar i princip alla vagnar och amsterdam har bara vanlig bakaxel så det borde absolut inte vara några problem.

      Svara
  6. Karin

    Hej!
    Tack för jättebra recension! Jag funderar dock på vad det är för skillnad på mini och maxi och vilken av modellerna du rekommenderar. Vi har en Emmaljunga City Cross.
    Mvh Karin

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Mini är helt enkelt lite mindre än Maxi 😉 Den är framförallt smalare vilket gör att den passar smalare vagnar, men den har också smalare mellan hjulen vilket gör att det blir mindre plats för att gå under brädan. Både mini och maxi passar till City Cross. http://se.buggyboard.info/model/187 Eftersom Maxi passar rekommenderar jag den eftersom det blir mer plats att gå under den.

      Svara
  7. Therese

    Hejsan.
    Undrar om maxi ståbrädan funkar till kronan city också eller är det bara minin som funkar till denna vagn? Mvh

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Jag vet tyvärr inte det, jag har aldrig testat min ståbräda på City, men jag tycker det borde funka, i alla fall om man fäster i bakaxeln, då funkar ju Maxi till och med till sulkyn.

      Svara
  8. Sara

    Vem behöver instruktionsbok när en har dig? Monterat på både Ozone och Classic chassi efter dina bilder, funkar klockrent 🙂

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Vad bra. Man kommer på hur man helst vill ha den efter ett tag, när man monterat på nästan 20 vagnar 😉

      Svara
  9. Madde

    Jag har en smile idag som jag ska sälja. Har beställt en superviking. Funderar lite på det här med ståbräda. Jag kommer använda vagnen en hel del med ståbräda. Till smilen har jag en bumprider. Men fundera på om jag ska sälja den med vagnen(eller för sig) och istället köpa en annan till SV. Anledingen till att jag vill sälja bumpridern är att det går ju absolut inte att gå bakom! måste gå vid sidan om vagnen och hålla vagnen med en hand. vilket blir jobbit i 25 min till förskolan..
    Är det värt att sälja bumpridern och istället köpa en buggyboard?
    Är buggyboarden tystare än bumpridern?

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Ja, det är värt! Så glad att jag tillslut investerade i en buggyboard. Den har gummihjul så den är lite tystare än bumprider ja.

      Svara
  10. Caroline

    Hej! Har en Emmaljunga scooter air S och letar information om olika ståbrädor, som alltid hittar jag hit. Tack för en jättebra sida 🙂 jag väljer mellan emmaljungas egna, bumprider och nu buggyboard? Vet du vilken som skulle kunna funka bäst? 🙂

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Emmaljungas egna har jag inte testat, men jag älskar min Buggyboard, har extremt svårt att tro att Emmaljungas bräda skulle slå den 😉 Bumprider är bra men hamnar ofta långt bak och är svårare att gå bakom än Buggyboarden. Jag tror att Buggyboard Maxi ska passa, den funkar i alla fall till min Viking (som är lika bred) men Buggyboard Mini passar i alla fall garanterat.

      Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Hur menar du? Du kan lossa fästena och montera om dem hur många gånger som helst. Skam an använda samam bräda till flera vagnar finns det extra fästen att köpa till, så att man slipper montera om dem varje gång.

      Svara
  11. Amanda

    Hej!
    Jag undrar om du vet hur det funkar att fälla i hop en brio go med brädan på? Måste man ta bort den först och är det krångligt, eller kan brädan sitta kvar när vagnen är ihopfälld?

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Jag tror att brädan bör kunna sitta kvar när man fäller ihop den. Dock får du brädan hängandes ner när du ska lyfta in vagnen i bilen så jag brukar alltid klicka loss brädan ändå. Det är riktigt lätt att göra.

      Svara
  12. Lena

    Hej, har en brio smile och det här med ståbräda till den verkar ju inte vara det lättaste. Tror du den här hade funkat?

    Svara
  13. Christina

    Hej, rekommenderar du buggyboard eller bumprider till en bro smilet? Vi vill kunna gå som vanligt bakom vagnen.

    Svara
  14. Dan

    Buggyboard maxi eller mini till en Brio Go? Vilken kommer längst bak? Och om man vill kunna fälla upp brädan, kommer de mycket mer bakåt? (Såg att du skrev att man får backa fästena om man vill kunna fälla upp brädan)

    Svara
  15. Marie

    Hej!
    Tack för en bra blogg! Efter att ha läst din recension av buggyboard maxi köpte jag det till vår Emmaljunga city Cross och det har fungerat utmärkt! I sommar väntas en till familjemedlem och därför undrar jag om du vet om den funkar till dubbelvagn? Vi har en Babytravel Dublin. Jag funderar både på om det funkar monteringsmässigt och viktmässigt. Vår äldsta väger 16 kg. Tack för en bra o läsvärd blogg!

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Viktmässigt är inga problem, brädan är godkänd för 20 kg oavsett var den monteras och syskonvagnen är ju byggd för mer vikt än en enkelvagn. Det borde inte vara några problem att fästa den, jag skulle ha fäst den direkt i bakaxeln, för det är inte säkert att armarna går att få så långt isär att du kan fästa i de lodräta stagen.

      Svara
  16. Mikaela andersson

    Hej!
    Jag har en sån ståbräda men kommer inte på hur jag får loss fästena ifrån vagnen! Vet du det?

    Svara
  17. Romanique

    Är denna ståbräda att föredra före Emmaljungas egna till ett Super Viking-chassit? Hur lång är den för barnets fötter? Har läst att någon varit missnöjd med att fötterna inte får så bra plats(?). Mvh Romanique

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Jag har aldrig testat Emmaljungas egna så det är svårt att säga. Dock tror jag inte att Emmaljungas har någon fjädring tex och det är ju en nackdel att den bara passar en vagn. Jag använda min senast i höstas bär dottern var 4,5 år och hade vinterskor, det var inga problem för henne att stå.

      Svara
  18. Annica

    Hej! Vet du om den passar till Brio Smile? Ser på hemsidan du länkar till att det finns monteringsanvisning för Brio sing och Britax Smile men inte för Brio Smile… Finns det någon annan ståbräda du skulle rekommendera till brio Smile före denna? Tack på förhand! Medvänlig hälsning, Annica

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.