Beemoo åkpåse

Beemoo är en åkpåse från Jollyrooms eget märke Beemoo. Den finns i tio olika färger. Jag har testat en i rosa.

DSC01559DSC01561

Åkpåsen har utsida i bävernylon, insidan är i fleece och åkpåsen är fodrad. Utsidan är mjuk och go snarare än kraftig och vattenavvisande. Åkpåsen har uttag för fempunktssele med två olika höjder för axelbanden. Det går att knäppa ner åkpåsen lite uppe vid barnets huvud så att man får en lite större öppning. Upptill runt öppningen finns snörning som går att dra åt, det finns en liten ficka att gömma snörena i så att inte barnet får tag på dem.

DSC01562

Åkpåsen har öppning med dragkedja mitt fram och även för fötterna längst ner. Den går att vika ut helt och hållet som en filt.

DSC01564DSC01563

På baksidan finns en tygbit att vika över ryggstödet på vagnen och baksidan har även små “gummipluppar” som ska förhindra att åkpåsen glider.

DSC01566

Måttet på åkpåsen är 95×45 cm. Tvättrådet är handtvätt.

Jag tycker Beemoo åkpåse sitter bäst i vagnar med traditionell sittdel där suffletten inte sitter ihop med ryggstödet och tygbiten därmed enkelt kan vikas över ryggstödet. Åkpåsen är ganska rymlig och min 2,5-åring på 91 cm ryms fortfarande i den även om det kunde vara mer plats. När man har åkpåsen till lite äldre barn är det en fördel att det går att öppna upp åkpåsen för skorna längst ner. Man behöver då också vika bak botten på åkpåsen annars vilar skorna där på. Om du har öppet för skorna längst ner och dessutom väljer att öppna åkpåsen (tex. om man går in) så hänger åkpåsen ner mycket på sidorna.

2013-11-11 15b

Beemoo åkpåse känns som en bra bas-åkpåse med de viktigaste funktionerna till ett rimligt pris. Vi har ännu inte haft riktigt kallt så jag har inte haft möjlighet att testa hur väl den håller värmen i riktig kyla. Men den känns tjock och välvadderad.

Beemoo åkpåse finns som sagt i tio olika färger och kostar 399 kronor.

Här sitter Beemoo åkpåse i Beemoo Duovagn.

2013-09-13 11.03.112013-10-19 08b2

Här i Mountain Buggy Swift.

2013-11-06 10.02.28

Här i Kronan Sulky.

DSC02373

Och här i Brio Spin.

DSC02375

7 thoughts on “Beemoo åkpåse

 1. My

  Hej! Såg tidigare att du har gjort inlägg kronan sulky vs. Britax b motion! Har en fråga ang. Det fungerar britaxen lika bra /likvärdigt som kronan i snö och terräng??? Tackar vänligast för svar på förhand!! Och vill bara säga: vilken toppenblogg för oss oerfarna. Med vänlig hälsning, my.

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   I den jämförelsen, som finns här: https://www.barnvagnsblogg.com/britax-b-motion-vs-kronan-sulky/ har jag skrivit såhär:
   ”Fjädringen är också olika på de båda vagnarna, B-Motion har riktigt bra och mjuk fjädring medan Kronan Sulky är ganska stum, den har dock större hjul vilket gör att den klarar terräng något bättre än B-Motion, även om det också klarar sig förvånansvärt bra i terräng. Fördelar med Kronan Sulky tycker jag är att den går bättre i terräng och snö”. Framförallt i snö tror jag att Kronan Sulky är betydligt bättre, B-motion har väldigt små framhjul.

   Svara
 2. Therese

  Hej
  Har precis tagit mig igenom barnvagnsdjungeln med hjälp av din blogg (har en ozone som
  är på väg till mig från en blocket annons som jag nu verkligen hoppas ska kunna få min 6 månaders att kunna tänka sig att åka vagn). Men nu kommer nästa problem, hur gör jag med åkpåse till Ozone. Den är ju lite smalare än många vagnar om jag förstått det rätt. Har du ngt förslag?
  Med vänlig hälsning, Terese

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   De flesta åkpåsar funkar okej i Ozone. Vill man ha en som sitter riktigt bra ska man ha en som är anpassade för ergonomiska sittdelar, som tex. Bugaboos åkpåsar. Men annars tycker jag även att Buppas åkpåse sitter riktigt bra.

   Svara
 3. Nygårds Helle Jonsson

  Har en grå sådan i min Crescent compact och åkpåsen sitter inte bra alls i den. Den är för kort. Har inte råd att köpa någon ny och har inte lyckats hitta några längre. Finns det några längre åkpåsar än 95cm?

  Svara
 4. Svana Kjartansdóttir

  Hej!

  Jag har en tvillingvagn Easywalker och upplever att det är svårt att hitta en åkpåse till den då den inte riktigt har ett löst ryggstöd. Har FU något tips på modeller som funkar bra?

  Med vänlig hälsning,
  Svana

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.