Långa åkpåsar

Åkpåsar är ofta runt 90-95 cm långa. För att ett lite större barn ska rymmas krävs ofta en åkpåse av större modell. Min dotter på drygt 90 cm börjar växa ur de flesta “normalstora” åkpåsarna. Men ibland känner man behov av åkpåse även till större barn, de kanske sover ute, på förskolan eller hemma, eller så tycker man bara att det är mer praktiskt eller mysigt med åkpåse. Det finns flera olika åkpåsar som passar större barn.Voksi-City

Easygrow har flera åkpåsar med förlängning som kan bli upp till 130 cm långa. Easygrow Hood, Easygrow Ono och Easygrow Nature i dun och Easygrow Flex med fiberstoppning går alla att förlänga till 130 cm. Åkpåsarna har öko-tex material och kostar mellan 1500 och 2000 kronor.

Voksi har flera olika modeller med förlängning som gör att de kan användas länge. Voksi Urban blir ca 115 cm lång med den medföljande längre överdelen. Voksi City och Voksi Dream kommer med förlängning och blir hela 130 cm lång. Voksis åkpåsar kostar runt 2000 kronor.

Ticket to Heaven har åkpåsar i två storlekar, 94 cm eller 115 cm.

BOZZ Dunåkpåse är 110 cm lång och kostar ca 1000 kr.

Barnparadiset säljer en åkpåse med förlängning som blir 110 cm lång. Den heter Lång åkpåse Basic och det fiffiga är att förlängningen kan användas som skötväska när den inte används. Kostar 525 kronor.

Red Castle Eskimo är en åkpåse som med förlängning som gör att den kan bli 110 cm lång. Den är gjord helt i öko-tex certifierat material och kostar 1249 kronor.

Ett annat alternativ kan vara att köpa en sovsäck att använda i barnvagnen. Det finns speciella barnsovsäckar som finns att köpa i alla sportaffärer. De är ofta runt 110-115 cm långa och vissa av dem har förberedda uttag för sele, som man får sprätta upp.

4 thoughts on “Långa åkpåsar

 1. Nur - Mamma Till Alvin

  Alltså, du är bara bäst!!

  Man hittar precis ALLT som man undrar och har undrat över i evigheter, på din sida!
  Tack vare din blogg har jag hittat den perfekta vagnen och ska nu leta fram den perfekta åkpåsen till min son!

  Tack! / Nur

 2. Carin

  Jag har en jättebra pryl som passar både de mindre och de större barnen: En Cab-On (cab-on.se). Det är en slags footsack som passar till de flesta kombivagnar och sulkys och barnen kan ha dem från små till stora. Jag är sjukt nöjd med min 🙂 (Dessutom använder vi den till bilstolen som täcke och som skydd på vintern när man bär från bil och in)

Kommentarer är stängda.