Red Castle Evolutwin

Red Castle är ett franskt märke som precis börjat säljas i Sverige. En av deras nyheter är en vagn som kan vara både singelvagn och tandemvagn. Det speciella med den är att den har armar på chassit som förlängs för att få plats med en till sittdel och att sittdelarna är individuellt vändbara.

Red-Castle-Evolutwin

Chassit har teleskophandtag med en böj på vilket ser ut att ge lite bättre hävkraft. Hjulen är punkteringsfria gummihjul, de bakre är stora och de främre är små och svängbara. Vagnen har stor varukorg.

DSC01924

Varje sittdel har tre lägen för ryggstödet inklusive fullt liggläge så de går att använda med lift. Fotstödet är också ställbart i tre lägen och bågen går att svänga undan. Suffletten har tittlucka och en extra solkeps. Sittdelarna kan som sagt vändas åt vilket håll man vill oberoende av varandra. Det går tex. bra att ha båda sittdelarna vända mot sig. Evolutwin går också att använda som singelvagn. För att få plats med en extra sittdel finns en extra del som dras ut från chassit.

DSC01925

Red Castle Evolutwin är 62,5 cm bred och 138 cm lång. Man måste ta av båda sittdelarna för att fälla ihop vagnen, chassit blir 69×62,5×34 cm ihopfällt. Vagnen väger 13,4 kg med en sittdel och 17,5 kg med två sittdelar. Maxvikt är 15 kg per sittdel.

Det som ingår när du köper vagnen är två sittdelar, två regnskydd och babyskyddsadapter för Maxi-cosi och då är priset ca 7700 kronor.

En film om vagnen finns här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.