Axso barnvagnsskidor – recension

Snötillgången har varit allt annat än bra här i Göteborg i vinter och även när stora delar av landet fått snö har snömolnen tyckts missa just Göteborg. Därför har jag inte kunnat testa mina Axso barnvagnskidor lika mycket som jag hade önskat. Men jag tänkte ändå sätta ihop en liten recension utifrån de erfarenheter jag har av skidorna.

Skidorna kommer förpackade i en liten påse, som också funkar bra att förvara dem i. Det som ingår i ett två-pack är ett par skidor, tre par byglar i olika storlekar för att passa olika stora hjul och ett par spännband för att spänna fast hjulet.

DSC02032

I Axsos film kan man se hur man ska göra för att sätta fast skidorna.

Bygeln ska vara ungefär lika stor som hjulet du ska montera skidan på. När du valt bygel ska du trä på spännbanden på bygeln, den korta remmen på ena sidan och den långa remmen på andra sidan. Bygeln ska klämmas fast i de små hålen som finns i skidan, det finns många olika hål så du får anpassa avståndet efter hur stora hjulen är. Knycken på bygeln ska vara vänd mot hjulet. Spännbandet ska vara placerat i knycken och sedan träs i den lilla öglan fram på skidan innan du spänner ihop det med spännet på andra sidan. Ett tips är att placera själva spännet utåt mot utsidan av hjulet, så blir det mycket lättare att spänna ihop bandet.

DSC02034DSC02039

Mitt tips är att förbereda innan och passa in så att man har rätt bygel på rätt avstånd, gärna trä i remmen en liten bit också. Då är det bara att stoppa skidan under hjulet och dra åt när man kommit ut. En nackdel är att skidorna måste tas på utomhus, där det är kallt och snöigt. Det kan gå att sätta på skidorna inomhus om man kan köra vagnen på bakhjulen hela vägen ut. Jag tyckte inte att det var speciellt krångligt att sätta på skidorna, det var bara att sätta i hjulet och dra åt remmen.

DSC02686DSC02695

Jag har testat barnvagnsskidorna både på vagn med små svängbara framhjul och vagn med fyra fasta lufthjul. I båda fallen gjorde skidorna att jag tog mig fram mycket bättre och enklare. I djup snö glider skidorna ovanpå snön istället för att borra ner sig som framhjulen annars ofta gör. Det största användningsområdet jag ser för barnvagnsskidor är om det kommit mycket nysnö eller om man bor där det är mycket snö och rör sig mycket i oplogade områden, tex. i skogen, skidbackar, på isen osv. Så fort det är sandat kan man inte använda skidorna, och man måste också ta av dem om man ska gå in i en butik tex. Skidorna kan också vara en bra lösning om man har en barnvagn som är dåligt lämpad för snö och kanske inte går att ta sig fram med alls i nysnö. Min slutsats är att oavsett vilken typ av barnvagn du har, så tar den sig fram bättre i snö med Axso Barnvagnsskidor på framhjulen. Vill du läsa mer om hur barnvagnar tar sig fram i snö med Axso Barnvagnsskidor kan du läsa mitt test här.

DSC02685

Jag tycker att Axso Barnvagnsskidor fungerar bra och är en bra produkt, om de är värda sina pengar eller inte beror på hur ofta man tror att man kommer få användning för dem (och det beror på var du bor och i vilka terränger du använder din barnvagn). Jag kommer i alla fall att ta med mig mina barnvagnsskidor när jag ska besöka mina svärföräldrar i Norrbotten under vinterhalvåret.

Axso barnvagnsskidor säljs i singelpack, tvåpack och trepack. Singelpack är till för om man har en trehjuling och bara behöver en skida till framhjulet och trepacket är om man har en trehjuling och gärna vill ha skidor på alla tre hjulen (men det ska funka bra även med skida bara på framhjulet).

Ett par Axso Barnvagnsskidor kostar 595 kronor och finns att köpa bland annat på Axsos hemsida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.