Vattentät sittdyna från Cab-on

Cab-On har presenterat en riktigt bra nyhet nu inför hösten. Jag har tidigare recenserat deras Cab-on Wind och Cab-on Fleece. Nu har de kommit med en sittdyna som matchar till fotsackarna. Det som är så speciellt med denna dynan är att den är helt vattentät på ena sidan. Tyget är dessutom lätt att torka av, perfekt när man behöver stoppa smutsiga ungar i vagnen. Andra sidan är i fleece i olika färger och mönster. Den vattentäta sidan är alltid svart.

leomultistjärnarosa pricksvart pricksvartzigzag

Cab-On sittdyna kostar 299 kronor och säljs på Cab-On:s hemsida. Jag har fått hem en för att testa och det kommer recension av den om någon månad. Det jag direkt kände att jag saknade var någon form av upphängning så att den skulle sitta lite mer still i vagnen, tex. krokar eller knytband i sidan eller knappar längst upp. Det är ju dock lätt att sy dit själv om man önskar.

2015-09-18 08.53.552015-09-18 09.02.04

5 thoughts on “Vattentät sittdyna från Cab-on

 1. Elin

  Hej Elin!
  Jag hoppas verkligen att du kanhjälpa mej.
  Jag är så galet missnöjd med min vagn.. det är en Emmaljunga Edge Duo Kombi, från 2012.
  Min lille kille på 1 år sitter jättedåligt i sittdelen.. det är precis osm att han är alldeles för liten eller den är helt förstår. Men han är inte liten för sin ålder men han lyckas aldrig sitta speciellt bra i den och jag blir galen.. han kasar ner fast jag ”spänner” fast honom.
  Har du nåt tips på hur man kan göra?
  Eller om du vet någon annan vagn med betydligt mindre sittdel.. där han sitter ordentligt, och inte flyttar sig och kasar ner..
  Inte för dyr, gärna inte mer än ca 3000 kr.

  Tack på förhand
  mvh Elin

  1. Elin Inläggsförfattare

   Prova en Inovi Memory foam dyna, helt L, om det inte blir för trångt för honom. Annars kan du köpa en Super Viking sittdel till ditt chassi, barn brukar sitta mycket bättre i den ergonomiska sittdelen.

 2. Isabell

  Hej,

  Jag har en Kronan Sulky S och nu när det börjar bli kallt funderar vi på hur vi ska göra. Har en bra åkpåse. Det vi funderar kring är vad som är bäst att ha en sittdyna eller fäll? En fäll förstår jag ju att man har för värmens skulle men fungerar en sittdyna på samma sätt, att värma alltså? Dessa du skriver om här med fleece låter ju som att de är till för kyligare väder.

  1. Elin Inläggsförfattare

   Ja, litegrann tror jag absolut att den sittdyna värmer, den är alltid vadderad och är ena sidan fleece så värmer den såklart litegrann. Dock tror jag inte att den värmer lika bra som en fäll gör. En fäll är dock ganska stor och tar ofta upp en del plats i vagnen. Men det finns sittdynor med fårskinn som är mycket smalare och därmed inte tar så stor plats, då finns också hål för selen. Både BOZZ och Nordlys har den typen av dyna som jag tycker kan vara en bra medelväg.

 3. Cab-on

  Hej!
  Även vi på Cab-on säljer numera fårskinnsfällar för lite kallare väder som kan användas tillsamman med vårt täcke, Cab-on Wind.

Kommentarer är stängda.