Välkommen Quinny Yezz

Den fullständiga recensionen finns här.

Idag har jag varit och hämtat ut en ny vagn som jag har köpt. Det är inte ett Bee…

2012-11-13 11.59.22

Utan en Quinny Yezz!

IMG_0274IMG_0204

Quinny Yezz är en av de minsta vagnarna på marknaden (Babyzen Yoyo är mindre). Den väger bara 5 kg och blir 68,5x27x23,5 cm hopfälld. Dessutom är den bara 75 cm lång och 56 cm bred uppfälld. Det första min dotter sa när hon fick se vagnen var “Vagn!” (ja, självklart kan hon säga det) sedan sa hon “Åka ja”. Varpå hon gick fram och klättrade upp i den (sittdelen är väldigt låg så hon kan ta sig i och ur själv). Sedan satt hon en lång stund och när jag tyckte att det var dags för henne att kliva ur så skrek hon “Neeeej!”.

IMG_0203b

Quinny Yezz har en väldigt spännande chassikonstruktion som för mig mest ser ut som ett plockepinn 😉 Chassit är i alla fall gjort av glasfiber, vilket gör att det bara väger 4,3 kg. Klädseln är upphängd på chassit med linor. Hjulen är av samma material som inlines-hjul och rullar otroligt bra, nästan löjligt bra på plana golv. Vagnen är också extremt lättsvängd. Man kan säga att den följer minsta lilla fingerrörelse och den måste vara en dröm att köra i affärer.

IMG_0268bIMG_0222

Yezz är en ganska enkel sulky, den har inget viloläge och varken fotstöd eller handtag är ställbart. Den har heller ingen varukorg, bara en ficka bak på ryggen. Vad den däremot har är helt handtag (istället för tvådelat som det är på de flesta paraplysulkys) och sufflett med solskärm. Den har också en flip-flop-vänlig broms, som bromsas genom att trycka ner på ena sidan och obromsas genom att trycka ner på andra sidan. Vad som däremot inte är flip-flop-vänligt är hopfällningen och uppfällningen, som kräver en del kraft.

Quinny Yezz kostar ca 2500 kronor (eller 2000 i en webbutik just nu). Jag har köpt den begagnad för 1000 kronor plus frakt.

Självklart kommer det en fullständig recension så småningom, men än så länge är jag riktigt imponerad. Det känns att det är mycket mer genomtänkt och mer kvalité än en noname paraplysulky för 200 kronor. Och så är den LILA (jag älskar lila!).

One thought on “Välkommen Quinny Yezz

Kommentarer är stängda.