Tips på hur du fyndar barnvagn på Blocket

Jag har köpt en hel del barnvagnar i mina dar och de flesta av dem är köpta begagnade. Jag har därför lärt mig ett och annat om hur man bäst går till väga för att hitta de där riktiga fynden på blocket. Jag har nämligen som mål att aldrig förlora något på mina barnvagnsaffärer. Inte mer är ett par hundralappar i alla fall.

20140829070830!Blocket.se_logo

Jag har själv Blocket med barnvagnar i mitt län som startsida (en av tre) det kan kännas lite överdrivet men jag tycker att det ger mig god koll på vad som finns på blocket och jag ser snabbt om det dyker upp något som är billigt.

Jag vill dock varna lite för att köpa en barnvagn bara för att den är billig, tänk efter före om det verkligen är vagn som du vill ha och som du har behov av. Om inte finns det risk att den bara blir stående hos dig. Kanske bättre då att låta någon som verkligen vill ha just den vagnen göra sitt livs fynd?

Blocket har flera egna bevakningsmöjligheter. Gör en blocket-användare så har du möjlighet att spara bevakningar på olika sökord. Du kan antingen titta på bevakningen direkt på blockets sida eller så kan du välja att få dem skickade till dig på mail, men mailet kommer då bara en gång per dag. Du kan också spara annonser. Ett tips är att spara sådana annonser som du är intresserad av men som du tycker har lite för högt pris. Kanske sänker annonsören priset senare men om annonsen inte förnyas är det lätt för dig att missa, det är då du ska kolla in dina sparade annonser.

Om du har en blocket-användare kan du även se antalet visningar på dina annonser när du har något till salu.

Ett riktigt hett tips är appen Blockdroid som finns gratis till android-telefoner. Med den kan du lägga in bevakningar på massor av olika sökord och få en avisering i telefonen eller ett mail så fort det du söker dyker upp på blocket. Om du köper premiumversionen kan du också ha sms-avisering.

För Iphone finns en liknande som heter Blocketbevakning som kostar 28 kronor men den har jag inte själv testat. Det finns också hemsida som fungerar på ett liknande sätt och skickar mail så fort annonsen kommit ut, den heter Fyndat.com.

När väl det du söker dykt upp till drömpris gäller det att vara snabb, det kan gå på minuter.

Ett annat tips är att hålla utkik efter “dåliga” annonser. Annonser utan bild eller med väldigt dålig bild leder ofta till att det blir svårsålt och då finns chansen att få det billigt, antingen genom att den som säljer säker priset i annonsen eller genom att pruta. Det som säljs kan vara jättefint även om bilden inte är det. Det är dock lite av en chansning och kanske inte något man åker flera mil för att kolla på.

Mitt bästa blocketfynd är nog en gammal Emmaljunga Crossway som hade trasigt chassi som vi köpte för 150 kronor. Det ingick massor av tillbehör som vi sålde för mer än 150 kronor, chassit gav vi bort och sittdelen behöll vi och hade på vårt Ozone-chassi. Den sålde vi för 400 kronor över ett år senare.

2012-11-19 11.11.27

Ett annat bra fynd är syskonvagnen vi köpte för några veckor sedan. Vi betalade 1000 kronor och med på köpet fick vi två liggdelar, en dubbel paraplysulky och en enkel paraplysulky, sulkysarna och en av liggdelarna har vi nu sålt för 800 kronor. Den här vagnen med en liggdel kostade oss  alltså 200 kronor jag är mer än nöjd 😉

2014-09-22 16.21.40

Hur bra priset än är ska man vara noga med att gå igenom vagnen innan köp. Som köpare har man nämligen undersökningsplikt, säljaren har ingen skyldighet att ta tillbaka vagnen om du hittar fel på den. Extra uppmärksam ska man vara på mögel, finns mögel i barnvagnen är det bara att slänga klädseln och då var det inget fynd längre hur billigt det än var. Jag har skrivit mer om mögel i barnvagnar här.

Blocket har just nu en kampanj som heter Begagnatutmaningen, den går ut på att man inte får köpa något nytt på 21 dagar (förutom mat och hygienartiklar då). Jag har självklart antagit utmaningen! Det är inte bara billigt att köpa begagnat, det är bra för miljön också.

begagnathandel

Lycka till i blocketjakten, hoppas du gör ett riktigt bra fynd! 🙂

3 thoughts on “Tips på hur du fyndar barnvagn på Blocket

 1. Johanna

  Hej!

  Jag går i tankarna om att byta vagn, idag har jag en Brio Sing som jag inte är så nöjd med. Så har jag hittat en Emmaljunga Ozone på blocket som är väldigt välvårdad och sparsamt använd. Det som hindrar mig lite är att den är av årsmodell 2010.. Det är här jag behöver lite råd, tror du det kan vara värt att byta ut min Brio Sing från 2012 mot denna Ozone från 2010? Vi bor i stan och åker mycket kollektivt och kör inte direkt i någon terräng. Dessutom kommer vi med största sannolikhet byta till en syskonvagn inom ett år, så därför vill jag inte investera i en ny enkelvagn nu. Står bara inte ut med min Sing längre, haha! 😛

  Hoppas jag inte ställde en allt för jobbig fråga 😉

  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag tycker det låter som ett riktigt bra byte. Jag älskar min Ozone och är själv ägare till en -11 i mycket fint skick, årsmodellen har egentligen inte så stor betydelse om det inte kommit några stora uppdateringar, då tycker jag att skicket är av större betydelse.

   1. Johanna

    Tack så mycket för ditt svar! Det blev att vi köpte vagnen i helgen och vi är såå nöjda! Var ute och provade den under en långpromenad idag, vilken vagn alltså 🙂

Kommentarer är stängda.