Första intrycket av Nya Kronan Sulky -14

Jag har fått möjligheten att testa den nya Kronan Sulky av årsmodell 2014. Jag har bara kört den en kort bit än så länge, men ska ändå dela med mig av ett första intryck. Senare blir det såklart också en riktig recension av vagnen.

DSC04254

Kronan Sulky -14 är lik sin föregångare på de allra flesta plan, men det finns några saker som skiljer. Nya Kronan Sulky har blivit 4 cm smalare, och är nu bara 53 cm bred, detta tack vare att hjulen designats om och nu har plastfälgar. Vagnen har också fått en maxvikt på 20 kg och blivit något kilo lättare.

Tygdesignen har gjorts om för att mer likna de andra kronanvagnarna. Suffletten har fått vädringsluckan på samma ställe som de andra sittdelarna, och kan nu också användas som tittlucka.

DSC04387

Man har också placerat det inbyggda myggnätet på insidan av suffletten. Suffletten och solskärmen har fått lite annorlunda design.

På nya sulkyn har man även gjort om liggläget lite, så det är inte längre helt plant utan vad jag skulle kalla ett viloläge eller nästan plant liggläge.

DSC04376

Nya sulkyn har samma sele som de andra kronan-vagnarna, som bara sitter fast vid barnets höfter och med grenband, så att barnet fortfarande kan luta sig fram när hen har selen på sig. Selen är mycket rymlig och inget barn kommer växa ur selen innan de växer ur vagnen.

DSC04256

Min dotter som nu är 3 år, 93 cm lång och väger 15 kg har fortfarande gott om plats i vagnen och hon har ännu mer plats om man fäller ner fotstödet ett till hack. Utrymmet i sittdelen är det samma som på den äldre sulkyn.

DSC04258b

En annan stor förändring är handtaget. Man har gjort om det så att det blivit ergonomiskt. I samband med det har man även gjort om knäleden så att handtaget går att fälla långt fram/upp, men det går inte att fälla längre ner än vad det är på bilden. I lägsta läget är det 103 cm högt, vilket jag, som är 167 cm, upplever är lite för högt.

DSC04398

Man har dessutom gjort handtaget kortare, vilket medför att vagnen blir tyngre att häva. Det i kombination med att handtaget är lite för högt gör vagnen tunghävd och ganska svårkörd. Även min man som är 185 cm tyckte vagnen var tung att häva. Det är riktigt synd eftersom Kronan Sulky tidigare varit en så väldigt lättkörd vagn. Att handtaget blivit kortare gör också att man kommer närmre vagnen när man går och det finns tendenser till att man sparkar i bakaxeln eller bromsen när man tar ut stegen.

2014-04-07 16b

Kronan sulky är en väldigt liten vagn och den blir fortfarande väldigt liten när man fäller ihop den. Den är lätt att hantera och den väger nu ännu mindre vilket gör det lätt att lyfta in den i bilen.

DSC04417

När jag kört nya sulkyn lite mer kommer såklart en hel recension.

4 thoughts on “Första intrycket av Nya Kronan Sulky -14

 1. Agnes

  Det var en kort man 😀 nej men skämt åsido så vill jag tacka för en väldigt bra och informativ blogg! Jag började läsa här när jag väntade barn och skulle köpa första vagnen och nu följer jag din blogg. Sökfunktionen där en kan jämföra vagnar är också grym!

  Svara
 2. Petra

  Jag var inne på Storken igår med plan att gå därifrån med en ny kronan sulky. Hade till och med barnet i sele för att kunna rulla därifrån. Tyvärr funkade inte alls det nya handtaget för mig heller, jag är 165 lång, det blev jobbigt att häva vagnen och det fanns ingen möjlighet att barnet skulle kunna nå handtaget för att rulla vagnen själv, som hon tycker är jätteroligt. Synd på en i övrigt fantastisk vagn! Jag trodde verkligen på den!

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Ja, jättesynd. Satsa på gamla sulkyn istället, den är fantastisk och finns fortfarande att beställa på kronans hemsida.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.