Phil & Teds 2016

Även Phil & Teds hade en hel del nyheter att presentera på Köln-mässan. De kommer bland annat men en helt ny modell som heter Phil & Teds Voyager. Det är en Inline-vagn dvs. en vagn som kan användas till två barn med en syskonsits baktill och för första gången kommer huvudsitsen att kunna vara vänd mot föräldern, även när syskonsits används. Vagnen kan dessutom fällas ihop med både huvudsitsen och syskonsitsen monterade på vagnen. Dessutom kan både huvudsitsen och syskonsitsen göras om till liggdelar med plant liggläge genom några klick, liggdelen kan också användas ståendes på golvet inomhus. Huvudsitsen har en stor solkeps på suffletten, det finns också förvaringsfickor på sidan med uttag för hörlurar. Sittdelarna har en sele som är fem separata delar där varje del knäpps för sig.

IMG_3891

Phil & Teds Voyager har ställbart knäledshandtag, den har också en handbroms med spak på sidan. Voyager har 12 tums aeromaxx-hjul bak som är punkteringsfria, framhjulen är 8 tum och har fjädring. Vagnen väger 13,3 kg. Maxvikten i huvudsitsen är 20 kg och i syskonsitsen 15 kg. Vagnen är 61 cm bred. Voyager kan även användas med babyskyddsadaptrar både i det övre och undre läget. Och huvudsitsen kan också vändas framåt. Sammanlagt har Phil & Teds Voayger 24 olika användnings-kombinationer.

IMG_3893

Sittdelen ska vara rymlig och ryggen är hela 61 cm hög.

IMG_3894

Som jag tidigare nämnde man Phil & Teds Voyager fällas ihop med både huvudsitsen och syskonsitsen på, även när sittdelen är bakåtvänd. Här kommer en bildserie som visar det.

IMG_3897IMG_3898IMG_3901IMG_3904IMG_3905IMG_3907

Phil & Teds Voyager kan också stå själv när den är ihopfälld. Den kommer ut i butik i december.

Phil & Teds Dash har fått sig en rejäl uppdatering och har fått ett nytt tyg i nya färger. Den har också fått en extra solkeps i suffletten och inbygg baksidestyg för att skydda från vind och kyla när den är fälld i liggläge. Den har också fått ett litet uppfällbart fotstöd. Dash har fått större varukorg som har en maxvikt på 10 kg.phil-teds-dash-single-stroller-in-grey-marl-3-4DASH-3qtr-double-stroller-black

Mountain Buggy och Phil & Teds är numer samma företag och det märks mer och mer hela tiden. Nu har Phil & Teds nya vagn Dash fått många av egenskaperna som även finns på nya Mountain Buggy V3-vagnarna. Bågen ser exakt likadan ut och kan fällas upp när vagnen fälls ihop. Den har också fått samma handbroms som Mountain Buggy V3 har. Även selen ser likadan ut som på MB, dvs selen är i fem olika delar som knäpps var för sig.

IMG_3916IMG_3918IMG_3919IMG_3920

Dash har ett nytt typ av hjul de kallar Aeromaxx som är punkteringsfritt men ska vara lika mjukt som lufthjul. Framhjulet är 10 tum. Syskonsitsen kan klickas fast bakåtvänd högt upp i chassit så att den blir som en vanlig bakåtvänd sittdel när bara ett barn ska åka. Dash kan såklart också användas med liggdel eller babyskyddsadaptrar.

IMG_3911dash-parent-facing-seat

Dash har blivit en riktigt lätt cityvagn som bara väger 11,5 kg som sittvagn och 13,3 kg som syskonvagn. Maxvikt är 25 kg i huvudsitsen och 15 kg i syskonsitsen. Vagnen är 64 cm bred.

Nya Dash kan fällas ihop med syskonsitsen på, den kan stå själv ihopfälld och blir 80x64x35 cm ihopfälld.DASH-2.0-grey-foldIMG_3912

Dash finns i fyra färger, Grey marl, Blue marl, Red och Black, det går också att köpa till färgglada sittdynor i olika färger. Dash kommer ut i butik i oktober.

Man har också gjort om båda varianterna av Smart. Smart har blivit en framåtvänd sittvagn medan Smart Lux bland annat fått svart chassi och ställbart handtag.

Nya Phil & Teds Smart är som sagt endast framåtvänd. Det är en sulky med fullt liggläge och uppfällbart fotstöd. Suffletten kan förlängas genom att öppna en dragkedja och blir då riktigt lång. Handtaget är ett ställbart knäledshandtag. Maxvikt i vagnen är 20 kg. Nya Smart finns i tre färger, Stone, Rosa och Blå och kommer att kosta ca 3500 kr, den finns ute i butikerna efter årsskiftet.

IMG_3921IMG_3923IMG_3925IMG_3926IMG_3921 (1)IMG_3927

Phil & Teds Smart Lux har precis som tidigare en vändbar sittdel som enkelt görs om till liggdel. Skillnaden är bland annat att den nu fått ställbart knäledshandtag och bara är 52 cm bred. Suffletten har fått förlängning med en extra solkeps. Smart Lux är lätt att fälla ihop och står själv när den är hopfälld den är 33 % mindre ihopfälld än tidigare Smart Lux. Den har också fått Aerotech-hjul som inte kan få punktering. Maxvikten är 20 kg. Phil & Teds Smart Lux kommer i rött och svart och kommer att kosta 5000 kronor, den finns tillgänglig någon gång nästa år.

IMG_3934IMG_3935IMG_3930

7 thoughts on “Phil & Teds 2016

 1. Klara

  Hej! Har funderat på en Smart Lux men nu känner jag nästan att det är värt att vänta in den nya. Några frågor. Hur såg däcken ut? Tror du de tar sig fram behjälpligt i snö? Har den ingen båge framför sittdelen? Tycker du att dess mest upprätta läge är mer som ett viloläge? Min lilla tjej HATAR 🙂 att ligga ner och blir sur när det luta för mycket bakåt. Den ser hur som helst väldigt fin ut. Du gör ett kanonjobb med denna bloggen. Jag hänger här mer än jag vågar erkänna. Din blogg är liksom facit! Tack!

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Tack så mycket! Jag har inte sett vagnen själv utan fått bilder och info från mina kollegor, jag har därför svårt att svara specifikt på dina frågor tyvärr.

   Svara
 2. Jenny

  Hej!

  Vad spännande Voyager verkar! Hittar dock ingen information om den på deras hemsida. Vet du när den ska släppas? Pris?

  Tack för en superbra blogg!

  /Jenny

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   December har de sagt tidigare men det är inte ovanligt att de blir lite försenade. Jag vet tyvärr inte vad den kommer kosta.

   Svara
 3. Malin

  Vi letar efter en smidig syskonvagn som är enkel att fälla ihop och inte tar så stor plats i bilen. Våran äldsta blir 2år och 2 månader när lillasyster kommer. Vi har kollat på babyjogger city select. phil & teds promenade och blev nu nyfikna på voyage. Tidigare har vi haft en brio smile som vi älskar.
  Vad skulle du säga är största fördelen/nackdelen om dessa tre syskonvagnar ska jämföras. Jag ser ett stort plus i voyage handtag.

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Det är svårt när jag har så lite erfarenhet av de själv, men spontant känner jag att jag helst hade valt voyager.

   Svara
 4. Marie

  Hej!

  Undrar om du vet om man kan sätta någon av Phil&Teds syskonsitsar på Mountain Buggy Urban Jungle?
  De verkar ju ganska lika i chassit. Det är väl mest om adaptrarna passar och om de följer med när man beställer syskonsits separat. Det har ju med både bredd och vinkel att göra.

  Tack för en bra blogg!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.