Outlook sittdyna – recension

DSC02357

Jag har testat Outlooks sittdyna i bomull i ett samarbete med ReiRei. Outlooks sittdyna är utvändigt i 100% bomull och den är fodrad med polyester. Sittdynan är väldigt mjuk och mysig i yttertyget, inte alls så tät och hård som vissa andra dynor kan vara. Den är fodrad med polyestervadd vilket gör att den inte är alls så fast som dynor fyllda med skumgummi är. Fördelen är att den upplevs som mycket mjukare på grund av det och den är också lätt formbar vilket gör att den lätt kan rullas ihop och tar liten plats när den förvaras.

DSC02361

Nackdelen med den mjuka stoppningen är dock att sittdynan saknar stadga vilket gör att den har en tendens att vika sig eller glida runt lite i vagnen. Det finns inte heller någon upphängning så att man kan fästa dynan. Det hade jag tyckt var en bra idé, särskilt som sittdynan är lite mjukare.

Outlooks sittdyna är stor, 88×35 cm, ryggen är ca 48 cm och sits+fotstöd ca 40 cm. Jag tycker det är en stor fördel att sittdynan är så stor. Ofta är det svårt att hitta sittdynor till vagnar med lite högre rygg och jag gillar också sittdynor som är mer heltäckande. Anledningen till att man har sittdyna i vagnen är ofta för att skydda klädseln och då vill man att sittdynan ska täcka hela sittytan, även fotstödet där barnet har sina smutsiga fötter. Att sittdynan är så pass bred gör dock att den kan upplevas lite för bred för vissa vagnar, särskilt vagnar med ergonomisk sittdel.

Outlooks sittdyna har uttag för fempunktssele, det finns två olika hål för axelbanden och hålen för midjebanden har en smart form som gör att de passar oavsett om midjebandet kommer ut på sidan av sittdelen eller i ryggen. Det finns också två uttag för grenbandet. Tyvärr upplever jag att det nedre hålet för grenbandet ibland hamnar för långt upp för att passa bra till vagnens grenband som fästs i bågen. Jag hade gärna velat ha det hålet lite längre ner, eller ett hål till för den delen.

DSC02359

En av de smartaste funktionerna på Outlooks sittdyna tycker jag är att den har kardborreöppning till alla sel-hål. Det gör att det är väldigt lätt att flytta runt dynan mellan olika vagnar och har man en vagn där selen är krånglig att ta isär kommer det som en skänk från ovan med öppningsbara selhål på dynan.

DSC02360

En annan smart funktion är att det översta hålet för grenbandet också kan användas för att trä igenom fold-remmen som finns på vissa vagnar (tex. Babyjogger, Britax och Cybex sulkys).

DSC02485

Jag har såklart testat Outlooks sittdyna i många olika vagnar. I Emmaljunga Viking tyckte jag den satt helt okej, även om dynan är lite bredare än sittytan.

DSC02009DSC02010

I Emmaljunga Buddy tyckte jag att den satt bra.

2015-06-04 11.02.18

I Britax B-Agile kan du använda hålet för att få tillgång till Fold-remmen vilket är bra, men jag tyckte dynan var lite hög i ryggen och lite bred i fotändan för att sitta optimalt i vagnen.

2015-05-25 16.38.012015-05-25 16.38.082015-05-25 17b

I Easywalker Mini/Mosey tycker jag att dynan satt bra och det är den vagnen jag använt dynan mest i. Som i de flesta vagnar kan jag dock sakna någonting för att sätta fast dynan så att den inte glider ner.

2015-06-02 15.31.062015-06-02 15.31.24

I Joolz Geo sitter den faktiskt inte särskilt bra alls, den är helt enkelt för bred och axelbanden sitter också för tätt ihop vilket gör att dynan blir knölig.

2015-06-12 10.29.132015-06-12 10.29.01

I Kronans Sulky S satt dynan bra. Jag tyckte att dynan drogs för långt ner om man trädde i bågens grenband, men andra säger att de har trätt i grenbandet och att det fungerar bra, så jag antar att det är en smaksak.

DSC02015DSC02016

I Mountain Buggy Nano tycker jag att dynan satt bra, den täcker hela sittytan och ryggen och inget mer än det, perfekt.

DSC02011DSC02012

I Babyjogger City Mini ZIP sitter också dynan riktigt bra, den följer sittyan perfekt och det finns uttag för fold-remmen.

DSC02483DSC02484

Jag gillar Outlooks sittdyna, det är ett bra val av sittdyna om du har en bred och lång sittdel, ofta har de traditionella sittvagnarna och sulkysarna den utformningen. Jag gillar att dynan är mjuk och följsam och eftersom dynan är i 100 % bomull andas den bättre och blir svalare än många andra sittdynor. Den har iofs ingen avsvalnande effekt (så som Aeromoovs sittdynor) men jag skulle ändå vilja säga att det är en bra sommar-sittdyna om man vill ha någon med lite mönster och färg. Min son har aldrig blivit svettig av dynan. Största nackdelen med dynan tycker jag är att det inte finns någon upphängning. Skulle jag köpa dynan till någon vagn som tex. hade öglor längst upp skulle jag nog sy i knappar i dynan längst upp. Det är lätt gjort och då skulle den sitta betydligt bättre.

Outlooks sittdyna finns i flera härliga färger och mönster, färgen på bilderna är Giraff Teal, men det finns något för alla smaker, både blommigt rosa och mer neutralt med vitt och grått eller svart. Sittdynan kostar 399 kronor.

4 thoughts on “Outlook sittdyna – recension

 1. Frida

  Hej jag undra om du/ni vet vilken tvillingvagn som har bredast liggdel?
  Jag väntar nämligen tvillingar och har en tjej på 15 månader så tänkte försöka ha tvillingarna i en liggdel dem första månaderna.
  Hade varit så glad om du visste
  Mvh frida

  1. Elin Inläggsförfattare

   Hej! Generellt är liggdelar till syskonvagnar ganska små. Jag tror det kan bli svårt att få plats med två barn i en syskonvagnsliggdel faktiskt. Eventuellt om de ligger skavfötters i sådana fall. Jag tror att Emmaljunga Double Viking, Bugaboo Donkey och Bumbleride Indie Twin har bland de större liggdelarna, men de är inte jättestora tyvärr. Jag tror nästan det är lättare att bära en av tvillingarna i bärsjal eller bärsele i sådana fall. Kolla också på ståbräda med pall till storasyskonet, Easy X Rider, Bumprider Sit och snart kommer det en till Buggyboard Maxi också.

 2. Mia

  Hej, undrar om du vet någon mer sittdyna som är smart för babyjogger med det där folding handtaget? Tack på förhand!
  Mvh, Mia

Kommentarer är stängda.