Nowalex Focus/Comfort återkallas

Jag har tidigare varnat för Nowalex Focus och försäljaren Anna & Axel som säljer denna vagn. Nu har konsumentverket valt att återkalla vagnen som numera även går under namnet Nowalex Comfort. Vagnen har både klämrisk, fallrisk och stryprisk. Vagnen ska returneras till återförsäljaren och återförsäljarna har fått säljförbud på vagnen. image

En återförsäljare, Anna & Axel har valt att inte följa konsumentverkets föreläggande utan överklagat istället. Nu verkar det dock inte finnas några sådana vagnar till salu hos dem längre. Övriga återförsäljare är:

Swekidz
Little Baby Bee
Fortune International

Mer information finns hos Konsumentverket

2 thoughts on “Nowalex Focus/Comfort återkallas

 1. Anna & Axel

  Vi ser ingen anledning att återkalla Barnvagn Nowalex Focus Comfort på grund av att vagnen är testad, godkänd och uppfyller alla kraven i gällande standard på alla punkter. Denna test gäller i hela Europa och även i Sverige. Vagnen Focus Comfort är lika säker som andra bra vagnar på den svenska marknaden. Vi har överklagat konsumentverkets beslut till förvaltningsrätten pga att vagnen uppfyller alla krav på säkerhet och kvalitet enligt normen. Barnvagn NC uppfyller alla krav som ställs vid en test enligt EU normerEN1888/2004/A3:2006. Den senaste testen gäller fram till maj 2013.

  Svara
 2. Anonym

  Glad att ni skrivit om detta på er blogg.
  Vi har dock som många andra problemet att vi köpt vår vagn ifrån Anna och Axel, och dom är inte speciellt tillmötesgående. Men jag hoppas att iaf andra som tänkt handla hos dem, tar en extra funderare efter den publicitet som varit kring dessa vagnar och dem den senste tiden. Jag står just nu med en vagn som jag inte vill och törs använda,som har allvarliga bister och som inte är värd någonting. Så vi får bära runt på vår lilla kille numera i sele eller bärstol.
  Så besviken på deras agerande. Ser deras komentar här ovan, och det är i korta drag så dom mailat tillbaka till alla oss som skrivit till dem. Mailen efter det formella vi först fick var betydligt otrevligare än det första.
  Så jag rekomenderar att man handlar ifrån någon annan butik, som har goda omdömmen, jag ösnakr jag hade kollat upp mera innan jag handlade, men man lär sig!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.