Varning för Nowalex från Anna & Axel

Nowalex FocusBarnvagnen som heter Nowalex focus som säljs hos Anna & Axel och Swekidz har fått många klagomål, både av konsumentverket och konsumenter. Vagnen säljs även av barabus under namnet BumleBee Tundra. Enligt konsumentverkets senaste barnvagnstest har vagnen flera allvarliga klämrisker, den har även två kvävningsrisker och tre fall- och stryprisker. Det handlar om små plastdelar som kan lossna, tyg som kan lossna som barnet kan få över sig och kvävas. Det finns också en öppning mellan sufflett och ryggstöd där barnet kan trilla ut eller fastna, selen sitter inte fast ordenligt så den kan lossna så att barnet stryps och även bärhandtagen till liggdelen kan lossna så att barnet trillar ur. Dessutom har vagnen fått många klagomål hos konsumenter och då handlar det bland annat om handtag och hjul som har lossnat från vagnen. Läs mer här.

Dessutom har många haft problem med Anna & Axel. De lovar garanti på vagnen men när den väl går sönder vägrar de åtgärda det och skyller det på att konsumenten har använt den fel. Här kan du läsa fler konsumenters åsikter.

Även vagnen Nowalex Senator har fått klagomål. Personligen skulle jag inte köpa en Nowalex-vagn jag skulle inte heller köpa något från Anna & Axel.

37 thoughts on “Varning för Nowalex från Anna & Axel

 1. Anonym

  Trist med den inställningen till butiken Anna & Axel…
  bättre bemötande å service har jag aldrig mött förut. Hade en senator som krånglade lite men de åtgärdade dem utan problem, dem stod för ALLA kostnader trots att garantin dessutom gått ut.
  Däremot kvaliten på vagnarna kan man ju diskutera.. inte den bästa tyvärr,
  Men en toppenbutik med rejäl servicekänsla å bemötande.
  Men allt beror ju på hur man själv uppträder vid en ev kontakt oxå kanske!
  Bete dig som du själv vill bli bemött är ett bra ledord.

 2. Elin Inläggsförfattare

  Det handlar inte om en ”inställning” utan om rena fakta. Många har haft problem med Anna & Axels bemötande och barnvagnen är farlig. Då skriver jag om det. Sedan är det klart att det finns de som är nöjda med både service och vagn, det finns det med alla vagnar. Men det tar ju inte bort det faktum att många är missnöjda med Anna & Axel och att vagnen är farlig.

 3. Anonym

  köpte en focus i februari i år, har bara haft problem. lämnade den i affären i maj men dom vägrar hjälpa till, köpte en emmaljunga istället. har anmält affären till Arn, men fick inte rätt där pga av brist på bevis, nu måste jag åka och hämta hem vagnen igen,, så fruktansvärt besviken på både vagn och ansvariga!!

 4. Anonym

  Hej Elin! Jag är stor fan av denna sida,kanon att informera vilsna barnvagnsköpare för detta företag!!! Jag köpte en ny senator 2009,handdaget lossnade när vår dotter låg i. Anna o Axel har fortfarande vägrat oss hjälp. Så ett tips till ALLA er där ute,köp ALDRIG ngt av dem. De må ha bra service,men när det väl gäller stoppar de huvudet i sanden!Det handlar trots allt om ett transportfordon till våra bebisar,en sådan produkt får inte falla i kvalitet och om den gör det måste den ansvariga återförsäljaren ta på sig detta!! Och ärligt talat så spelar det då ingen roll hur trevlig personalen varit! Jag vill ha en vagn som fungerar. Kommer nu att inleda en tvist med dem via ARN, och har en kontakt på konsumentverket som kommer att föra statistik på hur många av alla reklamationer som Anna o Axel kommer att ersätta!Go Elin!!

 5. Fia

  Jag har en Senator jan 2010 vi har också haft problem med den sen börjar.. Började med att den inte gick rakt och fjädringen gav efter på en gång.. Vi fick ett nytt chassi efter många om igen.. Men nu är den lika igen.. Dom svara inte på mejlen länger och i telefon bara ignrera dom en.. Mycket besviken.. Nu får dottern åka i en Brio i stället.. Men att fått betalat för två vagnar har ju inte varit roligt.. Jag ska ringa konsumentverket få dom får mej i statistiken!!!

 6. Anonym

  Och jag har verkligen bara positivt att säga om denna vagn då vi äger en själva. Hur smidigt som helst i detta vintriga väglag, bra med plats i vagnen för barnet, smidig att köra för att vara så pass stor och med fyra lika stora däck. Sen tycker jag även att det är lite komiskt det här med kvävningsriskerna… tyget i liggdelen tar dom som ett exempel, det är så tunt så det går inte för dom kan andas igenom det och man lämnar dom inte utan uppsikt hur länge som helst heller.. Sen är det ju faktiskt min uppgift som förälder att se till att barnen inte klämmer sig för det är bl.a. sufletten som nämns att de kan klämma sig i, men då anser jag att jag som förälder ser väl till att mina barn inte har fingrarna i kläm när jag fäller ner den?? Precis som jag ser till att dom inte har fingrarna i kläm när jag stänger en dörr?? Vart tog föräldrarnas ansvar vägen?? En annan sak de tar upp är att dom kan lossa sitt delen själv med ett knapptryck på sidan, men det går inte för då är det föräldrarna som inte låst spärren… Åter igen!!! Föräldrarnas ansvar!! Men idag ska föräldrarna tydligen inte ta något ansvar alls… Trist! Säga vad man vill, men vi har inte haft några problem och är kanonnöjda medan vänner till oss köpt vagnar för närmare 10 000 om inte mer och har haft de på lagning ett flertal gånger. Sen kommer det alltid finnas ”måndagsexemplar” men det finns det av alla varor =)) Ville bara få fram nåt positivt av denna vagn Focus också =)) //Sofie

 7. Anonym

  Skriver igen. skulle hämta hem vår ”trasiga” vagn, ringde ca 30 ggr på en timma tills nån svarade, förklarade vad vi ville och fick svaret att vagnen var stulen eller föresten vi har sålt den! ehh den är stulen….. jaha varför har ni inte ringt och talat om det då? ingen förklaring.
  åkte dit fick en helt ny vagn med oss hem, och det konstiga var att det som vi anmält domför nu var ändrat och åtgärdat!
  att dom i butiken är så bra och fixar det som är trasigt, visst men man får inget skrivet på vad som byts ut.. har oxå sett att nån i tranås auktionerar ut nya focus på tradera. kommer aldrig sätta min fot i den affären igen//Hanna

 8. Anonym

  Vi hade oxå en focus vagn! och det var den bästa vagn jag nånsin haft min dotter hade den till hon var 3! aldrig ett enda problem!

 9. Anonym

  Hej!
  Några av våra vänner har köpt vagn där och dom var hel nöjda med både service och kvalitet på vagnen så dom rekommenderade oss att köpa en oxå vilket vi gjorde för några veckor sedan och jag kan än så länge bara vara nöjd med barnvagnen, 3000 kostade den.
  Vi har även en annan vagn till vår äldsta tös en Emmaljunga den kostade 7400 hos en annan handlare och så mkt bättre tycker jag inte den är.
  //Mats

 10. Anonym

  jag beställde vagnen för 1 vecka sedan men har inte fått den ännu. Men saken är den att jag ångrar mig verkligen och vill inte ha den hur ska jag göra??

 11. petra

  hej! jag beställde en sådan vagn från swekidz.se och läste efteråt om det test som gjordes förra året. blev då lite osäker på vagnen så jag kontaktade swekidz och dom sa att bristerna var åtgärdade och att de skulle vara ett nytt test inom en snar framtid. han trodde inte jag skulle bli missnöjd, men om det var så skull jag bara kontakta om så skulle vi lösa det.
  efter kontakten med dom fick jag fullt förtroende för dom och valde att ha kvar vagnen, har inte ångrat mig! vagnen fungerade utmärkt, var rejäl, stabil och lätt att köra.

 12. Anonym

  Hej! Blir lite chockad över kritiken som vagnen fått. Min Nowalex har varit superbra till båda barnen, inget krångel alls! Medans min svägeska köpte en emmaljunga för 3 gånger så mycket o den har varit på lagning flera gånger. Och förresten så många fina komentarer jag fått om min vagn! (min e svart vit mönstrad) Håller med ovanstående komentar: Föräldrarnas ansvar att barnen inte skadar lr klämmer sig.

 13. Elina

  köpte en nowalex senator men begagnad o det enda problemet jag haft är att den knarrar lite men annars har jag bara tyckt om vagnen väldigt mkt. Fin såklart och väldigt funktionell.

  mvh

 14. Sara

  Konstigt att denna vagn fått så många dåliga omdömmen, har en sådan vagn själv och är väldigt nöjd med den, men så är det väl med alla saker. Alla tycker ju olika!

 15. Anonym

  Hur kommer det sig att Anna & Axel inte följer Konsumentverkets föreläggande om återkallelse av barnvagnen Nowalex Comfort från konsumenter utan väljer att överklaga till förvaltningsrätten?

 16. FruVesa

  Senaste infon jag fick ang överklagandet var att de hade test och certifikat från polen men kv hävdar att de inte räcker för att påvisa att vagnen är säker.

 17. Anonym

  Anna & axel fick nej i sin överklagan till förvaltningsrätten… Undrar hur de kommer göra nu…

 18. Anonym

  Hej jag ska köpa vagn och vill gärna ha rekomendationer om vad jag
  Jag ska köpa för vagn??

 19. Anders Karlsson

  Den nya modellen är förbättrad jämfört med fjolårets modell på samtliga punkter, och för det priset är den ett kap!
  Känns lite dystert att tex lägga en 7-8000 på en Kina tillverkad BRIO som många höjer till skyarna.

 20. Anonym

  Vi köpte en ny Novalex Focus till vår dotter som föddes 2009. Nu är vi inne på andra barnet som använder vagnen och vi är såå himla nöjda med den!! Stor, stadig o stabil men ändå bra gung i chassit som söver vilken unge som helst. Har fått många komplimanger för den av okända på stan oxå 🙂 (Har svart med vitt mönster)

  Det ända jag kan klaga på är att ekrarna rostat lite, men den är lika bra för det. Och till det priset. Den får bara +++++++ av oss!

 21. Josefine

  Vi köpte en sån vagn som är på bilden där uppe till höger, köpte den 08. Använde den flitigt till vår dotter och är supernöjd med den. Bra med plats för barnet, rejäl vagn, bra att den är såpass hög som den är. Vi använde selen till vår dotter och jag har inte något att klaga på.
  De enda jag kan tycka är negativt är väl att den inte blir så liten när man fäller ihop den. MEn de är ju en smaksak. Så ja, inte ett enda problem. ÄR gravid igen och har tänkt att använda vagnen till barn nummer två med.

  Vi köpte vagnen, fick den skickad, ligg + sittdel, skötväska, bilbarnstol, regnskydd och myggnät. Tror de gick på 4000 – 4500. Och de är fan som hittat för en sån bra vagn! REKOMENDERAS VARMT!

 22. Anonym

  Är så besviken!!! vi har haft nu var vagn i 6 månader och redan efter 4 månader började det krångla i ett av hjulen. Men så i dag så lossnade hela hjulet och går inte sätta tillbaka den. Nowalex senator en skit vagn!!!!!! Har knappt använd den och redan är den ur funktion.

 23. Angelica

  Det verkar som att dem som har focus är nöjdare än dem som har senator?!
  Jag har en focus köpt -10 och är sjuuukt nöjd! Bästa liggvagnen jag haft!!! Sittdelen har vi inte använt då vi fick en sulky, men som liggvagn är den magisk (!) trots 40cm snö, isgata, besök i ALLA terränger osv…aldrig ångrat mig!! Love it!!
  Nu kommer snart barn nr 2 å då ska focusen garanterat fram igen!!! 🙂
  Har 8 vänner med samma märke och INGEN av dem har haft nått problem med dem…så vilka har svarat i den där undersökningen egentligen? Verkar som att man enbart sett till dem som varit missnöjda??
  Har en vän vars vagn var av märket emmaljunga där handtaget gick av, en annan har fått skeva hjul som inte byts ut, en tredje har fått en vagn där ryggstödet är trasigt, en fjärde har haft problem med sin broms….
  Har en annan vän som har en brio där sufletten delats på mitten, en annan som tappat däck, en tredje som fått sittdelen i famnen för att stagen gått av…

  Allt kan hända, det är en förbrukningsvara som man måste vara rädd om…oavsett märke!!!
  Köp en vagn som känns bra för er och sen är märket ganska oviktigt enligt mig…

  1. pia o oskar

   Nu har vi haft en Nowalex Focus i 5 år till två barn,vagnen har varit SUPERBRA vi är jättenöjda!!!!

 24. MaryCaroline

  Tänkte fråga hur det är med Kunert-vagnar? Har kikat på ett paket som är Kunert Vip, men hittar inga omdömen om vagnen. Men folk verkar skeptiska med tanke på att vagnen är utländsk och väldigt billig och för att de som säljer vagnen inte verkar seriösa på grund av brister i det svenska språket. Vad tror ni?

 25. Anonym

  Jag köpte en nowalex senator våren 2011 från swekidz.
  Superbra vagn trotts sina brister 🙂
  Ett hjul gick sönder, swekidz sände 4nya.
  Man måste justera hjulen eftersom den drar gärna till höger efter man har fällt och packat in den i bilen 🙁
  Suverän att köra i terräng och i extrema snö förhållanden.
  Bra packnings möjligheter, varukorgen sitter högre och rymmer mer än andra vagnar
  Sonen har älskat den.

 26. Stina

  Att folk ens köper/kör dessa vagnar med så stora brister?! Vem köper en bil som inte klarar olika tester utan som kan vara en stor fara? Hade aldrig vågat köra mina barn i dessa vagnar. Då lägger jag hellre pengar på en vagn som är säker.

  1. Elin Inläggsförfattare

   Jasså, det visste inte jag. Det var ju väldigt bra eftersom det uppenbarligen finns folk som inte bryr sig om sitt barns säkerhet.

 27. monica

  Vad ni klagar. Har ni ens över huvud taget försökt åka/gå till högsta hönset. Än o sitta här o vräka ur sig grejer. Tänk oxå på de att bara för att ni fått en dåligt vagn eller bemötande betyder de inte att ALLA Fått de!!!!! Jag fick min första flicka 2009 i mars beställde en vagn i januar. Va inte ens i butik. Fick min 4e flickA nu den 27 mars o vagnen är fortfarande som ny. Aldrig haft problem med den aldrig gått sönder. någonsin. Som sagt den dagen just den vagnen du valde va en dålig dag den byggdes kanske… hade min gått sönder eller jag fått dåligt bemötande hade jag tagit tag i de istället för att ha gnällT. Jag tipsade flera av mina vänner om dom och inte en enda har klagat

Kommentarer är stängda.