Etikettarkiv: Nordic Cab Urban

Recension av Nordic Cab Urban cykelvagn

DSC05714

Märke: Nordic Cab
Modell: Urban
Årsmodell: 2016

Jag har testat Nordic Cab Urban i ett samarbete med Nordic Cab. Urban finns i två olika versioner, 2-i-1 som en en kombinerad cykelvagn och barnvagn och 5-i-1 som är en kombinerad cykelvagn, barnvagn, joggingvagn, pulka och drag-vagn. Jag har testat Nordic Cab 2-i-1. Vagnen kan användas till ett eller två barn, jag har testat båda alternativen. Den är främst en cykelvagn men gör alltså också att använda som promenadvagn eller barnvagn.

Läs mer

Första intrycket av Nordic Cab Urban

2016-04-04 19.17.34

För ett tag sedan fick jag hem Nordic Cab Urban, en helt ny kombinerad cykelvagn och syskonvagn från Nordic Cab. Det som särskilt är speciellt med Urban är att sittdelarna har liggläge, det är unikt på marknaden för Nordic Cabs cykelvagnar att de går att ställa i liggläge. Men dessutom har Urban den funktionen att du kan ställa in sittdelarna individuellt, den ena sittdelen kan vara i sittläge och den andra i liggläge. Den vänstra sitsen är något större än den högra (sett som i denna bilden) därför bör det större barnet sitta i den vänstra sitsen om det är olika storlek på barnen.

2016-04-04 19.15.29

Det är enkelt att justera läget genom att dra i ett handtag under sitsen och dra den framåt eller bakåt så dras ryggen upp eller ner. Det finns tre olika lägen, den vänstra sitsen är i sittläge på alla bilder, den högra i viloläge:

2016-04-04 19.15.48

Respektive liggläge:

2016-04-04 19.16.14

Båda barnen har provåkt och de sitter bra i vagnen. De provlåg också och det funkade bra för båda barnen, tyvärr fastnade det inte på bild. Dottern är 5 år och ca 108 cm lång, väger 19 kg och sonen är drygt 2 år och ca 90 cm lång väger ca 13 kg.

2016-04-04 18b

På vår lilla testpromenad tyckte jag att vagnen rullade bra. Den var ganska trögsväng vid stillastående men när jag fick upp lite fart var det lätt att svänga. Man får tänka på att det blir tung vikt med båda barnen i. jag gillar också att det är ställbart knäledshandtag på den, det är inte så vanligt på dessa vagnar.

2016-04-04 18.59.03

Första intrycken i övrigt är att den var lite krånglig att montera, det krävdes flera verktyg och tog ganska lång tid, bromsen ska monteras och justeras. Jag känner mig inte hemma i verktygslådan och lämnade helt sonika över monteringen till min man, även för honom tog det en bra stund. Men monteringen görs bara en gång, så det är väl inte hela världen.

Urban har många genomtänkta detaljer. Det finns plats för förvaring av cykelarmen på sidan av vagnen och det finns plats för framhjulen under sitsen. Det finns tre lager i fönstret framtill för att passa alla situationer, vattentäta dragkedjor, flera olika vädringsfönster och säkert många fler smarta detaljer som jag inte ens upptäckt än.

Det ska bli kul att testa Nordic Cab Urban mer ordentligt och så återkommer jag med en fullständig recension senare i vår.

Nordic Cab Urban

Vi har väntat ett bra tag, men nu är den äntligen här, Nordic Cabs nya cykelvagn Urban. En helt ny modell vars största nyhet är att den har individuellt ställbar sittdelar till liggläge. Vagnen kan användas till ett eller två barn. Nordic Cab är helt ensamma om att ha en cykelvagn med liggläge och nu har de alltså en vagn där varje säte kan justeras för sig, det ena barnet kan sova och det andra sitta upp som vanligt.

2i1

Läs mer