Mountain Buggy Cosmopolitan Lux – en första titt

Mountain Buggy har gjort en uppdatering av sin Cosmopolitan. Den kommer i en ny design som är lite lyxigare. Den har ett melerat grått tyg med ett rutmönster på suffletten. Även liggdelslocket/fotsacken är rutigt men det är vändbart och har även en helgrå sida. Sittdynan som ingår är också rutig men är vändbar och har en svart sida.

DSC05074DSC05043DSC05041

Dessutom har vagnen handtag och båge i äkta skinn och chassit är svart till skillnad från vanliga Cosmopolitan. En annan skillnad är också att Cosmopolitan Lux fått ställbart knäledshandtag till skillnad från Cosmopolitan som har fast handtag.

DSC05076

Cosmopolitan Lux har den nya MB-selen som delar i fem olika delar och där du kan använda endast midjeband och grenband om du önskar.

DSC05069

Cosmopolitan Lux har också fått bättre bakhjul, ett hjul som MB kallar AeroMaxx, punkteringsfritt gummihjul. Framhjulen är vanliga punkteringsfria hjul men de ska inte samla sten.

DSC05044DSC05048

Mountain Buggy Cosmopolitan Lux är en cityvagn med små svängbara och låsbara framhjul. Den har en liggdel och en sittdel och till båda delarna använder du samma ram, sufflett, båge och lock. Du byter alltså bara ramens klädsel när du ska byta från liggdel till sittdel. Liggdelen är rymlig och har en väldigt mjuk insida i bambutyg. Liggdelen är också ventilerad i botten och för vinterhalvåret finns ett tyg som täcker över ventilationen. Suffletten är förlängningsbar och på bilden utfälld i längsta läget.

DSC05071DSC05075

Sittdelen är ergonomisk. Den är vändbar och ställbar i tre olika lutningslägen med enhandsfällning. Suffletten har förlängning och en tittlucka. Bågen är klädd med äkta skinn och går att knäppa upp på ena sidan och svänga undan. Fotstödet är ställbart men tyvärr väldigt kort.

DSC05049DSC05045

När vagnen ska fällas ihop måste du ha sittdelen framåtvänd eller klicka av den helt, det går inte heller att fälla ihop vagnen med liggdelen på. Ihopfällningen är enkel, det är två knappar på chassit som först ska tryckas in (som stannar intryckta), sedan trycker du in knappen på handtaget och trycker handtaget inåt mot chassit. Då går vagnen att vika ihop.

DSC05068

Den blir ganska kompakt ihopfälld, 95x63x35 cm och låser sig automatiskt ihopfälld, den kan också stå själv ihopfälld.

Tyvärr är vagnen i mitt tycke ganska bred, 63 cm. Den väger 13 kg och maxvikt i vagnen är 20 kg.

DSC05077

Mountain Buggy Cosmopolitan köps i ett paket där liggdel, sittdel, sittdyna, båge, lock/fotsack, skötväska, skötväskekrokar och skötbädd ingår. Regnskydd, myggnät och en matchande filt finns som tillbehör. Paketet kostar 10 000 kronor och vagnen finns ute i butik inom några veckor. Läs gärna mitt inlägg om Cosmopolitan här.

Jag bjuder också på en bild på Mountain Buggys nya mjuklift som passar bland annat nya Nano. Liften har en egen sufflett som kan plockas bort om den ska användas i en vagn som redan har sufflett. Liften är liten, endast 60 cm lång. Den har bärhandtag och små knäppen för att spänna fast den runt tex. Nanos chassi. Liften har också ett lock som sitter med dragkedja. Liften kostar 799 kronor.

DSC05050DSC05052

2 thoughts on “Mountain Buggy Cosmopolitan Lux – en första titt

  1. Malin

    Åh den är ju så fin! Vet du hur högt handtaget går att få? Den nya Urban Jungle V3 har ju ett riktigt högt handtag som vi verkligen gillar!

    Med vänlig hälsning,
    Malin

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.