Kronans reflexsufflett

Jag har en reflexsufflett till min Kronan Duo S-sittdel som jag testar i samarbete med Kronan. Det här inlägget kommer att innehålla både en guide till hur du sätter dit suffletten och även en recension av själva suffletten och hur jag tycker att den fungerar.

För att sätta dit reflexen på Kronan Duo S (Duo och City’s) sittdel, behöver du först ta bort den gamla suffletten.

DSC07939

Det gör du genom att lossa snoddarna på suffletten, dra loss dragkedjan som suffletten sitter i och lossa suffletten från sina fästen.

DSC07945DSC07946DSC07947

Sedan lyfter du bort hela suffletten med bågar från vagnen.

DSC07948

Innan du börjar skruva isär suffletten så se till så att du vet vilken båge som ska sitta var, det gäller alltid innan du tar isär en sufflett. Mitt tips är att bara lossa på ena sidan så behöver du egentligen bara ha koll på vilken båge som ska vara fram och vilken som ska vara bak. Det är inte roligt att stå med två sufflettbågar och varken veta vilken som ska sitta var eller åt vilket håll de ska vara böja, det kan då kännas som att det finns oändligt många kombinationer, tro mig, jag har testat 😉 Se alltså till att du har koll på hur allt ska sitta innan du tar isär det, ta en bild, om du tror att du inte kommer komma ihåg.

DSC07950

När du har koll på läget skruvar du bort de två skruvarna som fäster bågarna i sufflettfästet.

DSC07951DSC07952

När du lossat båda skruvarna tar du bort sufflettfästet och trär av suffletten. Kom ihåg att hålla koll på vilket håll suffletten satt. Trä sedan på reflexsuffletten och skruva tillbaka skruvarna igen.

DSC07953DSC07954

Sedan sätter du tillbaka suffletten så som den gamla satt.

DSC07959DSC07958

Suffletten till Sulkyn är mycket enklare att sätta dit. Sulkyns sufflettbågar går lätt att lossa genom att bara trycka in skruven.

Reflexmaterialet sitter på hela utsidan av suffletten, förutom dragkedjan och solskärmen. Suffletten är utformad precis som den vanliga suffletten, den har solskärm och inbyggd vädringslucka som öppnas med dragkedja. Hela suffletten är grå och reflexmaterialet är lite blankare än resten, som är i samma tyg som resten av vagnen.

DSC07960DSC07961

Suffletten är tvättbar med handtvätt.

Hur är då de reflekterande egenskaperna? Jo, med denna sufflett syns man garanterat i mörkret. Den reflekterar otroligt bra och eftersom det är en så stor reflekterande yta så går man inte att missa. Det är perfekt om man gillar att ta kvällspromenader. Och i mörka Sverige kan man också få användning för den även under dagtid då det är mörkt nästan dygnet runt under vintern. Som ni kan se på bilderna här nedanför är det inte mycket av vagnen som hade synts om inte reflexsuffletten hade varit på.

DSC07998DSC07992

Även om Kronan har en reflexkant även på den vanliga suffletten blir det inte alls samma synlighet med den kan man konstatera på denna bilden.

DSC08516

I mörker blir effekten av suffletten riktigt läcker. Följande bilder är tagna på Lights in Alingsås. På de första två bilderna syns också skillnaden tydligt, med och utan reflexsufflett.

DSC08536DSC08534DSC08511DSC08524

Om någon undrar så är den reflexbiten som sitter på chassit en Pogu barnvagnsreflex. Också ett hett tips om man vill synas i mörkret.

Kronans reflexsufflett finns till samtliga modeller, även till liggdelarna och kostar 699 kronor styck. Är man ute mycket i mörker och vill vara säker på att synas är en reflexsufflett en god investering. Kronans reflexsuffletter hittar du här.

11 thoughts on “Kronans reflexsufflett

 1. Linda

  Hej, har en fråga gällande kronan duo s. Kan man ha mjukliften i liggdelen? eller är den för stor?
  mvh linda

  Svara
 2. Emma

  Står i valet och kvalet om vi ska sälja våran Emmaljunga Viking och köpa denna i sittdel. Vad tycker du? Skulle du sålt och köpt nytt eller behålla Viking och sen köpa en Urban Djungel eller liknande när barnet är lite mer än året?

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag älskar min Emmaljunga Viking och skulle nog kanske välja den över Duo S, även om båda är två av mina favoritvagnar. Vikingen är mindre och smidigare och det är ganska viktigt för mig. Av vilken anledning vill ni byta ut Vikingen?

   Svara
 3. Pauline

  Hej, jag har en Kronan Duo men vill gärna ha Duo S. Visst funkar det att sätta på min sittdel på Duo S chassit? Dvs om jag skulle få tag på enbart ett Duo S chassi. Vet du om det går att beställa endast chassit och ungefär hur mycket det kostar? mvh Pauline

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Ja, sittdelen till Duo (om du har en med svart chassi), Duo S och City är exakt likadan, så det går bra att sätta den på ett Duo S-chassi. Det går tyvärr inte att köpa Duo s-chassit separat dock.

   Svara
 4. Camilla

  Åhh! Det är lite hatkärlek till din blogg 😉 Vi är i barnplanerar för nr 2, hade en emmaljunga (vilken modell det nu var. 4a fasta hjul iaf) en brio sing och sen en brio race till 1an som nu är 5.. Och jag har så svårt att välja vagn! Din blogg är grym men hjälper inte beslutsångesten. Hihi
  jag är sugen på emmaljunga viking, brio go next och kronan duo s, och kanske lite brio smile.
  Liknande vagnar med liknande egenskaper. Pust!

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Ja det är inte lätt. Jag vill tipsa om mina jämförelser, det finns tex en mellan Brio Go Next och Kronan Duo S https://www.barnvagnsblogg.com/kronan-duo-s-vs-brio-go-next/ och en mellan Brio Go och Brio Smile. Fundera också på vad ni har för behov för vagnen, är det viktigast att den är liten uppfälld eller ihopfälld? Är det viktigt att du funkar bra i terräng och snö eller viktigare att den är smidig att gå på stan med? Och provkör, åka till en affär och provkör dem, det är viktigt att man får en bra känsla för vagnen så att man får en vagn som man trivs med 🙂

   Svara
   1. camilla

    Vi bor i Göteborgsområdet (om man tänker vädermässigt) och bor på tredje våningen utan hiss. Finns barnvagns förråd nere i porten, men liggdelen/liften vill man väl kunna ta med upp iaf.
    Ja det är ju det smartaste att åla och provköra en, har inte ens nån liten i magen än hehe. Men är inne på din blogg flera gånger i veckan 🙂
    Har sett dom flesta jämförelser här i bloggen med 🙂

    Svara
 5. Linda

  Hej!
  Vet du om det är olika suffletter till kronans duo och duo s? Går det inte att ha en duo till s?

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.