Joie Chrome DLX och Brisk DLX

Joie-Chrome-DLX

Joie Chrome kommer i en ny uppdaterad version, Joie Chrome DLX. Jag har tidigare testat Joie Chrome, en liten och smidig vändbar vagn som jag tyckte mycket om. De förbättringar som nu presenteras gör vagnen ännu ett snäpp bättre.

Den stora skillnaden är uppdaterade hjul. Chrome DLX har fått skumfyllda gummihjul baktill, framhjulen är dock fortfarande EVA-hjul. En annan riktigt bra förbättring är en förlängning i suffletten. Det finns en dragkedja baktill som öppnar upp en panel som gör att suffletten blir mycket längre. En stor förbättring då suffletten tidigare var väl kort. Man har också designat om handtaget så att det får en mer ergonomisk vinkel än tidigare. Jag hade önskat att handtaget vinklades tvärt om, neråt, så att man kom ut lite mer från vagnen, men detta handtag är nog skönare att hålla i än det tidigare.

I Sverige kommer Joie Chrome DLX att finnas i två färger, Java och Onyx som du ser här nedanför. De finns redan till försäljning och kostar 5000 kronor för sittvagn och 7000 kronor för ett paket med sittvagn, liggdel, babyskydd och bas.

Joie-Chrome-DLX-JavaJoie-Chrome-Onyx

En av Joie Chromes bästa egenskaper tycker jag är att den är så liten, du kan fälla ihop den med sittdelen framåtvänd eller bakåtvänd och den blir väldigt kompakt. Vi valde att ta med Chrome när vi skulle till Ullared, det säger väl det mesta 😉 Läs gärna min recension av Joie Chrome här. Mer info om Joie Chrome DLX finns här.

Joie-Chrome-DLX-ihopfälld

Även Joies paraplysulky Brisk kommer i uppdaterade modeller och färger och de gamla färgerna kommer att utgå. Joie Brisk LX har fått förlängningsbar sufflett och regnskyddet ingår i priset, den finns i färgerna Barcode Stripe och Prism och priset är 1600 kronor.

Joie-Brisk-Barcode-Stripe

Joie Brisk DLX är ytterligare uppdaterad med att båge ingår och även en extra kudde i ryggen. Den finns i färgerna Midnight, Truffle, Mulberry och Royal blue och kostar 1800 kronor.

Joie-Chrome-DLX-MulberryJoie-Brisk-DLX-royal-blue

 

Du har väl inte missat att jag just nu ordnar en tävling om en annan Joie-vagn, Litetrax, på min facebooksida?

7 thoughts on “Joie Chrome DLX och Brisk DLX

 1. Hannah

  Hej, jag hade tänkt att köpa en Chicco Liteway till min 1 åring men har precis upptäckt Joie Brisk. Så vet inte riktigt vilken man ska ta? De nya modellerna LX och DLX, är dom släppta än? Hittar bara 2013 och 2014 modeller.

  Mvh
  Hannah

  1. Elin Inläggsförfattare

   Hej! Jag vet faktiskt inte, jag har inte testat någon av dem själv, men suffletten verkar betydligt bättre på Brisk. De är släppta, finns bland annat hos Köp Barnvagn, Beba och Lilla Violen.

 2. Marica

  Hejsan!
  Vilken skulle du föredra av beemo flexi travel 2.0 eller joie chrome dlx att ha som extravagn när man ska iväg med bilen till stan eller på resa? Tacksam för svar.

  1. Elin Inläggsförfattare

   Joie Chrome tror jag, den känns lite rejälare och kan fällas ihop med sittdelen åt båda hållen.

 3. Fanny

  När du recenserade joie chrome, upplevde du det skumpig och att framhjulen ”skramlade”, tror du detta blivit bättre på nya modellen?

  Med vänlig hälsning, Fanny

  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag ser inte att jag skrivit något om att den var skumpig. Det är omöjligt för mig att säga om det skramlar mer eller mindre från framhjulen utan att ha testat den.

 4. Hannah

  Hej!
  Letar en nim vagn att snabbt och enkelt packa med och med travelsystem. Denna vagnen känns toppen!
  Men jag är 160 och min man 200.
  Vet du skrev om dess föregångare att du inte kunde gå bakom. Hur tror du den kan funka till oss, längdmässigt?
  Annars tilltalar allt mig!

Kommentarer är stängda.