Hur jag sätter i åkpåsen i Kronans vagnar

Många får hem sin Kronan Sulky S i dagarna, kanske den första Kronan-vagnen man haft. Hur mycket jag än älskar Kronans sele så måste jag ändå erkänna att det kan vara krångligt att veta hur allt hör ihop när man ska sätta i en åkpåse och därmed behöver lossa selen. Jag har kommit på ett sätt att sätta i åkpåsar som jag tycker är det lättaste, jag tänkte därför visa hur jag gör. Bildkvalitén är tyvärr sådär, men jag hoppas ni ska se ändå.

Jag öppnar först åkpåsen en bit. Sedan trär jag baksidan av åkpåsen under hela selen.

Jag knäpper loss båda spännena på ena sidan, trär igenom dem genom hålet på åkpåsen och knäpper fast dem igen. Sedan gör jag samma sak på andra sidan.

Slutligen trär jag igenom grenbandet, färdigt!

Och har du ändå tagit loss hela selen och har svårt att reda ut hur den ska sättas tillbaka så kan jag berätta att det är såhär den ska sitta.

DSC09487

Ett annat tips är att lägga selen över armstöden såhär när du ska sätta i barnet, då sätter sig inte barnet på selen.

DSC09488Recensionen av Kronan Sulky S hittar du här.

 

4 thoughts on “Hur jag sätter i åkpåsen i Kronans vagnar

 1. Sofia

  Hej! Sitter åkpåsen fast ordentligt i vagnen när man väl fått dit den eller halkar den liksom ner? Finns de nån åkpåse som är bättre än nån annan? Samma fråga gäller sittdynor ?

  1. Elin Inläggsförfattare

   Om den ska sitta ordentligt utan att halka ner behöver man en sittdyna eller åkpåse med knappar längst upp som man kan fästa i öglorna som finns i kronans sittdel (eller sy dit egna knappar). Förutom Kronans egna har även Brio/Britax åkpåsar knappar längst upp.

 2. Nathalie

  Hej! Jag är jättesugen på en kronan sulky s. Selen verkar bra med tanke på att min son oftast inte vill sitta mot ryggstödet så mycket utan hänger fram och tittar hehe. Men min fråga är, om han ändå inte skulle vilja ha sele över axlarna, går det att ta bort axelremmarna och sätta fast honom i bara grenen och remmarna över benen? Det är nämligen så han sitter fastspänd i våran Emmaljunga nu.

Kommentarer är stängda.