Första intrycket av Stokke Scoot V2

I förra veckan fick jag hem en Stokke Scoot V2 som jag ska testa och såklart recensera här på bloggen. Jag har tidigare testat Stokke Trailz som jag varit riktigt nöjd med så det ska bli kul att testa Scoot som är en lite mindre vagn, som en cityvagn eller vändbar sulky.

2015-09-27 09.42.33

Jag invigde vagnen i helgen då vi bland annat var flera timmar på Ikea. Jag tycker den har skönt gung och den blir väldigt kompakt ihopfälld för att vara så rejäl. Den kan fällas ihop med sittdelen bakåtvänd och såhär i början tycker jag att knappen för ihopfällningen är lite trög men när man lärt sig ordentligt borde det gå superlätt att fälla ihop den. Varukorgen är förhållandevis stor och rymlig och lättåtkomlig, att få i skötväskan är inga problem.

Vagnen blir dock ganska lång när den är i liggläge och när lillen ska sova saknar jag även uppfällbart fotstöd. Den fullständiga recensionen av vagnen finns nu här.

10 thoughts on “Första intrycket av Stokke Scoot V2

 1. Anna

  Hej!
  Det här har inget med inlägget att göra men jag ska om ett tag köpa vagn till vårt nästa barn och har funderat på antingen britax next go eller bugaboo buffalo, men jag kan verkligen inte bestämma mig. Jag har en del problem med min nacke så på det sättet vill jag ha en go men buffalon tror jag hade passat bäst här uppe vart vi bor eftersom vi får en del snö på vintern. Men go next kanske också funkar i snö? Har ingen möjlighet att provköra buffalo men har haft en donkey till min äldsta, är det samma körkänsla på dom?

  /Anna

  1. Elin Inläggsförfattare

   Körkänslan på Donkey vs Buffalo har jag svårt att svara på då jag aldrig haft en Buffalo. Har dock förstått att många tycker Buffalo är mer trögsvängd. Jag tror att Go Next fungerar helt okej i snö och köper du till terränghjulen så fungerar den riktigt bra. Jag hade personligen valt Go Next men det är främst för att Bugaboo inte är mina favoritvagnar 😉

 2. Lina

  Hej! Undrar om du kan rekommendera någon emmaljunga som är hög och passar för långa föräldrar.
  Vet om super viking men finns det någon mer?

  1. Elin Inläggsförfattare

   Ozone är lite lägre än Super Viking men inte lika låg som de andra vagnarna. Edge är också hyfsat hög. Sportchassit är nog högst och har även teleskophandtag men det säljs inte nytt längre.

 3. Annika

  Hej! Vi har tänkt byta vår Emmaljunga Duo Edge combi när liggdelen blir för liten. Kronan sulky S verkar jättebra, det jag undrar är om det finns någon motsvarande med svängbar sittdel? Kronan fyller annars mina krav 🙂

  Tack på förhand!

  1. Elin Inläggsförfattare

   Nej, inte precis någon matsvarande. Vagnar blir alltid större och tyngre när du har en vändbar sittdel och det krävs en helt annan konstruktion. Scoot V2 som jag skrivit om i detta inlägget (och vars recension finns uppe) tycker jag kan vara ett bra alternativ.

 4. L

  Hej! Har en stokke scoot men nu när barnet börjar närma sig ett år gammal och kylan kommit undrar jag vad för åkpåse man kan ha till denna vagn? Den åkpåse vi hade när han var nyfödd går inte att använda sittandes. Har du något att rekommendera? Tack!

Kommentarer är stängda.