Första intrycket av Axso barnvagnsskidor

Jag har fått hem ett par Axso barnvagnskidor som jag ska testa över vintern. Hur de är att använda i snö är såklart svårt att uttala sig om än, men jag tänkte ändå göra ett första inlägg där jag skriver lite om hur de fungerar och vad man ska tänka på när man monterar dem.

DSC02037

Axso barnvagnsskidor säljs i singelpack, tvåpack och trepack. Jag har fått testa ett tvåpack. Singelpack är till för om man har en trehjuling och bara behöver en skida till framhjulet och trepacket är om man har en trehjuling och gärna vill ha skidor på alla tre hjulen (men det ska funka bra även med skida bara på framhjulet).

Skidorna levereras i en påse som är perfekt för förvaring av skidorna.

DSC02030

Det som ingår i förpackningen är ett par skidor, tre par byglar i olika storlekar för att passa olika stora hjul och två omgångar spännband för att spänna fast hjulet.

DSC02032

Det medföljer ingen direkt bruksanvisning utan de instruktioner som finns är tryckta på påsen.

DSC02033

De kan upplevas lite otydliga och otillräckliga, därför har Axso gjort en bra film där man ser precis hur skidorna ska monteras.

Bygeln ska vara ungefär lika stor som hjulet du ska montera skidan på. När du valt bygel ska du trä på spännbanden på bygeln, den korta remmen på ena sidan och den långa remmen på andra sidan. Bygeln ska klämmas fast i de små hålen som finns i skidan, det finns många olika hål så du får anpassa avståndet efter hur stora hjulen är. Knycken på bygeln ska vara vänd mot hjulet.

DSC02034

Spännbandet ska vara placerat i knycken och sedan träs i den lilla öglan fram på skidan innan du spänner ihop det med spännet på andra sidan.

DSC02039

Ett tips om du har framhjul som är lätta att ta av är att göra just det. Då kan du själv välja arbetshöjd och hjulet blir mycket lättare att hantera om det inte sitter på vagnen.

Hur barnvagnsskidorna är att köra i snö får jag återkomma till så fort vi fått sådan i denna del av Sverige. Vill du köpa barnvagnsskidor gör du det på www.axso.se. Just nu kan du också tävla om ett par barnvagnsskidor på Barnvagnsbloggs facebooksida.

Den fullständiga recensionen finns här.

2 thoughts on “Första intrycket av Axso barnvagnsskidor

  1. Anna

    Passar de alla barnvagnar? Jag har en citycross… Och bor i norrbotten och har just varit ute och dragit vagnen i 10 cm nysnö…

  2. Elin Inläggsförfattare

    ”Skidorna passar hjul upp till 6 cm bredd och hjul med en diameter upp till 30 cm.” Är väl bredden som du behöver kolla där, men jag tror inte att de är bredare än 6 cm?

Kommentarer är stängda.