Emmaljunga Scooter 3 och Scooter 3s

Det har senaste veckorna florerat en hel del rykten och obekräftade uppgifter på att det kommer nya Scootrar från Emmaljunga, Scooter 3 och Scooter 3s. Och nu har de presenterats. Det är en helt ny scooter som vi ser, största skillnaden är att den ska vara 2,5 kg lättare, dvs. väga 9,5 kg bara. Man har gjort en helt ny sufflett som går att dra längre fram, suffletten är också utbytbar och finns att köpa som tillbehör i färgglada färger.

DSC03236

Bågen är betydligt högre på denna nya Scootern och man har gjort om fotstödet till att mer likna det som finns på Ozone, Viking och Super Viking, jag tycker också att fotstödet ser lite längre ut. Den sammanlagda ligglängden är 105 cm, vilket är 5 cm längre än på vanliga scooter. Selen är ställbar på olika höjder.

DSC03239DSC03240

Hjulen är helt nya och av ett robustare material så att det inte fastnar något grus i dem. I övrigt har vagnen samma chassi och samma mått som Scooter 2.0. Både Scooter 3 och 3s blir 88x53x52 cm ihopfälld.

DSC03243DSC03242

 

Emmaljunga-Scooter-3S

Scooter 3 kommer även med svängbara framhjul, Scooter 3s. Här ser man också vagnen i liggläge och det är en dragkedja längst bak som man öppnar för att förlänga suffletten när man ska fälla ryggen i liggläge. Det är ett vädringsnät i den förlängningen vilket borde göra det kallt och blåsigt på vintern. (OBS! Detta vädringsnät fanns endast på prototypen, på de Scooter 3 och 3s som finns i produktion finns inget vädringsnät utan bara ett vanligt tyg.)

Emmaljunga-Scooter-3s[7]DSC03235

Scooter 3 finns i fyra basfärger, All Black, Dark Grey, Khaki och Navy. Suffletten finns att köpa till i White Leatherette, Apple, Red, Blue, Light Grey, Khaki, Yellow, Pink och även Flowers-mönstret som jag bloggat om här.

Emmaljunga Scooter 3 och Scooter 3s kostar 3000 kronor, att köpa till en extra sufflett kostar 400 kronor för de “vanliga” färgerna och 550 kronor för Leatherette och Flower. Scooter 2.0 och Scooter S kommer att finnas kvar parallellt.

16 thoughts on “Emmaljunga Scooter 3 och Scooter 3s

 1. Elin

  Men vilket misslyckande :/ Ser ju inte ut som Emmaljunga längre 🙁
  Ja ja, smaken är som baken! 🙂

 2. emma

  Ser inte alls ut som emmaljungas vagnar :O Tråkigt nog mycket besviken 🙁 förväntade mig något bättre!

 3. Emma

  Så trist att dom inte kan göra än bättre suflett när dom ändå förnyar. Tänk om dom kunde konsultera någon erfaren användare (t.ex. experten bakom den här bloggen) eller varför inte flera när dom jobbar med sina prototyper. En skandinavisk vagntillverkare som inte bryr sig om att man behöver sufletten även för att skydda mot regn, rusk och vind…

 4. Rebecca

  Kan man boka dessa redan nu hos återf? och kommer dem ha typ provvagn i butik innan v.51-52 ? 🙂

  1. Elin Inläggsförfattare

   Ja, de går att boka hos återförsäljare. Babyexperten skulle nog få in en redan nu i november, de övriga får nog inte förrän efter nyår tyvärr. Senaste är att den inte kommer hinna börja produceras förrän nästa år.

   1. Rebecca

    Okej, men med andra ord kan jag boka hos vilken återförsäljare jag vill bara att dem
    Inte har visnings ex? : )

 5. Madeleine

  Köpte en scooter 3s innan jul och har använt den en del. Måste säga att den är super. Den har det jag saknade på 2:an – lägre vikt, högre båge, bättre sufflett som skyddar mot solen, går mkt jämnare och mer körkomfort i den än vad det är i scooter 2 så jag tror detta kommer bli en storsäljare. Tror dessutom att scooter 3s väger mindre än scooter 3 pga de mindre hjulen, åtminstone kändes det så när jag provade lyfta dem. Hjulen är jättemjuka och sköna att köra med och än så länge upplever jag att det inte fastnar så mkt i dem. Den kändes mindre utanpå än scooter 2 men lika mysig och ombonad inuti.
  Kan verkligen rekommendera denna vagnen!

  1. ellinor

   I sverige har alla en maxvikt på 15 kg då vi enbart har testat upp till 15. Men tjejen i butiken sa att man lika gärna kan köra ett barn på 25 kg i den.

 6. ellinor

  Hej. Vi köpte igår en scooter s3 och i vår butik kostade den ändast 1999 med alla tillbehör. Och vad nöjda vi är med denna. Vår kille är både tung och lång och det har vart svårr att få en vagn enligt hans mått som vi vart nöjda med. Denna går ju även att anpassa efter spädbarn så vi har framförhållning när barn nr kommer och skall åka vrålåket 🙂 vår är navy

  1. Elin Inläggsförfattare

   Scooter går inte att ha till spädbarn, den är godkänd först från 6 månader och har inte plant liggläge så man ska inte ha spädbarn i den.

Kommentarer är stängda.