Första intrycket av Nuna Pepp Luxx

Häromdagen fick jag hem en Nuna Pepp Luxx som ska testas och recenseras. Nuna Pepp har funnits tidigare men Luxx-varianten är helt ny på den svenska marknaden och skillnaden är att den har uppfällbart fotstöd, plant liggläge, båge, inbyggt solskydd i suffletten och även större varukorg och större hjul.

DSC02193

Nuna Pepp Luxx har ställbart teleskophandtag med ergonomisk vinkel. För mig som är 167 cm har handtaget lagom höjd i det högsta eller näst högsta läget, men för maken på 184 cm var det i lägsta laget.

Vagnen är mycket lätt att fälla ihop genom att dra i två knappar på sidan och sedan vika handtaget framåt. Den går bra att fälla ihop den med bågen på. Den står på sina egna hjul ihopfälld och det finns ett manuellt lås för att hålla den ihopfälld. DSC02199

Båda barnen har provsuttit. Vagnen har en maxvikt på hela 18 kg så även min 4-åring klarar sig under den. Hon ryms i vagnen men det är inte många centimeter kvar innan huvudet tar i suffletten. Hon är 103 cm lång. Lillen på 15 månader har gott om plats och i liggläge med fotstödet uppfällt ligger han bekvämt raklång i vagnen.

DSC02207bDSC02204b

Efter första promenaden kan jag konstatera att den tar sig fram förvånansvärt bra över vildvuxet gräs och grovt grus. På den grova asfalten skramlar den litegrann när man kör men den vibrerar inte alls och är riktigt lättkörd. Den går utan problem att köra med en hand. Men allra bäst gör sig nog denna vagnen på jämn asfalt eller i shoppingcenter där den borde vara extremt lättkörd. Ska bli kul att testa.

DSC02210

Jag ska testa Nuna Pepp Luxx i några veckor innan det blir dags för recension.

2 thoughts on “Första intrycket av Nuna Pepp Luxx

  1. Caroline

    Hej och tack för en fantastisk blogg! Jag undrar en sak, funderar på dubbelvagn inför hösten till vår flicka som kommer bli 2 i nov och en nyfödd. Jag hade typ bestämt mig för Emmaljunga double viking 735 men sen såg jag hur smal den var i sittdelen! Jag är rädd att den inte kommer funka i vinter till min 2-åring med vinteroverall! Desutom vill jag helst att den ska funka vintern därpå också vid förskolelämningar mm. Kanske borde ta en donkey istället som ser ut att vara rymligare i sittdelen? Men dessvärre kortare i ryggen men huvudsaken är ju att hon överhuvudtaget får plats i den med vintermundering.

    Snälla ge mig något råd om detta, jag har lagt sjukt mycket tid på att googla och fundera på detta 🙂

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.