Första intrycket av Emmaljunga Super Viking AIR

Nu har jag bytlånat en Emmaljunga Super Viking AIR i några veckor. Det vill säga en Super Viking av årsmodell 2015 med lufthjul. Jag kommer att recensera den om några veckor, men först ska jag dela med mig av mitt första intrycka av vagnen. Eftersom jag haft ett Super Viking 14-chassi och en Viking (som är likadan som Super Vikings sittdel, bara smalare) så är det inget som känns nytt eller särskilt omvälvande med vagnen. Men en stor skillnad är hjulen och jag måste säga att det gör stor skillnad för körkänslan. Vagnen känns mycket mjukare att köra än med de gamla hårda EVA-hjulen, den tar sig också fram bättre i snö (jag har testat i slask) och jag njuter av att det inte fastnar någon sten i hjulen så att de rullar ljudlöst.

2015-01-04 13.26.46

I övrigt är det inte så många överraskningar, men många egenskaper som jag tycker om, stor varukorg, riktigt bra sufflett, hög vagn med rymlig sittdel. Super Viking har också en maxvikt på hela 24 kg. Något som jag tycker är negativt som jag också visste sedan innan är att det är en ganska stor vagn, den är lång både uppfälld och ihopfälld men framförallt stör det mig när de är ihopfälld då man måste böka lite med vagnen och vända på sittdelen, fälla upp fotstödet och fälla upp handtaget för att den ska få plats på längden i vår ändå väldigt rymliga bil (Saab 9-5 kombi).

2015-01-06 10.29.11

Jag ser fram emot att testa vagnen lite mer och se vad den går för i terräng bland annat, så blir det recension sedan.

9 thoughts on “Första intrycket av Emmaljunga Super Viking AIR

 1. Emma

  Hej.
  Tack för en fantastisk blogg. Tittar in här flera
  gånger i veckan i hopp om ny barnvagnsinfo 🙂

  Nu till min fråga. Jag har en emmaljunga nitro city från 2012. I mars väntar vi smått och tänkte därför höra med dig om du vet om man kan byta hjulen på nitron? De är väldigt slitna efter 2,5 år 🙂
  Men blir det då likadana hjul eller kan man få några andra?
  Hade också tänkt att uppdatera sittdelen till en super viking sitt del då jag inte är helt nöjd med nitrona sittdel. Tycker du det är en rimlig idé att byta sittdelen till nitro chassit eller skulle du välja att byta till super viking chassi? Vilka är de största skillnaderna mellan de 2 chassin?

  Tacksam för svar.
  Kram Emma

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Hej!
   Du kan byta till TPU-hjulen bak och de nya ecco-hjulen fram, det hade jag gjort de håller mycket bättre. Jag är ett stort fan av Ozone och det är i princip vad du får om du sätter en super viking sittdel på ett nitrochassi, så jag tycker det låter som en bra kombination. Super Viking chassit är betydligt större och lite tyngre så därför gillar jag nitro/ozone chassit bättre. Det är dock kanske dyrt med nya hjul så det blir inte så mycket dyrare att köpa ett super viking chassi. Kolla gärna på min jämförelse mellan nitro chassit och super viking chassit här: https://www.barnvagnsblogg.com/emmaljunga-super-viking-chassi-vs-ozonenitro-chassi/

   Svara
 2. Suzanne

  Hej! Vi har kommit fram till att super Viking Air är rätt chassi för oss (hurra! Ett beslut taget i barnvagnsdjungeln) tänkte fråga dig som är expert… Finns någon kombination av liggdel/sittdel som är bättre till det chassit än super Viking? Tänkte om ngn annan modell har fiffiga/bra/bekväma funktioner som liggdelen och sittdelen som ”följer med” inte har?
  Med vänlig hälsning, Suzanne

  Svara
 3. Jennifer

  Hej! Vi har precis köpt en vanlig viking med eccohjul och ska ha med den till Thailand. Jag skulle hemskt gärna vilja ta av framhjulen när vi flyger. Hur gör man detta? Det går ju att byta till vinterhjul så det måste ju gå, man kan ju inte behövs åka till återförsäljaren varje gång man byter?? Tacksam för svar .

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Nej, det behöver man inte, men man behöver en speciell nyckel för att kunna skruva loss hjulen och enligt de som testat är det inte det lättaste. Enklast är nog att låta de sitta kvar. Och hyr en airshell, den skyddar vagnen jättebra.

   Svara
 4. Kristin

  Hei!

  Når kommer din oppdatering på Super viking air 2015? Er spent på å høre om din erfaring med vognen. Selv vurderer jeg Super viking air mot MB urban jungle (2015) og TFK joggster twist med Multi x bag til min førstefødte som kommer i mai 2015 🙂 Har du noen anbefalinger/favoritter i forhold til de tre vognene?

  Håper på svar!

  Mvh
  Kristin 🙂

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   I helgen förhoppningsvis! Jag hade valt Super Viking AIR av de, jag vill gärna ha en riktig bakåtvänd sittdel så att man kan ha barnet vänt mot sig så länge som möjligt, dessutom gillar jag fyrhjulingar mer än trehjulingar.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.