Teutonia Bliss

Teutonia presenterar en helt ny modell för årsmodell 2016, nämligen Teutonia Bliss. De kommer också med en ny sittdel och en ny liggdel. I Sverige kommer distributionen av Teutonia att tas över av Pro Support (som sedan tidigare säljer Baby Jogger), Teutonias vagnar kommer därför att finnas på lager i Sverige vilket bör förkorta leveranstiderna och göra det enklare med kommunikation vid reklamationer och liknande. Förhoppningsvis blir det ett uppsving för Teutonia alltså.

teutonia-kinderwagen-bliss-pearl-rad-3-6000-6085teutonia-kinderwagen-bliss-graphite-rad-3-6040-6085

Tillbaka till Teutonia Bliss. Det är en blandning mellan BeYou och Cosmo, den har mindre hjul än BeYou och den har inget vändbart handtag, det är en lättviktsvagn, med sittdel väger den 13,3 kg. Teutonia Bliss har ett nytt fjädringssystem med individuell fjädring på alla hjul som gör den mjuk att köra. Den kommer med skumfyllda gummihjul, bakhjulen är 10 tum och framhjulen 7,5 tum. Bliss har en ny underhållsfri fotbroms som har ett slutet system. teutonia-kinderwagen-bliss-bremseteutonia-gestell-bliss-pearl-rad-3

Teutonia Bliss har knäledshandtag som är ställbart i 10 olika lägen. Vagnen blir kompakt ihopfälld, den har automatiskt lås och chassit kan stå själv när det är ihopfällt. Chassit blir 71x60x28 cm ihopfällt utan hjul, vagnen är 62 cm bred. Maxvikt i vagnen är 15 kg.

teutonia-kinderwagen-bliss-gefaltet

Nytt får alla Teutonias vagnar till årsmodell 2016 är en helt ny sittdel kallas First Class-sittdel, den är mycket enklare att klicka loss från chassit, sittdelen är självklart vändbar. Alla chassin har alltså helt ny infästning för sittdel och liggdel och gamla sittdelar och liggdelar passar inte.

teutonia-first-class-sitz-loesesystem

Sittdelen har en huvudkudde och kuddens och selens höjd justeras enkelt i 12 olika lägen med en knapp på baksidan av ryggstödet. Den nya sittdelens sele förlängs genom att trycka in en knapp, precis som på en bilstol och dras åt genom att dra i en rem.

teutonia-first-class-sitz-rueckseiteteutonia-first-class-sitz-frontteutonia-first-class-sitz-gurtsystem-loesenteutonia-first-class-sitz-gurtsystem-ziehen

Sittdelen har tre olika lutningslägen inklusive fullt liggläge och fotstödet är ställbart i fyra olika lägen, liggläget är 94 cm långt. teutonia-first-class-sitz-sitzpositionenteutonia-first-class-sitz-fussst-tze-positionenteutonia-first-class-sitz-verdeck

Bågen på den nya sittdelen är klädd i leatherette och det är en swing away-båge. Grenbandet verkar man dock ha tagit bort. En av de bästa funktionerna med Teutonias sittdel tyckte jag var den enorma solkepsen i suffletten, den verkar de tyvärr ha tagit bort.

teutonia-first-class-sitz-6000-6085teutonia-first-class-sitz-spielbuegelteutonia-first-class-sitz-spielbuegel-offen

Det kommer också en helt ny liggdel. Liggdelen har ett innermått på 79×35 cm. Den har en mjuk ventilerande madrass. Liggdelen bärs i suffletten och knapparna har placerats på utsidan så att de ska vara lättare att komma åt. Liggdelen har en ny fästanordning och du lossar liggdelen med en knapp på undersidan vilket gör det lättare att ta loss den. På undersidan kan du också lätt fälla ihop liggdelen så att den blir platt.

teutonia-bliss-titanium-rad-3-gestelltasche-6040teutonia-kinderwagen-gestelltragetasche-titanium-6040teutonia-kinderwagen-gestelltragetasche-loesesystemteutonia-kinderwagen-gestelltragetasche-faltsystemteutonia-kinderwagen-gestelltragetasche-gefaltet

Alla Teutonias modeller har svart leatherettehandtag med svart söm och det finns inte längre några EVA-hjul till Teutonias vagnar. Även hjul 7, som nu kallas 7R, är Air ride technology-hjul, dvs. skumfyllda gummihjul. Jag vet inte om det är något mer än utseendet som skiljer dem åt. Som vanligt kommer Teutonias vagnar i en drös nya färger för årsmodellen. Man har gjort åtta lätt melerade färger, två melerade (Marble och Honeycomb), två konstläderfärger (Seashell och Slate) och fyra mönstrade färger. (Bilden är klickbar)

Teutonia 2016 färgerhotspot_swatches

Mycket nytt från Teutonia alltså och det ska bli spännande att se om Teutonia kommer växa nu när de fått en svensk distributör och har förnyat sig så mycket. Jag gillar Teutonias vagnar sedan tidigare och ar bland annat testat Teutonia Cosmo. Teutonia Bliss verkar onekligen spännande.

4 thoughts on “Teutonia Bliss

  1. Veronica

    Hej!
    Vet du om den här ”läder-bågen” går att köpa löst och om den passat till den äldre cosmo modellen?

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.