Första intrycket av BabyJogger City Premier

Nu har jag fått hem en Baby Jogger City Premier som jag ska testa och recensera. BabyJogger Premier är en uppdaterad modell av BabyJogger City Versa GT. I korthet har vagnen fått större hjul, fjädring i chassit, teleskophandtag istället för knäledshandtag och ett nytt melerat tyg på sittdelen.

2016-04-19 13.14.05

BabyJogger City Versa var omtyckt för sin kompakta ihopfällning och Premier är inget undantag, den fälls ihop väldigt kompakt och kan fällas med sittdelen bakåtvänd eller framåtvänd.

2016-04-19 13.15.33

Sittdelen är riktigt rymlig och min 2-åring på ca 90 cm har gott om plats. Han har börjat växa ur en del framåtvända sulkys så det är ingen självklarhet.

2016-04-18 15b

Även varukorgen är riktigt rymlig, något som jag redan testat flera gånger, den rymmer hur mycket som helst.

2016-04-18 15.18.32

Den nya fjädringen i kombination med större hjul gör att vagnen inte är så stötig som Versan, den går mjukt över kanter och ojämnheter och den behöver inte hävas över lägre kanter. Det nya handtaget är dock ingen favorit, dels är det lite oskön vinkel på, dels har det en knapp mitt på vilket gör att jag inte kan hålla i mitten, dels tvingas jag ta upp det i mellanläget som egentligen är lite för högt för mig, för att jag inte ska sparka i bakaxeln.

Det ska bli kul att testa Baby Jogger City Premier mer innan det är dags för den fullständiga recensionen om några veckor.

6 thoughts on “Första intrycket av BabyJogger City Premier

  1. Elin Inläggsförfattare

   Hej! Den har släppts till försäljning i vissa butiker, men inom några veckor borde det finnas fler i lager och i fler butiker.

   Svara
 1. Kia

  Hej!

  Jag kollade premier idag i butik, jag vet hur man fäller ihop med sittdel framåtvänd.. Men fick ej ihop den me satte emot mig?

  Man skulle trycka på en röd spärrknapp ..men den kom jag ej åt i läget med sittdel emot mig( så jag ser barnet)

  Hur får man ihop den då?

  Selecten och versans liggdel passar till den med. 🙂

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Man får ha små fingrar och pilla, jag vet inte riktigt hur de har tänkt faktiskt. Men det går om man trycker in den innan man fäller fram ryggstödet och har små fingrar.

   Svara
 2. Tatiana

  Om du skulle välja mellan Premiere och Emmaljunga Viking Air vilken föredrar du? Tycker emmaljungan var mer lättkörd men inte lika praktisk att fälla ihop. Känner att jag saknar bågen på Premiere då mitt nyfikna barn gärna sitter framåtlutad och spanar på fåglar och bilar 🙂 Minus på Premiere var klädselfärgen men jag provade City Select’s sittdel i Charcoal ojj vad snyggt det blev men det blir ett dyrt tillbehör…

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Det finns bygel till Premier som tillbehör. Jag föredrar Viking, liten, smidig och väldigt mycket mer lättkörd.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.