Första intrycket av BabyJogger City Mini GT

IMG_0839Nu har jag min egen BabyJogger City Mini GT och i fredags invigde jag den! Jag hade höga förväntningar, väldigt höga, och jag kan säga att den i det stora hela levde upp till dem. Jag tänkte skriva lite om mina första intryck av den nu och sedan blir det ingen “riktig” recension förrän om tre-fyra månader när jag använt den lite mer. Den fullständiga recensionen finns HÄR!

IMG_0819

Jag upplever BabyJogger City Mini GT som väldigt stabil och stadig. Det är en rejäl och robust vagn trots sina 9,5 kg. Hjulen är punkteringsfria luftgummihjul och de är faktiskt större än vad jag hade förväntat mig. För att sitta på en så liten och smidig vagn så är de helt fantastiskt bra. Det ska bli intressant att se hur de tar sig fram i snö också, men det dröjer förhoppningsvis ett bra tag tills dess 😉 Framhjulet är även låsbart vilket även det förbättrar framkomligheten.

IMG_0827IMG_0833

Jag upplever vagnen som ganska stor när den är uppfälld, den är lång och förhållandevis bred (61 cm) och tar säkert rätt stor plats i kollektivtrafiken (har inte testat det än). Men den är väldigt smidig, skön och lätt att köra och den är otroligt lättsvängd. Den har ingen stötdämpning på bakhjulen men den har ett visst giv i chassit och bra stötdämpning på framhjulet. Den är underbar att köra på asfalt och funkar även bra på smågrus. Den tar sig fram på gräsmattor och i grovt grus också, men då skakar och skumpar det en hel del. Det märks att vagnen är lätt, inte bara när man bär den utan även när man kör den i backar.

IMG_0859IMG_0860

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GT har näst intill fullt liggläge vilket är jättebra, men jag saknar ett ställbart fotstöd. I vissa avseenden är BabyJogger City Mini GT väldigt lik Kronan Sulky i sin konstruktion. Den har samma typ av fällning för ryggen men till skillnad från Kronan Sulky så har GT:n tunt och smidigt tyg både i suffletten och ryggstödet vilket gör att den blir mycket enklare att hantera. Det överflödiga tyget vecklar ihop sig själv när man fäller upp ryggstödet. Spännet sitter på bandet istället för att sitta fast i ryggplattan vilket jag tycker gör det mycket enklare att fälla upp och ner ryggstödet. Skulle ryggplattan fastna i upprätt läge kan jag dra ner den efter att jag dragit ut spännet. Däremot är det svårt att få den i helt upprätt sittläge, ryggstödet lutar lite bakåt vilket gör att min dotter vägrar sitta fastspänd med axelbanden i selen eftersom hon vill kunna luta sig framåt. Dessutom ingår det ingen båge med vagnen utan det får man köpa till för 350 kronor. Därför känns det lite osäkert att inte spänna fast axelbanden.IMG_0818

IMG_0837IMG_0831Suffletten på BabyJogger City Mini GT är helt enorm och helt underbar. Den täcker min dotter helt och hållet i både sittläge och liggläge. Här behövs inga extra solskydd eller vindskydd. Dessutom går det att fälla ut suffletten delvis tex. om barnet vill kunna se något när man går på promenad. Suffletten har också två tittluckor som jag tycker är helt underbara. De gör att jag kan se min dotter oavsett vilken position jag har suffletten i och hon kan se mig! IMG_0821

BabyJogger City Mini GT har handbroms. Jag har aldrig använt en vagn med handbroms förut. Men när jag väl lärt mig var den sitter någonstans så tycker jag att den är väldigt smidig att använda. För att låsa den vickar man bara över den åt andra hållet, när man ska låsa upp den behöver man trycka in knapparna samtidigt som man flyttar den, men det är inte alls krångligt och görs på ett par sekunder. En annan fördel är att man kan låsa bromsen oavsett vilken sida på vagnen man står. Praktiskt tex. i kollektivtrafiken. IMG_0822

En grej som jag blev liten besviken på var hopfällningen. BabyJogger har länge marknadsfört sina vagnar med ”Quick Fold Technology” dvs. att de går att fälla ihop med ett enkelt handgrepp genom att dra i en rem. Vad de låter bli att IMG_0830berätta är att man före det måste lossa två röda säkerhetsremmar som sitter fast med tryckknappar på chassit. Det blir alltså tre gånger så många moment i hopfällningen. När man väl lossat tryckknapparna är det dock otroligt lätt att fälla ihop vagnen. Den har automatiskt lås och går att bära i bärhandtaget. Jag tog 10 kg dotter på ena armen och 9,5 kg GT i andra handen och bar upp till vår lägenhet på tredje våningen. Det var tungt och jobbigt, men det gick. Vagnen blir ju även väldigt liten när man fäller ihop den (80x62x25 cm), speciellt med hjulen av (71x51x17 cm). En liten “rolig” grej är att det står i manualen att maxvikt är 15 kg. På hemsidan och i broschyren står det 30 kg. Jag har tidigare skrivit om EU-standarden som gör att vagnar inte kan vara godkända för mer än 15 kg i Europa. Med andra ord skulle jag lugnt sätta en 30 kilos i vagnen och de skulle säkert få plats också, för sätet är otroligt rymligt. IMG_0835

Sammanfattningsvis är jag väldigt nöjd med vår BabyJogger City Mini GT och jag tror att den kommer bli ett väldigt bra komplement till vår Emmaljunga Ozone. GT är lättkörd och tar sig fram överallt, den blir väldigt liten när man fäller ihop den och den är lätt och smidig. Jag tror att detta kan vara den perfekta sulky och resevagnen för oss faktiskt! Vi får väl se vad jag tycker om några månader.

Vill man veta mer om mina tanker och åsikter kring vagnen kan man läsa här. Jag läste igenom det nu och än så länge håller jag med mig själv 😉

22 thoughts on “Första intrycket av BabyJogger City Mini GT

 1. Marie

  Kul att läsa vad du tycker! Jag har faktsikt aldrig fast de där röda remmarna, det är ju bara en extra säkerhetsgrejj men hade aldrig på dom på city eliten och heller aldrig på denna. Men så åker jag mycket bil så som du säger – det skulle bli ett extra jobbigt moment. Sen tycker jag den tar sig fram överallt och skumpar inte alls så mycket, inte som Nitron gjorde. Tog en tur på skogsvägar och såklart man får lirka lite men det gick superbra!

  För oss ska detta bli vår enda vagn (Kära nitron lämnar oss om en vecka=(. Den är ju längre men funkar bra i kollektivtrafiken. Är det trångt kan man bara fälla vagnen med barnet i famnen:)

  Svara
 2. Anonym

  Hej,
  har en city mini och har aldrig knäppt de röda säkerhetsflärparna. Tror inte de behövs?

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Behövs och behövs. Det går ju att köra vagnen utan men det är säkerhetsspännen som finns för att vagnen inte ska fälla ihop sig av misstag när man kör den. Eftersom babyjogger skriver i manualen att de måste sitta fast när man använder vagnen tycket jag det är dåligt att de bortser från det när de visar och skriver om hur man fäller ihop den.

   Svara
 3. Anonym

  Hej!
  Vilken bra recension! Är väldigt sugen på en sån som komplement till vår vanliga lite större vagn. Var köpte du den?

  Tack för hjälpen!

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag tycker att den är ett jättebra komplement till vår ozone. Jag ha faktiskt fått den, men den finns att köpa hos alla babyjogger återförsäljare. Tex. Babyproffsen och barnens hus. Den går även att beställa lite billigare från England, tex från pramworld.

   Svara
  2. Elin Inläggsförfattare

   Ja, om man hämtar den själv. Annars tillkommer tull och skatt på alla paket utanför EU så det blir inte så billigt.

   Svara
 4. Anonym

  Hej!

  Barnet som ligger i vagen på bilder.. då ryggen är nerfälld.. hur gammal är hon/han?

  Jag letar en bild där man se hur tex en 2 till 2 och ett halvt åring ligger i vagn.. så man se hur benen än då.

  antar att dom” hänger ner” bara då? Nu kanske man ej har helt plant ligg läge till större barn så som små ha.. men vill veta iaf=)

  Men finner ej bild nånstans ¨på detta.

  Mvh/Cecilia

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Hej! Barnet på bilden är ett år vid tillfället. Någon bild på ett större barn kan jag tyvärr inte bjuda på. Ja, antagligen hänger benen ner, det finns inget att lägga dem på.
   MVH Elin

   Svara
 5. Anonym

  hej!

  Tack för svaret=)

  Tycker det borde bli lite jobbigt om barnets ben ska hänga ner och rygg helt nerfälld.. fast det kanske ej blir det.
  Å andra sidan då dom är större så behöver man ju ej fälla ner rygg helt om dom vill vila. Fundersam mellan GT och baby joggers versa. Den har ej ´kommit än då.. men den är ju vändbar(bra då dom är mindre) Men gillar Gt;n med.

  Hade vela haft samma sittdel som Gt men att den vore vändbar.
  Gillar nämligen att det är ”vanlig” nerfällning på rygg och nätet. Men vill gärna ha en vändbar med.. Så jag vet ej =)

  Svara
 6. Anonym

  Hej!

  då jag kollade på GT.. så tippade den bakåt VÄLDIGT lätt.
  Hade dock inget barn i vagnen då.

  Hur är den men barn i?

  Svara
 7. Anonym

  Kan säga att vi var jättenöjda med den vagnen som vi haft i drygt ett år nu. Tills i söndags när vi var på väg nerför en trottoar och framhjulet VIKER sig! Plasten går bara rakt av, helt sjukt att det ens kan göra det. Kan tillägga att vagnen bara använts för att köra från punkt a till b, stått i förråd inomhus och inte körts oförsiktigt. Har tittat på andra vagnar nu efter det här hände och på de flesta verkar det finnas plastförstärkningar som jag antar gör att det bärs upp bättre då. Livsfarligt detta!! Nu gick det bra även om jag var dum som inte knäppt fast sonen i vagnen, jag hann fånga honom, men det kunde gått riktigt illa…

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Vilken vagn gäller det? City mini? GT:n som detta inlägg handlar om har bara funnits sedan april så det kan inte vara den du har. Jag har aldrig hört talas om det problemet, men det var hemskt att du råkat ut för det. Vad sa Babyjogger och återförsäljaren när du kontaktade dem?

   Svara
 8. Ami

  Hej Elin!

  Tänkte på det du skrev om att ryggstödet att lutar bakåt. Nu har jag en Babyjogger city mini 4 wheel, men tror att funktionen är densamma på en GT. Det finns en liten flärp uppe i ryggstödet på baksidan som man kan vika runt och fästa i kardborreband (på bägge sidor) Detta gör att ryggstödet kommer fram några centimeter. Det är inte helt lätt och man får slita lite. Försäljaren visade mig detta. Men såg inte detta trick i demofilmen om joggern och har inte läst det någonstans.

  vänligen Ami

  Svara
 9. joline

  ja dem där röda spännerna har jag aldrig heller använt.. men däremot hade min dotter satt fast dem själv så när vi var i turkiet och skulle fälla ihop vagnen fick vi inte ihop den.. jag svor som ett as och blev riktigt förbannad… tänkte lämna vagnen där… sen blev jag rasande och skulle plocka isär hela vagnen och då såg jag dem där röda spännerna… haha vad vi skrattade då… vi hade lixom fått tagit en minibuss föratt kunna åka nånstans eftersom vi inte fick ihop vagnen .. och tänkte helt ärligt lämna den där…haha

  Svara
 10. Anonym

  Ni som hittat vagnen i USA till det priset. Har ni någon länk?
  Vad behöver man tänka på om man inporterar från USA. Tillkommer det massa saker då? Eller man kanske måste handla den där…..

  Therese

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Ja, man måste åka dit och köpa den. Om man beställer den från en amerikansk webbshop tillkommer tull och skatt och det blir lika dyrt som att köpa en här, tyvärr.

   Svara
 11. Anonym

  Kul med lite bilder på GT:n.Provade min store kille som blir 6 år i november, 120 cm lång, i grågul GT idag. Han gillade lillebrors kommande ”kojvagn” skarpt. Han satt bra och fick plats att ligga ner också. Otroligt lätt att köra. Nu ska jag bara sälja min spider….sen kan jag köpa GT:n :)Lövan

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.