Minirecension av BabyJogger City Mini GT

En av vagnnyheterna på mässan Baby & Barn var BabyJogger City Mini GT som jag tidigare bloggat om här. Vagnen börjar säljas först i april och jag har aldrig sett den i verkligheten tidigare så det var riktigt roligt att se den och få testköra den på barnvagnstestbanan!

image

Jag blev mycket positivt överraskad ska jag säga. Ända sedan jag fick reda på att BabyJogger skulle släppa GT och Versa har jag hela tiden fokuserat på Versa, men nu har jag testkört GT och jag gillade den verkligen. Dessutom har jag kommit på att den passar alla våra behov för en resevagn/extravagn förutom att den inte är vändbar, så det blir kanske en sådan när dottern blivit lite äldre och vill sitta framåt. Men jag hinner säkert ändra mig 100 gånger tills dess 😉

IMG_0681

Det som jag tycker är så bra med BabyJogger City Mini GT är att den har terränghjul. Det är en sulky i alla sin enkelhet och smidighet men den tar sig fram bra över testbanans grus, stockar och stenar tack vare sina luftfyllda punkteringsfria 8,5 tums (22 cm) terränghjul. Framhjulet är stötdämpat och låsbart. Dessutom har vagnen fullt liggläge, otrolig sufflett, ställbart handtag och möjligheten att klicka på en liggdel eller babyskydd på chassit.

IMG_0682

BabyJoggers sulkys, både Mini och GT, har steglöst ställbart ryggstöd som justeras med ett spänne och band i ryggen. Vanligtvis brukar jag inte tycka om denna typen av ryggstöd eftersom det samlas massor av tyg framför ryggplattan när man fäller upp den och det är svårt att få till ett helt upprätt sittläge. GT har så tunt tyg att det inte blir knöligt överhuvudtaget och sittläget är så nära upprätt man kan komma. Suffletten är gigantisk och i sitt mest utfällda läge skyddar den otroligt bra. Men det faktum att den är så stor gör också att den kan vara i vägen när barnet vill se mer. Det är ingen problem eftersom det går lika bra att fälla ut suffletten halvvägs. Det tunna sufflettyget gör då att det inte blir knöligt alls utan det överflödiga tyget syns inte ens. Dessutom går det utmärkt att fälla in suffletten helt och hållet utan att det blir knöligt och tyget tar emot. Ja, jag är mycket imponerad, jag antar att det märks. Dessutom finns två tittluckor i suffletten för att det ska finnas en oavsett i vilket läge du har suffletten. Tittluckorna stängs med kardborre och det hade varit smidigare med magneter tycker jag.

imageIMG_0679

IMG_0683Den inbyggda fempunktsselen är enkel att ändra höjden på genom att helt enkelt haka fast en hake i öglan på rätt höjd.

GT har handbroms som sitter på sidan av chassit. Den är enkel att använda och jag tror att det mycket är en vanesak och smaksak om man gillar handbroms eller fotbroms. Själv föredrar jag nog fotbroms men det är inget som avgör mitt vagnval.

Jag tycker handtaget är mycket bättre på GT än på “vanliga mini”. Det är väldigt rundat på Mini och det gillar inte jag eftersom jag tycker att det är mycket lättare att svänga vagnen om man håller på sidorna av handtaget, det är i princip omöjligt på minins handtag, dessutom är det för högt för mig. GT har rakare handtag som är väldigt skönt att hålla i och det har vikled vilket gör att jag kan ställa in det så att det passar mig och jag får bättre hävkraft eftersom handtaget sticker ut mer från vagnen.

Vagnen är superenkel att fälla ihop. Den har BabyJoggers “Quick fold-teknik” vilket innebär att du bara lyfter vagnen i en rem i sitsen så fäller den ihop sig själv. Den blir också väldigt kompakt då man fäller ihop den.

imageDå kommer vi till köregenskaperna. Jag älskade att köra den! Den går otroligt lätt att svänga och den rullade på bra över testbanan. Hjulen är punkteringsfria men som jag har förstått det är de ändå luftfyllda. De ser ut precis som lufthjul, de är i gummi och är ordentligt mönstrade vilket gör att de har bra grepp. Vagnen kändes väldigt robust och stadig och det var inte heller några problem att få den upp för kanter osv. Jag upplevde det som att GT hade mycket bättre hävkraft än Mini och jag tror det beror på att handtaget har vikled och att sittsen är djupare så barnet hamnar närmre bakhjulen när det sitter i vagnen.

BabyJogger City Mini GT väger 9,5 kg, blir 80x62x25 cm hopfälld och maxvikt är 30 kg! Vagnen har ett liggläge på 104 cm och höjden från sitsen till suffletten är 66 cm. Bredden är 33 cm, med andra ord, detta är en stor sittdel! Det går att klicka fast liggdel eller babyskydd (Maxi-Cosi, Besafe, Akta Graco, Concorde och Cybex) på chassit om man köper till adapter.

image

De nackdelar som jag tänkte på är att den inte har någon stötdämpning i chassit utan bara i framhjulet. Den har inte heller ställbart fotstöd. Den är endast framåtvänd men i mina ögon är GT en sulky som man endast använder till större barn så det blir inte avgörande. Jag tycker också att den finns i lite tråkiga färger. Alla vagnar har mörkgrå bas och som accentfärger finns svart, röd och havre. Svart chassi, svart bas och lite färgglada accentfärger hade gjort susen tror jag 🙂

BabyJogger City Mini GT kostar 4495 kronor (rek. pris) och börjar säljas i april.

Videorecension

11 thoughts on “Minirecension av BabyJogger City Mini GT

  1. Lisa

    Vi spanade in GT double på mässan och blev helt frälsta. En sån ska vi beställa så fort man bara kan! Vi har kollat runt mkt på syskonvagnar men aldrig hittat någon som är så rymlig som denna för vår 2-åring 😉 verkar vara en supervagn på många sätt!

    Svara
  2. Jeanette

    Upplever du att sittdelen är större på denna än på t.ex. Urban Jungle eller Phil & Ted Explorer? Letar efter en ny vagn till vår 2,5 åring. Vi har ingen bil så kommer behöva vagn ett tag till.

    Svara
  3. Jessica

    Vet du nån leverantör på internet i USA som är pålitlig? Har sett att de är betydligt billigare där!

    Svara
  4. Anonym

    Vi köpte en Babyjogger City mini gt double för 3 månader sedan. Vi är supernöjda med denna! Vi hae en flicka på 1.5 år som inte vill ligga ner och en nyfödd. Det är super enkelt att fälla ner till liggläge när den envisa 1,5 åringen somnat och den nyfödda ligger i en mjuklift som vi redan hade. Man använder ju den inte mer än ca 6 månader så att köpa till en liggdel kändes onödigt. Vagnen tar väldigt liten plats ihopfälld i bilen och detta är den enda man behöver så länge båda vill sitta i den. Vi kommer att köpa en enklare sulky till våren men bara för att ha något till den stora flickan. Vi köpte den på Winstanleys Pramworld. Mycket vänliga och allt fungerade snabbt och smärtfritt. Billigt blev det också! Pålitliga och billiga. Vi gav 6500:- inkl regnskydd, Frakt och stången framtill som barnen kan hålla sig i. Skulle kostat 8700:- i Sverige. Vagnen känns mycket rejäl jämfört med andra likvärdiga.

    Svara
    1. Caroline Andersson

      Hur är det att ha en mjuklift i Bg city mini double GT? Kan man fästa den? Vi hade en mjuklift till vår brio Smile och var så nöjda eftersom den var så enkel att bära med sig. Men Bg är ju framåtvänd och med fast fotstöd.

      Svara
      1. Elin Inläggsförfattare

        Det finns krokar i sittdelen som du kan fästa en lift i. Men det är nog svårt att få stöd för hela liten eftersom den inte har uppfällbart fotstöd och det är ändå lite lutning på ryggen. Både på grund av det och för att den är framåtvänd skulle jag inte vilja lägga en lift i sittdelen. Det finns dock liggdel att köpa till.

        Svara
  5. Lina

    Hej! Tack för en bra blogg! Jag ska köpa en syskonvagn och står och velar mellan city mini GT double och Bumbleride indie twin. Vilka är enligt dig de största skillnaderna och har du någon favorit?

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Bumbleride har större hjul och bättre fjädring, är dock lite bökigare att fälla ihop och blir större ihopfälld. Spontant säger jag Bumbleride Indie.

      Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.