Britax

imageimageBritax B-Smart: Finns både som trehjuling (B-Smart 3) och fyrhjuling (B-Smart 4), båda med svängbara framhjul. Vagnen har vändbar sittdel och plant liggläge. Det går att sätta fast liggdel eller babyskydd direkt på chassit. Man kan även komplettera med en mjuklift. Handtaget och fotstödet är justerbart. Hjulen är låsbara och punkteringsfria och det finns fjädring på alla hjulen. Suffletten har tittfönster. Hopfälld blir vagnen 110 x 62 x 30? cm och den väger 12 kg. Vagnen finns i fyra färger, svart (med svart eller grått chassi), blå (svart chassi), lila (svart chassi) och röd (grått chassi). Som jag redan sagt finns den som trehjuling och fyrhjuling. Britax B-Smart kostar ca 4500 kronor, mjuklift kostar 900 och liggdel 1700 kronor. Demovideo

imageimageimageBritax B-dual: Är i grunden en vanlig enkelvagn men man kan även placera ett syskonsäte bakom den vanliga sittdelen. Sittdelen går att ha framåt och bakåtvänd och har fullt liggläge, den avtagbara suffletten har tittlucka. Vagnen har även justerbart fotstöd. Vagnen har större hjul bak och två svängbara låsbara hjul fram. Alla hjul är punkteringsfria och har fjädring. Vagnen har justerbart handtag. Vagnen är en av de mest mångsidiga syskonalternativen som finns på marknaden. Vagnen går att ha som bakåtvänd eller framåtvänd singelvagn, den går att ha med lift eller liggdel och man kan även klicka fast ett babyskydd på vagnen. Dessutom kan man placera en syskonsits på vagnen och i det fästet går det även bra att placera ett babyskydd. Det går även bra att kombinera liggdel och syskonsits om man vill det. Syskonsitsen har viloläge och den har även en sufflett. Men syskonsitsen går endast att ha framåtvänd. Maxvikt 15 kg per sits. Vagnen väger 13 kg och blir 100x69x53 cm hopfälld. Den går även att fälla ihop med syskonsitsen på. Vagnen är 69 cm bred vilket är väldigt brett för att vara en enkelvagn. Som enkel sittvagn kostar Britax B-Dual ca 5000 kronor och syskonsitsen kostar 2000 kronor. En mjuklift kostar ca 900 kronor och en liggdel 1500 kronor.
Demovideo

imageBritax B-Mobile: Är en lätt och smidig sulky med fullt liggläge. Den går även att använda tillsammans med babyskydd. Vagnen har punkteringsfria hjul med fjädring och framhjulen är svängbara och låsbara. Vagnen har fempunktssele och avtagbar sufflett med ficka på. Måtten hopfälld är 88x62x27 cm (vilket är stort för att vara en sulky) och den väger 8 kg. Vagnen kostar ca 2500 kronor. Demovideo

imageBritax B-Lite: Är en paraplysulky från Britax. Den har plant liggläge och fjädring på alla hjulen. Hjulen är punkteringsfria och de två främre är svängbara och låsbara. Fotstödet är justerbart vagnen har fempunktssele och avtagbar sufflett med tittlucka. Britax B-Lite blir 106x34x30 cm hopfälld och väger 8 kg. Maxvikt 15 kg. Demovideo

21 thoughts on “Britax

 1. Anonym

  Hej, eftersom du verkar vara kunnig på det här med barnvagnar kanske du vet vilket regnskydd och myggskydd som passar en Carena Double Swing med två liggdelar på? Har surfat runt men inte hittat nåt om detta.

  Mvh Mia

  Svara
 2. Elin Inläggsförfattare

  Mia: Kanske det här regnskyddet:http://www.kopbarnvagn.se/cgi-bin/ibutik/AIR_ibutik.pl?funk=visa_artikel&artgrp=245&artnr=4010952292381&visa=1-30&Sort=Beskr&Visn=Std
  eller det här: http://www.kopbarnvagn.se/cgi-bin/ibutik/AIR_ibutik.pl?funk=visa_artikel&artgrp=245&artnr=7321590272992&visa=31-41&Sort=Beskr&Visn=Std

  När det gäller myggnät borde det väl funka att sätta ett på varje liggdel? Annars passar säkert ett sådant här: http://www.kopbarnvagn.se/cgi-bin/ibutik/AIR_ibutik.pl?funk=visa_artikel&artgrp=324&artnr=7777&visa=1-30&Sort=Beskr&Visn=Std

  Svara
 3. Nyfiken C

  Hej!

  Konstig fråga kanske…? Men jag har sett en vagn på en bild i en blogg och letat ÖVERALLT men kan inte hitta vad detta är för vagn. Tjejen som har bilden i sin blogg har fotat i en barnvagnsaffär vilket gör att hon inte heller vet.. Har du ingen mailadress dit jag kan maila den så kan du se om du vet vad det är för någon?

  Hlsn Nyfiken

  Svara
 4. mikaela

  Hej! Jag undrar om du vet om sittdelen i britax b-mobile går att vända så man har barnet mot sig själv? tacksam för svar även om inlägget är gammalt 🙂

  Svara
 5. Sofia

  Hej 🙂 Kan jag använda akta graco babyskydd till britax b dual? Var kan jag köpa adapter till vagnen? Mvh.Sofia

  Svara
 6. Jenny

  Hej,
  googlar som bara den just nu på Britax B-smart och kom då hit så har funderingar fast det är ett äldre inlägg 🙂
  Hittat vad jag tror är ett bra pris på Britax B-smart på lekmer.se där den ingår i ett paket med mjuklift och babyskydd (och lite till), men är ju alltid svårt när man köper på nätet att veta vad man får egentligen.

  Tror du att denna vagn passar bra i terräng? Vi går en del i skogen och funderar även inför vintern. Vad tror du om att bara ha en mjuklift till? Ligger bebisen bra eller vore det bättre med en hårdlift?

  Verkligen tacksam för svar!!
  Jenny

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Hej! Jag brukar inte rekommendera Britax B-smart för jag har inte hört så gott om den tyvärr. Och är det paketet för 6000 kronor du syftar på så tror jag du kan få en betydligt bättre vagn för de pengarna. Kika tex. på Babytravel Quattro som säljs på Babyproffsen. Crescent Trike är en liknande vagn som sälj ut billigt på flera ställen just nu http://www.babyland.se/crescent-trike-3w Titta också på Beemoo Maxi Travel som jag kör just nu som jag tycker är extremt prisvärd http://www.jollyroom.se/produkter/beemoo-maxi-travel-2-in-1-black-besafe-izi-gox

   Svara
 7. Sandy

  Hej!

  Läste att du inte brukar rekommendera B-smart? Jag undrar därmed vad det är för negativa saker med B-smart som du känner till?

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag har aldrig testat B-smart själv så ska kanske inte säga så mycket. Men jag läser en hel del om vad andra tycker om vagnar också och har inte hört mycket positivt om B-smart tyvärr.

   Svara
 8. Azadeh

  Hej Elin
  Tack för en jättebra blogg. Fått lära mig en hel del om barnvagnar genom att läsa i den.

  Tänkte höra med dig om du kan komma med några förslag till mig.

  Jag ska snart få mitt första (slutet av Juli) och jag hade initialt tänkt köpa sittdel och liggdel dvs en kombivagn, men nu funderar jag på om inte jag ska köpa en vagn med sittdel och sedan lägga i en mjuklift eller hårdlift. Jag bor i stan och åker bil så EmmaLjunga Viking tyckte jag var bra, den hade bra sväng, ganska liten och mkt smidigt, lättkörd och jag gillar hur den ser ut. Den är inte för stor att hanteras vid hopfällning när man åker bil och kändes inte så plastig! : )

  Så med tanke på mina behov, vad skulle du rekommendera mig? Priset är inte så viktig, bara att vagnen ger bra stöd och dämpning trots att det är en mjuklift/hårdlift i en sittdel och att den någorlunda delar EmmaLjunga Vikings smidighet och är lättkörd.

  Tack en än gång

  Hälsningar

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   A vilken anledning vill du nu ha en kombivagn med lift? De vagnarna börjar bli ganska ovanliga på marknaden så främst är det väl Brio Smile eller någon av Teutonias vagnar som kunde vara liknande.

   Svara
   1. Azadeh

    Tänkte att om jag slapp köpa liggdel och komma undan med sittdel och mjuklift i vore det bra. Liggdelen använder man ändå inte så länge..Men vad jag förstår menar du att det är bättre att köpa både liggdel och sittdel.

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

     Bättre och bättre, du får ett väldigt begränsat urval av vagnar att välja på eftersom det blir färre och färre som tillverkar vagn med mjuklift, Viking tycker jag ändå ligger ganska bra till i pris så det är inte säkert att du tjänar något på att välja en annan modell med mjuklift heller. Britax Smile kostar 7000 med mjuklift och Viking kostar 8400 med sittdel och liggdel, men då kan du om du vill vänta med att köpa sittdelen tills senare.

     Svara
 9. Azadeh

  Tack Elin för dina råd. Jag tror vi kör så, med Viking sittdel och liggdel. Det är nog enklast : )
  Många hälsningar
  Azadeh

  Svara
 10. Maria

  Hejsan!
  Vi köpte nyss en begagnad Britax B-Dual. Finns det nya hjul till salu eller kan man använda hjul som är tänkta för Britax B-ReadY?

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.