Cybex Balios M – en första titt

Cybex Balios M är en vagn som jag suktat efter de senaste månaderna och när jag såg att den kommit in till Din Baby var jag tvungen att kika förbi. När jag skriver att jag suktat efter den länge så förstår ni att jag hade höga förväntningar, och vid första intrycket kan jag säga att de förväntningarna inte bara infriades utan även överträffades. Dock vill jag påpeka att jag inte kört vagnen än och det är en ganska viktig punkt tycker jag. Läs också gärna min recension av Cybex Balios M här.

DSC02332DSC02349

Cybex Balios M har på pappret nästan allt man kan önska. Sittdelen är ergonomisk och vändbar, en lutas i tre olika lägen med enhandsfällning. Jag har varken mätt sittdelen eller testat något barn i den än, men jag tycker den ser rymlig ut och har förstått det som att den ska vara det. Fotstödet är ställbart, här är det i högsta läget. DSC02335

Bågen går att knäppa loss på ena sidan och svänga undan, bågen är dock helt i plast. Suffletten har en förlängning som öppnas upp med dragkedja och fram kommer ett stort vädringsnät. Jag gillar vädring på sommaren med föredrar en stängd förlängning resten av året så jag hade gärna sett att man kunde täcka för vädringen, men man kan inte få allt. Suffletten går i alla fall att dra riktigt långt fram när förlängningen är ute.

DSC02355DSC02333

Handtaget är ett ställbar teleskophandtag, lägsta läget var lagom till mig (167 cm) men det går också att höja en bra bit. Handtaget är ganska tunt och klätt med skumgummi. Det glappade också lite grann i själva teleskopdelen.

Hjulen är skumfyllda gummihjul, bakhjulen är 29 cm i diameter och framhjulen är 20 cm i diameter, riktigt bra storlek. Den har också fjädring både i framhjulen och i chassit, tyckte dock inte att den kändes som att det var så mjuk fjädring.

DSC02336DSC02337

Varukorgen är enorm, åtkomsten framifrån i grymt bra när man har sittdelen bakåtvänd och hela sidorna på varukorgen är täckta så här går att lasta högt.

DSC02339DSC02338DSC02340

En av de bästa egenskaperna med Cybex Balios M tycker jag dock är ihopfällningen. Vagnen kan fällas med sittdelen på, jag var såklart tvungen att testa om den gick att fälla ihop med sittdelen bakåtvänd och till stor glädje så gick det! För att fälla ihop den trycker man in knappen i ryggen på sittdelen och en liten extra knapp så kan sittdelen fällas fram mot fotstödet, efter det tar man tag i det vita handtaget på stången under sitsen och snurrar på den så fälls vagnen ihop, det var lite svårare att komma åt den när sittdelen var bakåtvänd, men det gick absolut. Hela vagnen kan alltså fällas ihop med en hand. Ihopfälld med sittdelen bakåtvänd blir den såhär härligt kompakt. Chassit har automatiskt lås ihopfällt, dock kan sittdelen vikas ut om man vrider vagnen åt fel håll.

DSC02341DSC02342DSC02345

Här är den ihopfälld framåtvänd:

DSC02350

Och här ihopfälld (bakåtvänd) bredvid Babyjogger City Mini GT, som ni ser är det egentligen bara höjden som är skillnaden:

DSC02347DSC02348

Det finns också en liggdel att köpa till om man vill använda vagnen från födseln (samma liggdel passar även Agis M-Air). Liggdelen har ett rymligt innermått på 77×29 cm och ett mjukt innertyg. Suffletten har en extra liten solkeps, det går dock inte att bära i suffletten och finns inga andra bärhandtag heller, man får bära i liggdelsramen i sådana fall.

DSC02352DSC02353

Cybex Balios M ska väga 10,6 kg, maxvikten är 17 kg, den ska vara 57 cm bred och jag mätte den till 90 cm lång med handtaget i lägsta läget. Ihopfälld ska den vara 84x57x37 cm. Och priset, frågar ni er nu? Ja, priset ligger på bara 4200 kronor för sittvagn och då ingår adaptrar för Cybex, Maxi-Cosi och Besafe babyskydd, liggdel går att köpa till för 1500 kronor. Cybex Balios M finns bara i denna svartgrå färg i Sverige.

EDIT 18/6: Nu har jag fått hem min Balios M och testkört den. Jag tyckte den var riktigt lättkörd och var skön att köra. Trots att det finns fjädring både i framhjulen och i chassit så kändes den ändå inte så mjuk i fjädringen, det blev lite skumpigt på kullersten och grus, även om det såklart gick att ta sig fram. Någon som jag irriterade mig lite var att den låter lite från framhjulen när man kör på asfalt, men jag ska se om det blir bättre med tiden. Den rullade riktigt bra inomhus och var som sagt lättsvängd. Den är väl balanserad och hävkraften är helt okej.

2015-06-16 14.14.29

Något som imponerade är varukorgens utrymme. Jag blev imponerad redan när jag såg vagnen första gången men nu har jag testat i praktiken och ja, varukorgen rymmer en hel veckohandling <3

2015-06-16 15.55.002015-06-16 15.54.09

Även utrymmet i sittdelen imponerar, jag har mätt ligglängden till 98 cm, samma som på Cybex Priams 2-in-1 sittdel. Min 4-åring på 103 cm sitter bra i vagnen men snuddar vid suffletten. Suffletten går dock att höja ett par centimeter. För benen har hon riktigt bra med plats och det är precis så att hon når ner till det fasta fotstödet framtill. Hon har precis passerat maxvikten som ligger på 17 kg, men hon slutade också åka vagn för över ett halvår sedan.

DSC02562bDSC02563b

Jag ser verkligen fram emot att testa Cybex Balios M lite mer noggrant och recensera den längre fram i sommar. Jag tror Balios M kommer få följa med på många sommarutflykter med hela varukorgen full med badkläder och picnic-mat 🙂 Nu finns recensionen har läsa här.

36 thoughts on “Cybex Balios M – en första titt

 1. Josefine

  Jag tycker denna påminner lite om BJ versa eller har jag fel?
  Vad finns det för skillnader och likheter mellan dom två?

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Nä, du har helt rätt, jag håller med dig. Balios M har större bakhjul och lite bättre fjädring. Den är lättare och har lite bättre sufflett tycker jag nog (går längre fram och har vädring). Men Versa har högre maxvikt och lite rymligare sittdel. Balios är lite kortare än Versa när de är uppfällda och ihopfällda borde de vara ungefär lika stora men jag tror att Balios kanske är lite högre och eventuellt kortare. Balios har teleskophandtag, Versa har knäledshandtag.

   Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Priam är en exklusivare vagn med helt andra materialval, tex. leatherette och även hela klädseln är i ett tjockare och melerat tyg på priam. Det är en exklusiv och designad cityvagn medan Balios M är mer en vändbar sulky eller i alla fall en enklare sittvagn. Sedan beror det på vilken sittdel du väljer, Lux-sittdelen har plant liggläge och Balios sittdel är ergonomisk. Balios kan fällas ihop med sittdelen bakåtvänd och har större varukorg. Jag ska göra en jämförelse mellan dessa två så småningom.

   Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Det funkar om du ar dubbla adaptrar, de adaptrar sm ingår och sedan axkids adaptrar. Brio Smile känns ändå något mer rejäl och jag skulle även säga att den har lite bättre dämpning, men Balios är lättare och lättare att fälla ihop, blir mindre ihopfälld.

   Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Buggyboard Maxi eller Bumprider går definitivt att fästa, jag gillar ju Buggyboard maxi och kommer nog att testa den på vagnen så småningom. Det kan blir lite trångt mellan fotstödet och handtaget men jag tror det funkar om man har handtaget i högsta läget.

   Svara
 2. paulina

  Om man beställer vagnen ifrån mypram så ingår liggdel sittdel och adapter till babyskydd aton står det på kombivagnen. Men måste man köpa aton babyskydd ifrån mypram också eller går det köpa ett babyskydd ifrån babyproffsen eller liknande som passar cybex adapter. Isåfall vad för babyskydd. Vilket alternativ blir billigare. För att beställa vagnen från mypram blir ganska exakt 1000 kr billigare än de blev ifrån vad du skrev den kostade i sverige. Mvh

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Cybex (aton) har samma fästen som Maxi-Cosi och Besafe, så du kan ha antingen någon av Cybex babyskydd (köpt var som helst) eller Maxi-cosi eller Besafe babyskydd.

   Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Ja, Bumprider Sit har pall och den passar alla barnvagnar. Det kommer en pall till Buggyboard Maxi snart, den ska komma nu i slutet av juni.

   Svara
 3. Tezz

  Åh vill verkligen ha denna, men har spanat på smile el go, vilken skulle du rekommendera av dom? Sonen är 13 mån, har en happy och en crescent compact 360 xt air nu, behöver en mittemellan?.

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Personligen tycker jag nog att Go är lite för stor för att fungera som ett komplement till Happy, jag skulle nog valt Balios ändå, den är väldigt smidig. Smile är nog bättre i terräng och har mjukare fjädring, men där har du ju Happyn så det borde inte spela så stor roll.

   Svara
 4. Sara

  Hej Elin! Jag undrar vilken du skulle föredra som enda vagn, smilen lr baliosen? Och så undrar jag om de mest upprätta sittläget på baliosen, är det rakt liksom som på smilen lr är det lite lutat? Sonen vill gärna va me o gillar mest sitta helt upprätt.. Mvh sara

  Svara
 5. Karin

  Hej Elin!
  Har idag en Brio Go till min 20 mån dotter. Vi börjar känna att vagnen är lite klumpig och skulle vilja ha en lättare vagn/sulky som passar bra på resor men som samtidigt är bra för långa promenader (inte bara fram och tillbaka till förskolan) och som helst har vändbart sittläge. Pratade idag med en expedit som tipsade om Balios M men tyvärr hade de ingen inne. Vad säger du? Är den lättare/nättare än Brio GO? Skulle du kunna ersätta Brio Go och bara använda Balio som enda vagn?
  Hälsningar, Karin

  Svara
 6. Sofia

  Hej, har också en 13 mån som jag haft en donkey till.. Som vi precis sålt då vi kände att vagnen mest använd för sovning och någon enstaka promenad per vecka. Har en babyjogger city mini men vill kunna ha henne emot mig. Funderar på denna men är rädd att den är för ”dålig” som enda vagn.. Känner att cityjoggern är lite för enkel..

  Svara
 7. Frida

  Hej, en liten svår fråga att svara på nu i sommar men hur tror du Balios M funkar i snö? Jag vill byta ut vår ”vintervagn” då den är så stor och tar mycket plats i vår lägenhet. Bor i Norrbotten så vi har långa vintrar och rikligt med snö. Har du någon annan vagn du skulle tipsa om som tar liten plats men som skulle funka bra under vinterhalvåret?

  Din blogg och instagram är ett paradis, min sambo blir tokig på mig då jag ska visa alla fina vagnar som du testar =D

  / Frida

  Svara
 8. Jessica

  Jag har i nuläget ett brio smile o det jag älskar med den ör ju att den är så hög för ja är 180 o älskade att slippa vika mig dubbel för att lyfta upp eller sätta ner min lilla tjej, dessutom är handtaget högt upp då ju automatiskt tycker du att balios uppfyller dom kraven också eller är den mycket lägre än smilen? Mvh jessica

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Den rekommenderas från 6 månader, men trivs barnet så kan du säkert börja använda den från 4 månader. Inovis memory foam dyna i Large är ett tips om man vill ha det lite mer ombonat.

   Svara
 9. Betty

  Hej, vilken rolig läsning ? Jag har två frågor jag hoppas få svar på.
  Jag undrar om du testat med skötväska på vagnen. Jag funderar på att köpa en men är osäker på om den blir frammåttung med min skötväska som är av märket. SKIP HOP
  Undrar oxå om du känner till vagnen easywalker Mosey och om du har någon kommentar om den och om det finns liknelser?
  Tack för en jättebra recension av vagnen ?
  MVH Betty

  Svara
 10. Magdalena

  Hej har en fråga 🙂 jag har nu en brio smile och min son är snart 10 månader, nu ska vi flytta till en större lägenhet men med 3 trappor upp utan hiss och en trappa ner till cyckelrum, så nu letar jag efter en mer smidigare vagn att fälla ihop och inte allt för tung, tror du balios M skulle vara en bra vagn att byta till? Men har läst att den har en annan sittdel än smilen att man inte kan få ner den till plant liggläge då sittdelen är mer rundformad? Tror du min son som inte är van med det tycka om den? Med vänlig hälsning, Magdalena

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Ja, jag tror absolut att Balios M skulle kunna vara en bra vagn för dig då. Den är lätt att fälla ihop och väger inte så mycket. Balios har ergonomisk sittdel så du lutar hela sittdelen bakåt, den går att fälla ner till liggläge men blir aldrig helt plan. Det är omöjligt för mig att gissa om din son kommer tycka om det eller inte. Du känner ingen som har en vagn med ergonomisk sittdel som du kan prova?

   Svara
 11. Emelie

  Hej och tack för en jättebra blogg!
  Jag har lite funderingar som jag hoppas du kan hjälpa mig med.
  Sonen är nu 6 mån och vi har en Bugaboo Buffalo som vi är nöjda med. Vi ska åka till USA när han är 9-10 mån och behöver en vagn som är smidigare och tar mindre plats. Köpte en baby jogger city mini 4 wheels men hade egentligen hellre haft en som går att ha bakåtvänd. Vad tror du om balion istället? Tror du den skulle kunna ersätta Buffalon till och med? Vi bor i en mindre ort med mest asfalt och en del grusväg.
  Tacksam för svar 🙂

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Ja, jag tror absolut att du kan ha Baliosen istället för en city mini, baliosen är nästan lika liten ihopfälld. Den skulle nog kunna ersätta buffalon, i alla fall på sikt. Men den har inte samma rejäla känsla och är inte lika terränggående som buffalon.

   Svara
 12. Elin

  Hej! Älskar din blogg! Vi är ute efter en resevagn. Vilken anser du är bäst en bugaboo bee plus eller en balios m? Tacksam för svar 🙂

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Balios M, utan tvekan. Den känsn rejälare, högre, större varukorg, större hjul, på många sätt mer vagn utan att bli större ihopfälld.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.