Bumprider ståbräda

Crescent barnvagnar - BumpriderVisste ni att det finns en ståbräda som påstås passa alla vagnar i hela världen? Bumprider heter den och är faktiskt en svensk uppfinning. Tack vare universalfästen och två armar som går att justera hur som helst både i höjd, bredd och längd går den att fästa på alla vagnar. Den passar, duovagnar, joggingvagnar, sulkys och paraplysulkys. Det är extra smart om du ofta byter vagn eller har flera vagnar. Ståbrädan har snabbfästen som du fäster på vagnen utan verktyg och sedan är det bara att haka i ståbrädan. Har du flera vagnar kan du köpa flera fästen.

Bumprider har en unik fjädring som gör att inga vibrationer transporteras till vagnen och riskerar att skada den. Dessutom blir det en skönare åktur för barnet. Ståbrädan är gjord i nylon med fiberförstärkning vilket gör att den inte riskerar att spricka när den flexar, tex. när man kör över ojämnt underlag. Bumprider har en maxvikt på 30 kg och kostar ca 650 kronor. En liten pall på denna så har vi väl den fulländade ståbrädan?

Läs min recension av Bumprider ståbräda.

Installationsvideo
Mer info

31 thoughts on “Bumprider ståbräda

 1. Anonym

  Äger en bumprider och den passar absolut inte ALLA vagnar (har själv ägt ca 10 vagnar i mitt sökande efter den perfekta vagnen). Om det finns en fotbroms där själva bromsen sitter i mitten på ramen/chassit så funkar det inte – om man vill kunna ha en chans att dra vagnen. Så om du funderar på att köpa den här, prova med den vagn du har tänkt innan du köper den.

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag förstår inte riktigt vad du menar? Om bromsen sitter i mitten får man väl dra isär armarna och fästa ståbrädan närmre hjulen, så att man kommer åt bromsen. Och på vilket sätt påverkar det möjligheten att köra vagnen?

   Svara
 2. Anonym

  Jag har nyligen köpt en Brio race och får inte Bumprider att sitta bra på den pga att bromsen är i vägen hur jag än försöker. Men den passade perfekt till city selecten 🙂

  Svara
 3. Anonym

  Hej

  Jag har också en bumprider men på just min 4 hjuliga brio vagn med vanlig bakaxel. Hade först lite problem att fästa den, trodde jag men det var det inte utan provade man lite olika sätt så sitter den perfekt. Men precis som Elin skriver så har vi tagit armarna utåt och sedan ”under” bromsen, lite svårt att förklara.

  Svara
 4. Anonym

  Hej!
  Då jag säljer Bumprider så gott som dagligen, och hjälper kunder med att fästa den på olika vagnar kan jag instämma med det som ovan inlägg nämner, att man i de flesta fall får testa sig fram innan de optimala fästpunkterna på vagnen hittas. Tack vare de flexibla armarna som går att justera i både höjd, sidled och längd passar Bumprider på alla barnvagnstyper, i vissa fall under bromsaxeln, ibland över.
  Exempelvis:
  http://elitegroup.se/bumprider/pictures/bumprider_classic.jpg
  Hälsningar Åsa.

  Svara
  1. Zamita

   …och om barnet sen står på ståbrädan så går bromsen tyvärr i… Tro mig, vi har provat ALLA sätt på vår crescent classic – funkar fint UTAN barn men när hon ställer sig så går bromsen i. Tråkigt men sant. Kan funka kanske tjugo-trettio meter på helt plan väg. KANSKE.

   Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag tror inte det ska vara något problem med någon av de vagnarna, bumprider ska som sagt passa alla vagnar. Cameleon är jag nästan säker på att den passar eftersom den har vanlig bakaxel och paraplysulkys ska inte heller vara något problem 🙂

   Svara
 5. Kajsa

  Hej!
  Någon som vet hur den passar på Brio Go? Eller som har något annat klokt att säga om ståbräda på Brio Go? Vi ska köpa en till vår snart 3-åring som strax blir storebror. Man vill ju ha en bräda som passar vagnen, inte gör steglängden allt för kort för den som kör samt är hyfsat bekväm för storebror..
  Supertacksam för alla tips!

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Ja, den passar brio go. Men enligt läsare till bloggen är buggy board maxi den bästa ståbrädan till brio go.

   Svara
 6. Karin

  Vi har en dotter på 4,5 år som skulle behöva ståbräda ibland. Men hon väger 20 kg, kan jag alltså då inte använda en bump rider till henne?

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Bumprider har gjort nya tester och fått godkänt för högre maxvikt så alla Bumprider ståbrädor klarar 30 kg, så det kan du absolut göra 🙂

   Svara
   1. camilla

    Varför står det maxvikt 20kg på alla webbshoppar osv? Mitt barn väger strax över 30 o chansar gärna om de håller för 30 men blir osäker när det står 20 överallt?

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

     Den var godkänt för 20 kg från början men de har gjort nya tester och fått den godkänd för 30 kg. Webbshopparna kanske har glömt att ändra? Jag vet inte.

     Svara
 7. anders

  Nu har jag försökt läsa igenom alla svar från 2012 och blir inte riktigt klok på om bumprider ståbräda fungerar till cresent Classic eller ej? Om inte vad kan då fungera? En månad på mig keep fighting

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.