Test av Joggingvagnar

I juninumret av Vi Föräldrar som kommer ut nu i dagarna finns ett test av joggingvagnar. Joggingvagnar är precis som det låter, vagnar som är till för att jogga med. Slutsatsen i testet var väl att vagnarna är bra till jogging, men tyvärr inte så mycket mer. På bussar och tåg och i stan är de här vagnarna mycket otympliga eftersom de har stora hjul och behöver vara ganska stora för att vara stabila. Det var fem vagnar som deltog i testet; Baby Jogger Performance, Chariot Coiugar 1, Cykelringen Sleipner Comfort, Babytravel Runner och Croozer Kid 1. Bäst i test fick Baby Jogger Performance som fick 62 poäng (av 100). Vagnen kostar ca. 7000 och fick bra på allt utom användningen på bussar och tåg.

Baby Jogger Performance, bäst i test!

BabyJoggerPerformanceJogger Tvåa kom Chariot Coiugar 1 med 60 poäng, den kostar dock lite mer, ca. 7000 kronor. Cykelringen Slaipner Comfort var en bra och prisvärd vagn (3500 kr) förutom det faktum att den innehöll höga halter av giftet Ftalater, alltså inte att rekommendera! En vagn som inte heller är att rekommendera är Croozer Kid 1 som fick sämst betyg (20 poäng) på grund av att låsmekanismen som ska hålla uppe vagnen när man fäller upp den inte fäster ordentligt. Vagnen riskerar alltså att fällas ihop med barnet i när man är ute och springer. Det är en mycket allvarlig säkerhetsbrist och den är alltså inte heller att rekommendera!

Joggingvagnarna är nog bäst att använda till det de är till för, nämligen att springa med. Tyvärr tror jag att man måste ha en annan vagn också om man har tänkt att kunna ta sig någonstans på ett smidigt sätt med vagnen. Det blir då en dyr extravagn och man måste springa väldigt mycket för att det ska vara värt 7000 kronor, är min åsikt.

Testet finns i sin helhet i juninumret av Vi föräldrar samt på Råd och Röns hemsida. Där kan man läsa testet om man är prenumerant eller köpa det om man inte är det.

3 thoughts on “Test av Joggingvagnar

 1. Anonym

  Så trist att de är så dyra bara. Finns det inget budgetalternativ (som inte innehåller gifter då…)?

  Svara
 2. Anonym

  Både chariot cougar och croozer kid är först och främst cykelvagnar. Och bägge finns det både jogginghjul och snurrhjul till. Det är samma tillverkare, men olika modeller och olika prisklasser. Vi har precis beställt en croozer som vi ska köra barnen till dagis med (bakom cykeln) och snurrhjulet är ju alltid med så nu kommer vi kunna cykla till stan och ändå ha en bra vagn med oss! 🙂 Joggingfunktionen (alla tre funktionerna är med när man köper croozern) kommer vi nog inte använda… 😉

  Svara
 3. Anonym

  Har hittat en vagn som heter: KIDZ CAB 3-in-1 på http://www.lifequalityproducts.se. Där skriver de att denna vagn är utmanaren till de dyrare vagnarna. Är det någon som har testat denna? Tycker oxå att joggingvagnar är dyra… Men, det kan nog vara värt att köpa en så man får ge sig ut på härliga löprundor igen =) Det kanske är så att man får vad man betalar för. Man vill ju inte köpa en vagn som inte fungerar till löprundor eftersom det är det man vill ha den till. Är det någon som har några tips på bra vagnar?

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.