Gekås Young Club sittdyna – recension

DSC03522DSC03523

Jag har testat en Young Club sittdyna som är Gekås egen sittdyna. Den kostar bara 99 kronor på Gekås och finns i många olika mönster och färger och därför har den blivit väldigt populär. Sittdynan har en form som är lik många andra på marknaden. Den har ett mått på 80×31 cm med uttag för fempunktssele. Det finns tre olika höjder för axelbanden och två hål för grenbandet.

DSC02532

Framsidan är gjord i ett tåligt polyestermaterial med det är lite strävt och känns inte så glansigt som det kan göra på andra sittdynor. Jag upplevde inte dynan som särskilt klibbig och svettig. Fyllningen är också i polyester och baksidan är i fleece (också polyester). Tvättrådet är 40 grader.

De gånger jag testat Young Clubs sittdyna har jag tyckt att den suttit ganska dåligt. Det finns ingenting och fästa den med och jag upplever den som snäppet tunnare än liknande dynor och jag tror det kan vara det som gör att den sitter så dåligt i många vagnar. Den glider helt enkelt ner väldigt ofta och väldigt mycket.

Jag hade den tex. i Joolz Geo som jag iofs upplever är allmänt svår att få sittdynor att sitta bra i. Vid något tillfälle var i princip hela dynan nere vid fotstödet trots att jag spänt fast både dyna och barn med vagnens sele (endast grenband och midjeband). Jag tyckte helt enkelt att det var jobbigt att använda denna dynan och ska därför erkänna att jag inte använt den så mycket. Här följer bilder på dynan i olika vagnar men vid användning, särskilt när man tagit i och ur barnet flera gånger, så glider dynan ohjälpligt ner.

Joolz Geo:

DSC02535

Baby Jogger City Mini ZIP:

DSC02530

BT Jogger Terrain:

DSC03751

Moweo Magro:

DSC03526

Kronan Sulky S (här finns också ett grenband att spänna fast den med och då sitter den lite bättre):

DSC03750

Young Clubs sittdyna är extremt billig, endast 99 kronor. Men för att den ska vara värd ens det känner jag personligen att den behöver någon form av fastsättning. Utan det blir jag mest arg på den och då är den inte värd pengarna.

3 thoughts on “Gekås Young Club sittdyna – recension

 1. Madeleine

  Hej!
  Roligt att två personer kan ha så olika uppfattningar om samma grej. Jag har tre dynor från Young Club som jag bara älskar och tycker sitter toppen! Har mina i en BT Dublin och en EL scooter air.
  Tycker de är super i alla lägen i båda vagnarna till såväl 1,5 åring och 3,5 åring. Och väldigt värda sitt pris 🙂
  Allt gott!

 2. ida

  Hej,
  Jag undrar om du kan tipsa om en bra och mysig åkpåse som passar till Bugaboo buffalo liggdel. Tack för en superbra blogg!

  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag har tyvärr ingen egen erfarenhet av Buffalos liggdel. Personligen gillar jag lite mindre åkpåsar i liggdelar för jag tycker det blir så knöligt annars. Jag skulle kika på Voksi Move, Skip Hops mindre åkpåse eller någon av ordlys små åkpåsar tex.

Kommentarer är stängda.