Babytravel Buffalo

Babytravel presenterar en helt ny modell som heter Buffalo. (Namnet har funnits med länge, innan någon info om Bugaboo Buffalo kom ut, men det är lite lustigt eftersom de har ganska lika egenskaper). Läs min recension av vagnen här.

1456676_571224669615767_329144759_n

Babytravel Buffalo har ergonomisk vändbar sittdel. Fotstödet är justerbart och bågen ser ut att gå att svänga undan. Suffletten går att förlänga med dragkedja (den är helt utfälld på bilden då sittdelen är i liggläge). Sittdelen ser rymlig ut, här ser ni den med ett barn på drygt 2 år i. Hen ska väga ca 13 kg.

1451502_571305416274359_1926213672_nb

BT Buffalo har lufthjul, de bakre är 12,5 tum och de främre är 10 tum och svängbara. Handtaget är ställbart knäledshandtag.

1451615_571224646282436_1188025842_n

Vagnen kostar 3499 kronor som sittvagn och liggdel går att köpa till för 1299 kronor. Babyskyddsadapter finns också och kostar 199 kronor.

1463923_571224609615773_1264764302_n

Buffalo är 62 cm bred och 92 cm lång uppfälld. Den är med andra ord lite bredare men ganska kort och ser ut att ha kort hjulbas. Chassit blir riktigt kompakt ihopfällt, bara 76x62x41 cm, och hela vagnen ihopfälld blir 92x62x62 cm. Den går dock inte att fälla ihop med sittdelen på. Babytravel Buffalo väger 12,8 kg.

1463466_571224589615775_1790401637_n

Den finns att köpa redan nu hos Babyproffsen.

EDIT 5/12 -13: Igår var jag och provkörde Babytravel Buffalo på Babyproffsen Backaplan. Jag tyckte det var en riktigt lättkörd vagn som kändes väldigt lätt både att rulla och svänga. Min dotter på 2,5 år och drygt 90 cm hade inga problem att få plats i sittdelen. Där man möjligtvis kunde uppleva det lite trångt var bakom bågen (fast hon sitter framåtlutad här så lite mer plats än så var det). Bågen är av swing-away-modell så det var inga problem att få i och ur henne i vagnen. Jag gillar att vagnen har stora rejäla lufthjul och knäledshandtag, däremot är varukorgen inte speciellt stor. Första intrycket av vagnen var riktigt gott och vagnen seglade långt upp på listan med vagnar jag vill testa i framtiden. Priset är riktigt bra också, 3500 kronor för sittvagn.

2013-12-04 14.17.27

 

Min recension av vagnen finns här.

29 thoughts on “Babytravel Buffalo

  1. Elin Inläggsförfattare

   Nä, den är alldeles ny och babytravel brukar inte vara de bästa på att sprida information om vagnarna tyvärr. Men du har ju info här och de flesta babyproffs-butiker ska även ha fått in den.

   Svara
 1. Josefin

  Hej!
  Kommer du att testa denna vagnen?
  Klämde på den idag och den känns som ett
  Bra alternativ.
  Du får gärna jämföra med Kronan Duo S eller
  brio Smile för det är de tre som är på vår lista!
  Tack för en bra blogg!
  /Jossan, Robin och Micro i magen.

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Hej! Jag skulle vilja testa en Babytravel Buffalo, jag tycker också det verkar vara en bra vagn. Men det blir nog senare under året i sådana fall, när bebis i magen börjar använda sittdel.

   Svara
 2. Cissi

  Hej! Jag blir lite förvirrad ang denna mening:)
  Chassit blir riktigt kompakt ihopfällt, bara 76x62x41 cm, och hela vagnen ihopfälld blir 92x62x62 cm. Den går dock inte att fälla ihop med sittdelen på.

  Vad mena du med hela vagnen? Ink hjul?

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Hela vagnen inklusive sittdel, alltså om du tar av sittdelen, fäller ihop chassit och sedan lägger sittdelen ovanpå (sittdelen måste ju ändå förvaras, även om den inte sitter ihop med vagnen).

   Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Nej, det vet jag tyvärr inte. Buffalo känns mycket rejälare än Graco Evo, men också tyngre och klumpigare, så det beror på vad man är ute efter.

   Svara
 3. Frida

  Hej! Jag har precis varit och kollat på buffalon. Det jag störde mig på är att den inte går att fälla ihop med sittdelen på… jag har bara haft en gammal brio happy innan.. vänjer man sig vid att behöva ta av sittdelen tro? Lr det är kanske så på dom flesta sittvagnar nu? :-S

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Ja, det är väldigt många sittvagnar som inte går att fälla ihop med sittdelen på, men jag gillar det inte heller, mycket enklare när sittdelen kan sitta kvar.

   Svara
 4. Cissi

  Hej!

  Är det bra fjädring i den? Eller känns den stum?
  Jag ville ha en brio go next men kommer avstå pga högt pris. Känns ej bra att köpa sån dyr vagn för att enbart ha tills barnet kan sitta framåtvänd( har en Bj mini GT ) men vill ha en som är vändbar mot mig från början.

  Så vet ej alls nu vilken. Kollade emmaljunga superviking men den var så trög att fälla ihop. Gick ens inte, el så var det fel på chassit på butiken.

  Någon som har bra tips om vagn? Ska bli rätt liten ihopfälld. Vändbar, svängbara framhjul(3-4 spelar ej roll) ska funka i snö, gärna ergonomisk sittdel, lång sufflet som skyddar mot sol( hellst, går att ordna annars) gärna lätt att lyfta .

  Mvh Cissi

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Den har ingen fjädring i chassit, däremot har den stora lufthjul vilket gör att den ändå inte blir skumpig att köra. Super Viking är inte alls svår att fälla ihop, det var nog något fel på den (eller så gjorde du kanske inte riktigt rätt?). Det låter väl som att Babytravel Buffalo är ett bra alternativ, Crescent Trike eller Babyjogger City Versa kanske.

   Svara
 5. Fia

  Hej! Funderar på att köpa en babytravel Buffalo. Har du provkört den något mer eller hört ngn som köpt den och varit nöjd? Tror du den funkar bra på grusväg? Är liggdelen normalstor? Med vänlig hälsning, Sofia

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag har en kompis som har en, hon har haft massor av vagnar innan och hon är jättenöjd med denna. Jag skulle tro att det funkar bra på grusväg, den har ju stora rejäla hjul och den har även lite fjädring. Enligt babyproffsens hemsida är liggdelen 78×34 cm, det är väldigt rymligt.

   Svara
 6. Stina

  Hej!
  Har du testat vagnen något mer? Funderar på om den är för dålig dämpning i för att gå på grusväg? Vad tror du? Valet står mellan babytravel Buffalo och brio Happy. Happyn är ju lite större och klumpigare… Svårt val detta och det börjar närma sig bf:-) Med vänlig hälsning, Stina

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Nej, jag har inte testat den själv, men jag har en vän som har den. Hon säger att den absolut fungerar att gå på grusväg med men om man går ofta på grusväg, eller större delen på grusväg så är den kanske inte helt optimal eftersom det blir lite skumpigt. (Den har förresten fjädring på bakhjulen, har vi kunnat konstatera). Men det blir såklart aldrig som en vagn med fyra stora lufthjul och dressinfjädring. Kronan Duo S är annars enligt mig en perfekt kompromiss mellan smidighet och framkomlighet. Varför har du uteslutit den? 🙂

   Svara
 7. stina

  Hej alla:) jag har snart haft denna vagn i 3 månader!
  Det jag gillar med vagnen.
  Bra hjul.
  Bra sitt och ligglägen.
  Den är lätt. (jag måste upp för en trapp för att komma hem, och den är sjukt enkel att ta upp och ner för trappor. Inget guppande så barnet far fram och tillbaks).
  Lätt att vända sittdel.
  Blir super liten när man fäller ihop och tar bort hjulen.(vilket är lätt som en plätt)
  Funkar bra att köra typ överallt men bör inte köras som en galning på guppig väg.
  Man kan fälla upp bumpern? Vet inte vad det heter riktigt.
  Vad jag gillar mindre.
  Hjulen kan låta en del när man kör på gupp men inte jätte farligt mycket så man vill kasta vagnen.
  Liten korg under.
  Men vi är nöjda med den både mamma,pappa och son:)

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Vagnen har bytt namn till Quattro Duo Combi. Tyvärr hittar inte jag heller adaptern nu. Du kanske kan höra med din babyproffsen om de har den, om du har någon i närheten? Det ska vara en universal adapter som passar de flesta babyskydden.

   Svara
 8. matilda

  Vi köpte denna vagn i höstas , hade innan den en carena freestyle med 4 luftdäck och är så mycket mer nöjd med denna vagn !

  Vi bor på landet och det fungerar hur bra som helst på både asfalt och grusvägar , den har även funkat kanon under vintern då man kan låsa framhjulen och den tar sig då genom snön hur lätt som helst !

  Sittdelen är jätterymmlig och bra men det tog några dagar att vänja dottern med ergositts men nu funkar det perfekt , hon vill sova på sidan och det funkar även fast det är ergo!

  Vagnen är liten ihopfäld och tar man av hjulen blir den jätteliten och att ta av hjulen är supetlätt , vi har en liten volvo (inte kombi) och den får plats utan problem !

  Och man vänjer sig att ta av sittdelen vid ihoppfällning då det är busenkelt och går hur lätt som helst !

  Det är världens bästa vagn på alla vis och vi kunde inte vara mer nöjda , lätt att köra både i stan och på landet , rymmlig och snygg ! Och vi är båda långa och handtaget är så pass högt i högsta läget att sambon på 190 kör den utan problem.och behöver inte huka sig !

  Supervagn till bra pris !

  Svara
 9. Lamia

  Hej, jag har en babytravel buffalo (sittdel) och söker myggnät. Vad kan jag hitta det? Har letat på nätet men fick inte upp nåt.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.