Recension av Kronan Sulky -11

IMG_0357IMG_0529

Märke: Kronan
Modell: Sulky
Årsmodell: –08/-11
Färg: Brun/Svart

Jag har haft två Kronan Sulky, en svart som var alldeles ny, det var våren 2012 och det var ett recensionsex. I höstas köpte jag även en egen Kronan Sulky, den är en begagnad vagn från 2008, den är brun. För recension av nya Kronan Sulky -14, klicka här.

Vi har kört Kronan Sulky i nästan alla situationer man kan tänka sig. Vi har testat den i nysnö, djup snö, i regn, på långpromenad, i affärer, i fjällen och på små skogsstigar. Vi har åkt kollektivt med den, flugit med den och haft med den i bilen många gånger. Med andra ord, det är dags för en recension!

Sittdel

IMG_0535

IMG_0538

IMG_0539

IMG_05622012-11-12 15.07.442012-11-12 15.07.04DSC08188b

Sittdelen är förhållandevis rymlig och vagnen har fullt liggläge. Ryggstödet är steglöst justerbart och justeras genom att trycka ihop klämmorna på baksidan av ryggstödet sedan dra utåt. Som du ser på översta bilden har sittdelen inte riktigt helt upprätt sittläge. På den svarta sulkyn tyckte jag det var lite krångligt, både att fälla upp och ner ryggstödet, man behövde nästan trycka på ovanifrån för att få ner det, det är inte det lättaste när man måste hålla ihop klämman med en hand. Tyngden av min ettåring mot ryggstödet räckte inte för att det skulle åka ner “av sig själv” när man höll inne klämman. När man fäller upp ryggstödet drar man i remmen som kommer ut från klämman samtidigt som man trycker upp ryggplattan. Då hamnade allt tyg i vägen för ryggplattan när man fällde upp ryggstödet. På den bruna sulkyn som är äldre och blivit mer använd så går det mycket enklare att justera ryggen och tyget är inte alls lika mycket i vägen som jag upplevde att det var på den svarta sulkyn. När jag fäller upp den i sittläge brukar jag skjuta fram ryggstödet lite extra, som ni ser på nedersta bilden här ovanför. Då hamnar allt tyget bakom ryggstödet automatiskt och sedan drar jag åt så hårt jag kan i remmarna. Då blir sittläget faktiskt så nära upprätt man kan komma, som ni ser på bilden här ovanför.

Det som är positivt med detta sättet att justera ryggstödet är att det blir väldigt ombonat och mysigt när vagnen är i liggläge. Barnets huvud hamnar långt in i vagnen och suffletten täcker jättebra. Eftersom ryggplattan endast hänger i remmar gungar den också rätt skönt när man kör vagnen. Min dotter sover bra då. Det är gott om plats fram till bågen och bågen är också riktigt hög (19 cm) vilket gör det lätt att sätta i och ta ur barnet. Nackdelen är att sulkyn blir ganska öppen och dessutom är sidorna ganska låga.

För att vara en sulky som ska kunna användas hela vagnperioden har Kronan Sulky ganska kort liggläge. Liggläget är endast 88 cm, trots det har min två och ett halvt-åring på 91 cm gott om plats både att sitta och ligga och generellt verkar det inte vara några problem att använda sulkyn tills barnet är tre år. Sitsen är bred, det är gott om plats upp till bågen vilket gör att barnet kan dra upp benen. Det är gott om plats upp till suffletten och fäller man ner fotstödet blir det också långt, när fotstödet är uppfällt är det dock kort.

Selen

IMG_0577

IMG_0581

IMG_0580IMG_0038IMG_0031

Jag har haft tre olika selar på mina Kronan Sulkys, på de översta bilderna ser ni selen som finns i sulkyn nu, det är en vanlig fempunktssele som är lätt att knäppa och knäppa upp. Selen sitter fast med hyskor i den nedre delen och det går även att ta av hela selen och använda en extern.

På den bruna sulkyn som jag köpte begagnad satt den äldre typen av sele som var mycket större. På bilden syns midjebältet när det är som mest åtdraget, på tok för stor för min 1,5-åring, den var faktiskt helt värdelös. Efter det testade vi extern sele men då kunde dottern vända sig om i vagnen, fastän den var hårt åtspänd.

På nedersta bilden syns Kronan Sulky med Kronan Duovagn och Duo S sele. Den selen sitter inte fast vid axlarna utan endast vid höfterna och grenbandet vilket gör att barnet kan luta sig fram. Det går alltså att använda den selen i sulkyn och den gå att köpa här.

Sufflett

IMG_0532

IMG_0533

IMG_0534

IMG_0540

IMG_0541

IMG_0542

IMG_0548

IMG_05522012-12-07 08b

Kronan Sulky har riktigt bra sufflett för att vara en sulky, med solskärmen utfälld skyddar den superbra även i sittläge, både från sidorna och ovanifrån och nästan framifrån också. När man fäller vagnen i liggläge hamnar barnet längre bak och då skyddar suffletten riktigt bra, vagnen blir väldigt ombonad i liggläge, vilket är bra eftersom det är när barnet sover som man vill ha det som mest ombonat. På den svarta sulkyn gick det inte att fälla in suffletten helt och hållet, antagligen eftersom tyget var stelare och mer i vägen. Då störde jag mig väldigt mycket på det eftersom jag inte såg min dotter när suffletten var lite utfälld. På den bruna sulkyn går det jättebra att fälla in suffletten helt. Det finns tyvärr ingen tittlucka i suffletten. Det finns däremot en vädringslucka som kan användas när vagnen är i liggläge. Det går också att ta  bort hela bakstycket av vagnen när den är i liggläge. I ryggstödet finns en inbyggd ficka för förvaring av småsaker. Solkepsen är en smart finess som skyddar både mot sol och vind. Dessutom hade jag önskat att solkepsen var lite mer stabil, den fälls lätt in igen, tex. om man försöker sätta regnskyddet utanpå.

Fotstöd

IMG_0535

IMG_0536

IMG_0537

IMG_0547

Fotstödet har tre lägen. Läget justeras genom att dra i spaken som finns precis under fotstödet och syns på den sista bilden. Det är väldigt enkelt att justera fotstödet, man drar bara i spaken och sätter fotstödet i det läge man vill ha det. Fotstödet är ganska kort. När det är uppfällt är det endast 21,5 cm långt. I mellersta läget blir det 24 cm och i nedersta läget 27 cm. Långa barn kan alltså få svart att få plats i vagnen när de blir lite äldre.

Handtag

IMG_0565

IMG_0563

IMG_0566

Handtaget justeras genom vikled eller knäled och har sammanlagt åtta lägen mellan 70 och 115 cm. Handtaget justeras genom att hålla in knapparna på utsidan av vikleden. Handtaget är skumbelagt och skönt. Handtaget har även en extra förstärkning vid vikleden så att det inte ska gå av.

Varukorg

IMG_0573

IMG_05752012-09-20 17.23.11

Kronan sulkys varukorg är liten! Sulkys varukorgar är generellt mindre än kombi- och duovagnars, men den här är liten även för att vara en sulky. Den bruna äldre sulkyn har stålvarukorg med tygsidor, den varukorgen är mindre, 30×27 cm. Den svarta har tygvarukorg, den är 32 x 28 cm och höjden är 15 cm. Men det som är värst är att det är så svårt att få i saker. Höjden från varukorgens kant till sittdelen är endast 11 cm, så man får pressa ordentligt om man ska ha i något större där. Fäller man sedan ner ryggstödet i liggläge blir det totalt omöjligt att få i och ur någon större grej. En gång när vi var ute med vagnen la vi i vår lilla skötryggsäck i varukorgen (den ryms precis) och sedan somnade dottern och vi fällde vagnen till liggläge. Då gick det inte att få ur ryggsäcken längre, man behöver alltså tänka på vad man har i varukorgen innan man fäller ner vagnen i liggläge.

Broms

IMG_0570

IMG_0569

Kronan Sulky har kugghjulsbroms av revolvertyp. Bromsen justeras genom att fälla ner den svarta pedalen i mitten av bakaxeln. Detta är mycket enkelt och vagnen behöver sällan rullas för att bromsen ska gå i ordentligt. Vill man kan man trycka på den bakre delen av pedalen för att fälla upp bromsen, men jag föredrar att göra på “vanligt” sätt och peta upp den underifrån. Något som jag irriterar mig lite på är att det går att rulla hjulen lite grann fram och tillbaka trots att bromsen är i.

Hjul & Fjädring

IMG_0571

IMG_0582

IMG_0583

Kronan Sulky har 10 tums lufthjul med stålekrar. Lufthjulen ger bra framkomlighet i snö och terräng. Dock är hjulen svåra att pumpa eftersom det inte går att få in en vanlig pump mellan ekrarna, det krävs en pump med böjbar slang. Det ingår tyvärr inte heller någon pump med vagnen. Hjulen tas av genom att trycka in kronan i mitten av hjulet och det är väldigt enkelt att ta av dem.

Fjädringen syns på de två sista bilderna. Det är alltså bara i bakaxeln som det finns fjädring och det är en ganska stum fjädring. Lufthjulen gör i och för sig att man kan få den lite mjukare men då blir vagnen å andra sidan inte lika lättrullad.

Hopfällning

IMG_0586

IMG_0587

IMG_0588

IMG_0590

IMG_0592

Kronan sulky fälls ihop genom att dra i de svarta spärrarna på sidan av chassit, man behöver sedan hålla upp den röda säkerhetsspaken. Sedan är vagnen i princip ihopfälld, man behöver bara fälla ner handtaget och om man vill kan man spänna fast remmen så att vagnen håller sig hopfälld.

Kronan sulky blir otroligt liten när man fäller ihop den, det beror delvis på att hjulen kommer närmre varandra när man fäller ihop vagnen. Med hjulen på blir vagnen 67 x 57 x 35 cm hopfälld enligt mitt måttband. Vill du se fler bilder på Kronan Sulky hopfälld klicka här.

IMG_0593

IMG_0594

En annan smart grej är att hjulaxeln och bromsannordningen sitter på själva hjulet vilket gör att när man tar av hjulen blir vagnen väldigt smal. Utan hjul blir vagnen 63x41x23 cm hopfälld. Det fiffiga är att hjulen ryms i varukorgen och i sitsen på vagnen så du behöver inte ha plats för hjulen vid sidan om. Detta är alltså en vagn som ryms i de allra minsta bilarna, vilket också gör den lämplig som resevagn.

Körkänsla

Här har du en vagn som är otroligt lätt att köra. Ofta handlar det inte om att skjuta på vagnen när man är ute och kör utan om att hålla emot så att den inte rullar ifrån dig eftersom det lutar lite grann. Som promenadvagn är den väldigt lättkörd. När jag kör den på grusväg behöver jag inte ens häva upp den på bakhjulen, den går utmärkt att svänga i alla fall. Att häva upp den på bakhjulen är absolut inga problem, den har bra hävkraft och knäledshandtaget förbättrar den ännu mer. Vissa har upplevt att vagnen tippar bakåt lätt man jag har kört den i liggläge i brant uppförsbacke utan att den har någon som helst tendens till att tippa. Jag har också haft dottern sovandet i fullt liggläge och haft saker hängandes på handtaget och inte heller då känt någon tendens till att vagnen ska tippa. Dessutom är den nya sulkyn med svart chassi ännu mer stabil eftersom den har längre hjulbas.

Jag föredrar egentligen svängbara hjul och Kronan Sulky är den enda vagnen med fasta hjul som jag faktiskt trivs med. Det är bara när jag går i affärer som jag tycker det är jobbigt att den har fasta hjul, annars funkar det hur bra som helst tack vare att den är så lättkörd.

Lufthjulen gör att vagnen tar sig fram på de allra flesta ställen. Den fungerar bra både i skogen och på grusvägar. Jag har gått skogspromenad med den på små stigar fulla av rötter och stenar och det funkar hur bra som helst. Ska man ge sig ut på många äventyr med vagnen så rekommenderar jag dock terränghjul till den (de har jag skrivit mer om längre ner).

2012-10-11 11.20.56 B

Vi har haft med vagnen till fjällen, där den funkade superbra. Vi har även testat den i snömodd och i ett par decimeter hårt packad nysnö. Kronan Sulky klarar allt, framförallt med terränghjulen på. I vanliga fall rullar Kronan Sulky i princip sig själv så i snö var det mer som att skjuta en vanlig vagn. Vi körde i 14 cm djup snö det var inga problem för Sulkyn, den bara rullade igenom. Med terränghjulen på är det högt till hjulaxeln och varukorgen. Den äldre varianten med stålvarukorg är inte så dum när man försöker köra i 20 cm djupa hårt packade snödrivor. Kronan Sulky vann mitt snötest som jag gjorde i vintras.

Du kan se mer hur den är att köra i snö här:

2012-12-04 13.58.07

IMG_0756IMG_0607

IMG_0754

Ibland upplever jag att Kronan Sulky är lite stötig och hoppig när man kör den i hårt packad knölig snö, framförallt när man har de vanliga hjulen på.

Kronan Sulky fungerar utmärkt att åka kollektivt med. Den har som sagt väldigt bra hävkraft vilket gör det lätt att komma på och av bussen. Kronan Sulky blir väldigt kort när man fäller in handtaget, bara 77 cm lång, vilket är den kortaste vagn jag någonsin mätt. Den är dessutom bara 57 cm bred. Lufthjulen gör att den står stadigt på bussgolvet.

2012-12-07 11.24.38

Att fälla ihop vagnen och sätta den i bilen är superenkelt. Vagnen blir väldigt kompakt, man kan låsa den hopfälld och den står på sina egna hjul när den är ihopfälld, så att man slipper smuts och repor på vagnen. Jag får ibland kommentarer om att Kronan Sulky inte ser mindre ut än någon annan sulky och att den är för stor att ha som resevagn, det stämmer inte. Kronan Sulky är två decimeter kortare hopfälld än likande sulkys och någon decimeter lägre än de flesta också. På bilden här nedanför har vi terränghjulen på, vilket gör vagnen 10 cm högre, dessutom har vi en åkpåse i och lite grejer i varukorgen vilket gör vagnen ytterligare högre. Men jag tycker ändå att den tydligt visar att vagnen tar upp en liten del av bagaget i en kombi (detta är en Volkswagen Golf kombi).

2013-01-04 13.00.05

Här i en Saab 9-5 Kombi med vanliga hjul och tom vagn. Den tar verkligen väldigt lite plats.

2013-05-11 16.18.48

Kronan Sulky är det självklara valet för oss om vi ska resa iväg någonstans och har mycket grejer med oss, för den tar riktigt liten plats i bagaget. Behöver man ännu mer plats kan man ta av hjulen.

Vi har även testat att flyga med Kronan Sulky och haft med den på utlandssemester, det kan du läsa mer om här.

Mått & Vikt

Hopfälld:

Med hjul: 67x57x35 cm
Utan hjul: 63x41x23 cm
Med terränghjul på: 70x57x43 cm

Uppfälld:

Längd till knäleden: 77 cm
Längd med handtaget utfällt: 100 cm
Höjd: 102 cm
Bredd: 57 cm
Hjulbas (Svängradie): 45 cm

Sittdel:

Sittyta till sufflett: 54 cm
Ryggstöd: 48 cm
Sitsens djup: 21,5 cm
Sitsens bredd: 28 cm
Fotstöd uppfällt: 21,5 cm
Fotstöd mellan: 24 cm
Fotstöd nerfällt: 27 cm
Ligglängd: 88 cm
Höjd till sittytan: 45 cm
Höjd till båge: 19 cm

Vikt:

Vagn; 12,5 kg

Maxvikt: 15 kg
Maxvikt varukorg: 5 kg

Tillbehör

Myggnät

IMG_0553IMG_0555

IMG_0559

Kronan sulkys myggnät finns inbyggt i suffletten. Man öppnar en dragkedja i mitten av suffletten och vecklar ut myggnätet över vagnen. Myggnätet är snyggt anpassat efter vagnen och det finns även krokar för att sätta fast det ordentligt.

Väska

Kronan Sulky levereras tillsammans med en förvarings- och reseväska. Den är lätt vadderad, har förstärkt botten och bärhandtag. Perfekt om man ska flyga med vagnen. Eftersom en barnvagnsväska ofta kostar flera hundra eller ibland tusen kronor att köpa är det här en riktigt bra deal. Vagnen ryms bra i väskan (med hjulen av) och måtten på väskan är 63x45x27 cm. Det hade dock varit enklare att få i vagnen om dragkedjan hade gått ända ner så att det gick att vika upp locket utan att det föll ner igen. Det är inte det enklaste att hålla uppe väskans lock samtidigt som man försöker få i vagnen. Det går även att få i sulkyn och terränghjulen tillsammans, men det blir trångt.

IMG_0525

IMG_0595IMG_0596IMG_0245IMG_0244

Regnskydd

Till Kronan Sulky finns ett regnskydd som går att köpa som tillbehör för 259 kronor. Det har öppning för handtaget och reflexer. Det finns även en dragkedja på sidan för att lättare få i och ur barnet. Regnskyddet sitter bra på vagnen men det är nästan lite för tajt. Jag hade önskat att det gick att ha solskärmen utfälld under regnskyddet men trycket från regnskyddet gör att den bara fälls in igen.

IMG_0598

IMG_0599

Terränghjul

Till Kronan Sulky finns Terränghjul 12 tum. Terränghjulen gör inte bara att man klarar snö, skog och ojämna underlag bättre, de gör också vagnen lite högre. Med terränghjulen på tycker jag bättre om sulkyn (fast jag tycker den är snyggare med de vanliga hjulen). Den rullar bättre, klarar kanter och ojämnheter bättre. Tex. har vi kört den i en decimeter nysnö utan problem och vi har även gått en promenad nedför snöiga, isiga, branta skogsbackar och det gick faktiskt helt okej. Dottern sov under hela tiden. Med terränghjulen blir vagnen lite större när man fäller ihop den, måtten blir då 70x57x43 cm. Terränghjulen kostar 399 kronor och om man har tänkt använda vagnen som vintervagn eller i skogen skulle jag rekommendera dem.

IMG_0615

IMG_0602

IMG_0604

Sammanfattning & Betyg

Kronan Sulky är en riktigt bra vagn. Den är rejäl och av hög kvalité. Den är otroligt lättkörd och den är ganska unik eftersom den har lufthjul. Lufthjulen gör också att den tar sig fram bra på olika underlag. Kronan sulky är lätt att hantera eftersom den blir så liten när man fäller ihop den. Dess storlek och det faktum att det ingår en väska gör det också till en utmärkt resevagn. På minussidan finns den stumma fjädringen och att den har ganska liten sittdel. Varukorgen är också ett stort minus för oss och en orsak till att vi inte kan ha Kronan Sulky som endavagn. Vår Kronan Sulky tjänstgör just nu som förskolevagn, resevagn, vintervagn och bilvagn och det är uppgifter som den klarar utmärkt. För att fungera i vardagen för oss (som inte har någon bil) hade den behövt större varukorg och svängbara framhjul. Kronan Sulky får 4 av 5 i totalbetyg.

Kronan Sulky kostar 2990 kronor och finns att köpa på kronan.com.

Sittdel: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Promenadkörning: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Terrängkörning: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Stadskörning: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Hopfällning: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Totalbetyg: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]

I maj 2012 kom en ny version av Kronan Sulky som har svart chassi och även varukorg och solkeps i samma färg som vagnen. Den har också längre hjulbas vilket gör den stabilare. Du kan läsa mer om den här.

22 kommentarer till “Recension av Kronan Sulky -11

  1. Sandra

    Om du tycker att Sulkyns handtag är smalt så undrar jag om du testat Brio Race/Spins handtag? Det är så smalt att jag lät bli att köpa Spinen just därför, jämfört med det har Kronan Sulkyn brett handtag.

    Min dotter på två och 89 cm kan sova i vagnen med sufflett och solsufflett utfällda utan att få sol i ögonen, fast det beror ju såklart på hur solen står också :)

    Sedan undrar jag hur du får ligglängden till 88 när djup+fotstöd+rygglängd enligt dig är 91? Spelar ju ingen roll för någonstans där ligger det ju, officiellt är det 89 cm. Och bredden ska vara 30 cm.

    Annars håller jag med dig i allt. Det är en bra vagn på pappret men jag klickar inte heller med den, framförallt inte nu när tjejen är 89 cm och väger 14,5 kg – den blir för stor och bökig iaf med terrängdäcken som vi använder. Och så saknar jag bättre fjädring!! Men terrängdäcken är fantastiska i snö och i skogen och den blir liiten ihopfälld. Men de kunde gått sätta på bättre fjädring och ett längre fotstöd – då hade jag vart nöjd :)

    Svara
  2. Elin Inläggsförfattare

    Jag mäter ryggen och sittytan när den är i sittläge. Liggläget mäter jag just i liggläge. Det är därför det kan skilja någon cm. Jag använder alltid mina egna mått och inte de officiella när jag skriver recensioner, det kan ju skilja en del där har jag märkt på tex. Phil & teds smart och emmaljunga ozone. Men i detta fallet skilde det inte så mycket och det kan mycket väl vara kronans mått som är mer exakta. Det är inte så lätt att mäta helt exakt.

    Svara
  3. Sandra

    Ja det stämmer ju, att få exakta mått är ju egentligen omöjligt på vagnar som säkert skiljer sig emellan också. De är ju inte kloner av varandra.

    Tack för tipset med bromsen förresten, aldrig tänkt på att man kan låsa upp den genom att trycka upptill! Så mycket skönare och skovänligare :)

    Svara
  4. Anonym

    vi köpte först en brio sitty till vårt barn men sålde den efter ett halvår och köpte istället en kronan sulky med terränghjul och fördelarna med kronan är:
    - Stor bygel! Inga skor som dras av för att fötterna fastnar och den underlättar om man har ett barn som gärna rör sig lite när det sover.
    - Terränghjulen ger ändå vagnen en mjukhet många sulkys verkar sakna
    - Blir liten ihopfälld och det gör den enkel att lyfta i och ur bilen
    - Lätt att fälla ryggen, bara att knipa ihop klämman och dra (i klämman)
    - Stor bra sufflett med inbyggt insektsnät!
    - Vagnen är otroligt lättrullad och går över stock och sten och grusvägar i mindre bra skick utan problem!
    - Varukorgen sitter högt upp vilket är perfekt när man rör sig i terräng och man sparkar heller inte upp så mycket grus i den.

    Jag klickade direkt med vagnen, den har stora likheter me vår Emmaljunga smart som vi hade innan. Fjädringen är sämre men det vägs upp av att vagnen är lättare.

    Visst är sidorna låga men jag har min tvååring i den utan sele och han har inte trillat ur.

    Svara
  5. Emilia

    Har denna kronavagn till min nu 3 åriga son som är 99 cm lång och han sover jättebra i den. Det jag tycker om med denna är att han får plats i den fast han är rätt så stor och att den ändå inte är stor, tung och klumpig. Älskar solsuffletten och inbyggda myggnätet. Den har varit helt fantastisk att resa med. Har haft den med oss på två långresor till Filippinerna och där gör verkligen den extra suffletten ett utmärkt jobb i att skydda från solen… Den rullar lätt i sanden och har aldrig haft problem med nått med vagnen :)

    Svara
  6. Karin

    Underbart med alla kommentarer här! Jag funderar på en Kronan sulky, men blir ganska så tveksam när jag läser att flera upplever att det finns risk för att den tippar när barnet ligger i helt nedfällt läge i vagnen. Är det något som ni märkt av?! Ser onekligen lite vågat ut när man ser vagnen nedfälld, då ser det ut som att tyngdpunkten hamnar för långt bak mot det bakre däcket?!

    Annars tycker jag att det verkar vara massor av fördelar med vagnen, men såklart högst tveksam när det kommer till sådana säkerhetsaspekter.

    Svara
  7. Helena

    Hej!
    Kronan sulky verkar vara en bra vagn. Men vi har inte heller någon bil och därför söker jag en ba vagn med större varukorg. Vad rekommenderar du?
    Tack på förhand!

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Sulkys med stora varukorgar är en svår kombination tyvärr. BabyJogger City Mini GT och Babyjogger city mini har stora varukorgar men är också ganska stora och inte så smidiga i kollektivtrafiken. Av de traditionella sulkysarna är det nog Emmaljunga Scooter som har störst varukorg.

      Svara
  8. Ida

    Jag är så himla sugen på att köpa en Kronan Sulky till min son som blir två år i Augusti! Han väger 15 kg och är ca 90-93 cm lång.. Jag har vart inne på Brio Spin/Race. Men nu blev jag jätte sugen på denna! I Spin/Race får han ganska bra med plats. Hur tror du att han skulle sitta i Kronan?
    Nu på sommaren cyklar vi mest, men kommer använda vagnen på utflykter och i vinter!

    Tack för en jätte bra blogg!! =)

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Jag har förstått att större barn brukar båda sitta och sova bra i Kronan Sulky, i alla fall om de inte vill sträcka ut sig helt raklånga. Min dotter är äldre än din son, men hon är mindre, och hon sitter jättebra, inte trångt alls.

      Svara
  9. Axel

    Min Kronan Sulky gick sönder igår. Bromsen slutade fungera med min sovande dotter i. Min fru såg när vagnen rullade iväg och sprang efter och fick tag i vagnen i sista stund innan den höll på att välta.
    Chockade och ledsna igår och förbannade idag över hur i helvete det ens är möjligt att bromsen slutar fungera.
    Ingen vidare tröst när jag får höra: ”nej vad tråkigt, sånt får ju inte hända”.
    Jag och min fru tänker mest på vår 1-åriga dotter och på vad som kunde ha hänt.

    Axel Örtenblad

    Svara
  10. Jeanette

    Hej!
    Har en Kronan sulky som jag är jättenöjd med. En fråga: vet du vad den där flärpen på vänster sida om handtaget är till för? Syns på en av dina bilder…

    Mvh, Jeanette

    Svara
  11. Emelie

    Hej! Du har verkligen en kanonblogg som hjälpt mig jättemycket i min jakt efter den rätta vagnen! Min son blir 2 år i december och jag har bestämt mig för en Kronan sulky. Det som jag nu funderar på är när dom släpper sina 2014 vagnar. Du vet möjligtvis inte det? Jättetacksam för svar!

    Mvh Emelie

    Svara
  12. Jenny

    Hej!
    Jag har verkligen fastnat för kronan sulky. Min son är 15 månader och ca 84-85 cm, alltså så är han lång. Funderar på om detta verkligen är en vagn för oss eller om han kommer växa ut den fort. Valet står mellan en emmaljunga scooter eller kronans.

    Svara
    1. kristin

      Vad valde du Jenny?
      Vi måste byta till vår dotter 18 mån 88 cm så hon är också lång!! Kul att få ditt inspel från ditt val. Jag väljer mellan kronan sulky, cresent company, brio race

      Svara
  13. Ulrika

    Hej! Du har haft både scootern o kronan sulkyn vilken vinner utav dessa eller vilken gillar du bäst. Har en urban jungle nu men den funkar inte super där vi bor ( på landet) så vilken vagn skulle du rekommendera utav dem, kronan sulky eller scootern? J kan du inte göra en recension på de två vagnarna? :-)Jag vill helst kunna sätta in vagnen på längden o bilen så hunden också får plats. Ha en fin dag!

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Kronan Sulky är en utav mina absoluta favoritvagnar, så jag tycker absolut att den vinner :-) Det enda som är bättre med Scootern är egentligen vikten och att den har större varukorg. Kronan Sulky har mycket bättre sufflett, högre båge, lufthjul, är väldigt lättkörd och blir mycket mycket mindre ihopfälld. Jag har ingen av vagnarna kvar här hemma, men jag ska försöka få till att göra en jämförelse mellan dem i en butik någon gång.

      Svara
  14. Jennica

    Hej,

    velar och tvekar… har precis sålt min barnvagnen och behöver ersätta den med en sulky. Precis som när jag köpte City Crossen så har jag svårt att välja: fyra fasta hjul eller svängbara i fram? Då löste jag det genom att köpa ett begagnat Nitro-chassi och jag älskade det. Nu funderar jag på en begagnad Kronan sulky, men kan inte riktigt bestämma mig, gillar ju verkligen svängbara framhjul. Vilken sulky med svängbara framhjul gillar du bäst? Jag var nästan inne på att skaffa en begagnad Ozone eftersom min dotter på 2 år och 4 mån är ganska liten, men jag vet inte. Har du något tips?

    Tack på förhand, Jennica

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      En viking kanske? Den är ju mindre än Ozone och blir mer sulky-aktig. Ozone har ju samma chassi som Nitro så det blir inte så stor skillnad mellan dem. Jag älskar Kronan Sulky, de äldsta modellerna med silvrigt chassi är allra enklast att häva och köra. När jag hade den så var det egentligen bara inne i affärer som jag störde mig på att det var fasta hjul och jag gillar precis som du svängbara hjul i vanliga fall. Jag har inte hittat någon perfekt sulky med svängbara framhjul än, jag hoppas att Kronan Sulky S ska vara det ;-) Jag gillade Brio Spin mycket men den får jag ont i axlarna av att köra. Scooter S/Buddy s tycker jag tyvärr är stor, lika stor som Viking faktiskt (uppfälld). Min Britax B-motion gillade jag ganska mycket också, skulle vara intressant att testa den med tre hjul.

      Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *