Villervalla åkpåse – recension

Villervallas åkpåse finns i massor av fina färger i deras karakteristiska mönster. Åkpåsen har vattentät utsida med 5000 mm vattenpelare men andas också. Yttertyget känns kraftigt och vindtätt. Innertyget är i fleece. Åkpåsen är dock tunn och det känns nästan som att det inte finns någon vaddering alls i, antagligen är det bara ett väldigt tunt foder.

DSC00770

Åkpåsen har dragkedja runt om som kan öppnas från båda hållen, det går att dra ned dragkedjan en liten bit och vika ner locket lite och fästa med knappar. Locket är helt avtagbart om man tex. går inomhus eller bara vill använda baksidan.

DSC00766DSC00772

Det finns resår runt huvudet men det är ingen dragsko och går inte att dra åt.

Det finns uttag för fempunktsselen på baksidan, det finns två olika hål för axelbanden, dock med väldigt långt avstånd emellan. Det finns även två olika hål för grenbandet och två olika hål för midjebandet beroende på hur selen är konstruerad.

DSC00773

Åkpåsen saknar helt upphängning, det finns ingen ficka eller band att vika över ryggstödet och det finns inte heller något antiglidmaterial på baksidan. Det i kombination med att åkpåsen är väldigt tunn och därmed lite sladdrig gör att den inte bara glider ner utan och glider runt väldigt mycket i vagnen. Detta är ett typexempel på hur åkpåsen sitter i vagnen (i alla fall om man har ett barn som rör sig i vagnen, lutar sig fram osv). Det finns en liten huva upptill där det är resår runt huvudet och viker man den ut och in kan man hänga den lilla fickan över ryggstödet på vissa vagnar. De gånger jag testat det har den dock lossnat från ryggstödet ganska fort så det har ingen större effekt.

2015-02-10 15.57.46

Vill man att åkpåsen ska sitta bättre är mitt bästa tips vanthållare. Med dem kan man fästa upp överdelen av åkpåsen någonstans långt upp på ryggstödet så att den i alla fall inte rasar ner över barnet.

DSC00778

Men är man ute efter en åkpåse som sitter som gjutet i vagnen bör man leta efter en annan. Här kommer bilder på hur den sitter i lite olika vagnar, men det blir ingen större skillnad, eftersom åkpåsen inte har någon upphängning glider den runt oavsett vilken vagn man har den i (vagnen här ovanför är en Beemoo Maxi Travel).

Kronan Sulky S:

DSC09255

Babytravel Quattro:

DSC00776

Stokke Trailz:

2014-11-26 09.08.41

Som jag tidigare nämnt är åkpåsen tunn, det gör att det inte är någon jättevarm åkpåse. Bor man som jag gör i södra Sverige behöver det i och för sig inte vara någon jättestor nackdel, ofta ligger temperaturen på några plusgrader, eller till och med över fem plusgrader även under vintern och då är denna åkpåsen perfekt. Bor man där det är lite kyligare är det mer en vår/höst-åkpåse men kan även funka att använda under vintern om man har riktigt mycket kläder på barnet.

Åkpåsen har ett mått på 100×52 cm vilket är ganska normalstort för en åkpåse. Eftersom åkpåsen är så tunn blir den dock ganska rymlig invändigt för barnet och min 4-åring på 101 cm sitter faktiskt helt okej i den. Åkpåsen kan tvättas på 40 grader i maskin.

Villvervallas åkpåse är en riktig färgklick som piggar upp. Den är vattentät vilket är ett plus och den har bra basic-funktioner som avtagbart lock och universellt uttag för selen. Tyvärr saknar den upphängning vilket gör att det är svårt att få den att sitta bra och den är tunn och passar bäst när det är lite varmare ute. Jag vet faktiskt inte riktigt vad Villvallas åkpåse kostar ny eftersom jag själv köpt den på utförsäljning, men jag tror att den ligger på 600-700 kronor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.