Varning för Baby Expo Snooze!

Konsumentverket har tidigare varnat för barnvagnen från Baby Expo som kallas snooze. Vagnen har också sålts under namnet Berlin 2009. Handtaget kan lossna och vagnen kan falla ihop. Den har också varit med om olyckor där sittdelen lossnat från chassit. Nu meddelar också konsBaby Expo Snoozeumentverket att alla skruvar i vagnen måste bytas ut. Vagnen har nu återkallats. Om du har vagnen, använd den inte! Om du tänker köpa den, gör inte det! Jag skulle nog hålla mig borta från det här företaget helt och hållet. Företagets attityd i Plus-klippet borde göra att det ringer en stor varningsklocka. Ska du köpa barnvagn så köp från ett välkänt företag som du vet har schyssta kundkontakter!

Konsumentverkets varning
Plus reportage om vagnen
Plus i studion

4 thoughts on “Varning för Baby Expo Snooze!

 1. Emma

  Hej, Jag skulle behöva tips på en barnvagn som skulle passa min vän. Det finns otroligt många att välja på 🙂
  Hon vill ha:
  Fyra hjul varav dom två främsta ska vara svängbara
  Den ska vara lätt att lyft i och ur bilen
  Både sittdel och liggdel
  Den ska gå att vända så man kan ha både barnet utåt och mot sig
  Den ska gå att köra i lite snö etc

  Hon ska ha den som extravagn när dom åker bort och då kanske det är smartast att köpa en bagagnad. vilka vagnar ska man passa sig för då?
  Dom kommer att använda vagnen till huvudsakligen: träffar med andra mammor, ta en kort promenad, shoppa på stan och små utflykter.

  Dom har en Emmaljunga just nu och den är alldeles för tung och klumpig att ta med säger hon. Därför vill dom ha en mindre men lika bra vagn.

 2. Elin Inläggsförfattare

  Emmaljunga har inte bara tunga och klumpiga vagnar. De har ju också Nitro, som finns begagnad för ca 3000 och ozone, med ergonomisk sittdel som nog är svår att få tag på begagnad eftersom den är så ny. Det finns också Emmaljunga City Cerox, som är väldigt lik Nitro, men är lite större och lite tyngre (väger ca 14 kg) men som går att hitta för ca 2000 kronor begagnad. Den säljs inte längre ny. Hon ska dock akta sig för Emmaljunga City Jet.

  En annan vagn som jag kommer att tänka på som är både billig och liten är Babytravel Milano, den kostar bara 3000 ny och finns att köpa begagnad från 1500 kronor.

  Brio Sing stämmer också in på behoven och finns väldigt billig begagnad (2000) men den är väldigt bred vilket gör att den inte är så smidig att köra.

  Även Bugaboo Gecko, Frog och Cameleon uppfyller behoven och framförallt de två förstnämnda finns att hitta för under 3000 på blocket.

  Crescent Diva finns från 3000 på blocket, men jag skulle inte rekommendera den eftersom de haft en del problem med den och crescent verkar inte vara kundvänliga.

  Quinny Buzz finns också från ca 2000 kronor.

  Även Teutonia har många liknande vagnar men jag skulle inte rekommendera dem om man söker en vagn som är liten, lätt och smidig, eftersom de väger ca 15 kg och blir stora hopfällda.

  Samtliga vagnar ovan uppfyller kraven, men inga fyrhjulingar med svängbara framhjul är lätta att köra i snö. Men de allra flesta går att ta sig fram med, man kan ju också låsa framhjulen. Du kan läsa om alla vagnar här på bloggen om du klickar på respektive märke i listan till vänster.

 3. Elin Inläggsförfattare

  City jet fanns bara en kort stund eftersom Emmaljunga hade mycket problem med den. Ett problem var att ryggstödet inte gick att luta, det fastnade inte i rätt läge. Ibland var det även så att sittdelen inte satt fast så bra, den rörde sig lite. Det har också varit problem med de svängbara hjulen och bromsen. Dessutom är den ganska stor och inte lika smidig som andra vagnar med svängbara hjul eftersom den har så många hjul fram.

Kommentarer är stängda.