Välkommen Brio Happy

I ett samarbete med Brio testar jag nu en Brio Happy Duo med liggdel och sittdel. Liggdelen är från 2011, men chassi och sittdel är årsmodell -14 i den superfina färgen Deep Ocean (jag älskar den!). Jag valde knäledshandtag och lufthjul såklart! Men jag har också kört en äldre Happy med teleskophandtag i någon vecka så jag kommer att jämföra dem lite också.

DSC056442014-06-11 13.27.33

Det här blir förmodligen den sista liggvagnen jag testar till lillen, som redan hunnit bli 4,5 månad. Jag passar på att testa vagnar med fasta hjul under liggvagnstiden eftersom jag tycker de är mer lättkörda då. Med liggdel och en liten bebis är vagnar med fasta hjul inte bara okej utan faktiskt riktigt lättkörda tycker jag. Om du väljer en lättkörd modell med bra hävkraft förstås, det blir ju ännu viktigare när det är fasta hjul på den. Brio Happy tillhör just den kategorin, en lättkörd vagn med riktigt bra hävkraft vilket gör den lätt att svänga trots de fasta hjulen.

Något annat som har varit påtagligt när jag kört vagnen är att den har otroligt bra dämpning, själva gunget är också bra, men nu syftar jag med på dämpningen, tex när man kör över en tröskel eller upp för en trottoarkant, det märks knappt! Den dämpar otroligt bra och gör att det alltid blir en mjuk färd.

Jag lovar att testa den ordentligt i alla möjliga situationer och så återkommer jag såklart med en utförlig recension sedan.

3 thoughts on “Välkommen Brio Happy

 1. Sandra

  Fast det är väl just fjädringen (ihop med hjulen) som gör dämpningen. Stel vagn = mindre dämpning.

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Fast nu skrev jag ju inte fjädringen, jag skrev om dämpning vs gung som jag i viss mån upplever som två olika saker. Emmaljunga Edge har lika bra eller kanske tom lite bättre gung än Brio Happy (i alla fall hade min -10a det) men den hade sämre dämpning än vad Happyn har. Happyn dämpar bättre när man tex kör över en tröskel, det har väldigt lite med gung att köra. Upplever också att Kronan Duo S som har nästan obefintligt gung dämpar ganska bra (inte lika bra som Brio Happy såklart men mycket bättre än vad man kan föreställa sig med tank på det obefintliga gunget.) Sedan kan ju en vagn aldrig helt sakna gung och ha superbra dämpning eller tvärt om, de hänger ju ihop, men jag upplever ändå att det kan vara skillnad på gung och dämpning. Beror ju både på vilken typ av fjädring vagnen har och på hjulen och i viss mån säkert också på hur chassit är uppbyggt.

   Svara
   1. Sandra

    För mig är gung och fjädring i stort samma sak, och att det tillsammans med däcken ger en viss dämpning.
    Ska man köra en vagn över en tröskel och få en mjuk gång över den är ju gunget/fjädringen väldigt viktig. Stel vagn – stel gång, vagn med mycket fjädring – mjuk gång. Då spelar förstås även däcken in, om de är stora och luftfyllda eller små och punkteringsfria. Ett tydligt exempel är väl om man skulle köra en Akta Graco Evo över en tröskel och sedan en Emmaljunga Edge med De Luxe-chassit. Två helt olika upplevelser baserat på gung/fjädring och däcken. Så förstår inte hur du menar att det inte har något med gunget att göra, hur dämpningen blir över en tröskel?
    Sedan tycker jag att Happy har mycket mjukare och bättre gung än Edge/Mondial med classic chassit har. Happyn gungar helt obehindrat och mjuuukt, som att dra en kniv i smält smör. Edgen känns tyngre, segare och mer motvillig i gunget. Samma känsla som CC har.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.