Emmaljungas Super Viking-sittdel

Jag har provat Emmaljungas Super Viking-sittdel över dagen. Den är väldigt lik Ozonens sittdel som jag haft i flera år, så det mesta känns bekant. Men jag tänkte ändå visa lite bilder och mina första intryck av denna sittdelen. (Den sitter här på ett Nitro/Ozone-chassi så inlägget handlar bara om själva sittdelen).

DSC06005DSC06009

Super Viking-sittdelen är ergonomisk med tre olika lägen. Här ovanför syns sittläget och liggläget.

Denna sittdel är i White Leatherette vilket var en limited edition under våran 2014 men som kommer som standardfärg till årsmodell 2015. Den har lite tjockare tyg än den vanliga sittdelen och suffletten är lite tjockare med ett innertyg i bomull.

DSC05983

Suffletten går att byta ut i andra färger vilket många uppskattar. För mig är det inte jätteviktig, men det är kul att det finns många olika färger och tillbehör så att man kan anpassa vagnen efter smak. Suffletten går att dra riktigt långt fram, i läget längst fram kommer ett vädringsnät fram i bakänden. Det finns också kardborre på insidan av suffletten som jag antar är till för att suffletten ska sitta snyggt i de olika lägena, men jag tycker mest att det är bökigt att suffletten sitter fast i kardborren när man ska dra fram den.

DSC06005DSC06007DSC06008

Fotstödet justeras med knappar som sitter på insidan av fotstödsramen, väldigt lätt att justera.

DSC06013

Bågen är swing-away som går att lossa på båda sidor av sittdelen. Jag tycker det är superbra att den går att svänga undan, jättesmidigt när min stora dotter ska i vagnen och något jag saknat på min Ozone-sittdel. Jag tycker dock att bågen är lite trög att lossa, men man lär sig säkert det med tiden.

DSC06010

Emmaljunga Super Viking har ställbar sele i två olika höjder för axlarna och två olika lägen för grenbandet. Selen går också att knäppa loss axelbanden från om man inte vill använda dem.

DSC06011DSC06012

Sittdelen är väldigt rymlig med en ligglängd på 105 cm. Min dotter på 3 år och 2 månader, 95 cm och 15 kg får fortfarande plats gott och väl i den. Hon tyckte väldigt mycket om denna sittdelen. Hon ville provsitta den direkt hon såg den (händer inte ofta med ett barn över 3 år kan jag säga) hon tyckte också att suffletten var bra skydd mot solen (jo, hon talade själv om det) och hon ville inte gå ur. Jag uppskattar swing-away bygeln mycket när hon ska i och ur.

DSC06018bDSC06023bDSC06024

Även min son på 4,5 månad, 7,5 kg och 66 cm satt riktigt bra i sittdelen, mycket tack vare den ställbara selen som “håller honom på plats”. Han kunde till och med sitta bra i sittläget utan problem trots att han inte kan sitta än. Men viloläget är nog ändå mest bekvämt åt honom.

DSC06026bDSC06027b

Super Vikings sittdel går att köpa löst för 2300 kronor om du vill ha den till din Emmaljunga (den passar alla chassin med vändbar sittdel utom Monkey och Viking).

Jag tyckte om många av funktionerna på Super Viking-sittdelen och tycker att den har många fördelar jämfört med Ozone-sittdelen, jag gillar också att man kan byta till en färgglad sufflett. Dock tycker jag nog fortfarande att Ozone-sittdelen är snyggare 😉

3 thoughts on “Emmaljungas Super Viking-sittdel

 1. Frida

  Hej. ! Upplever att viloläget inte är alls så mycket lutning på som det ex är på en Bugaboo ., vet du varför man inte ska använda läget som man har när man fäller ihop den ?

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   För att benen kan komma högre än huvudet och då samlas blodet i huvudet vilket inte alls är bra. Om man fäller ner fotstödet så minimeras den risken.

   Svara
 2. Anna

  Hej! Tack för bra inlägg. Vet du om man kan byta ut bygeln på Ozone, alltså köpa super Viking bygeln och koppla på den istället? Tack. Anna.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.