Tinkafu regnskydd – recension

Jag har de senaste månaderna testat Tinkafus regnskydd i ett samarbete med Tinkafu, det är universellt och passar nästan alla barnvagnar. Tinkafus regnskydd är riktigt kraftigt och håller garanterat tätt även mot ösregn. Det märks redan när du känner på det att det håller hög kvalitet.

2015-01-12 11.09.18

DSC09755

Regnskyddet har också flera bra funktioner, en av de mest utmärkande funktionerna är att regnskyddet har en extra skärm framtill. Den är i klarplast och sticker ut som en keps vid hålet i regnskyddet, skärmen gör så att det aldrig regnar in genom hålet, men barnet kan fortfarande se ut eftersom det är genomskinligt. Eftersom det är en skärm och inte en helt övertäckt öppning så blir det ändå bra luftcirkulation.

DSC09769

Regnskyddet har också en extra stadig kant upp mot hålet.

DSC09758

Det finns dragkedjor båda sidorna av regnskyddet så att man kan öppna upp hela vägen och de är väl täckta med flikar med kardborre som viks över.

DSC09767DSC09759DSC09760

Under Tinkafu loggan finns vädringsfönster som jag antar är till för att släppa in luft och för att regnskyddet inte ska “blåsa upp sig” lika lätt.

DSC09761

Längst ner på regnskyddet finns längs hela kanten ett resårband som går att dra åt på fyra olika ställen, jag tycker dock att det är lite svårt att dra åt riktigt hårt.

DSC09768DSC09763

Längst bak på regnskyddet finns en ficka som används när regnskyddet ska vikas ihop, det viks nämligen ihop i sin egen ficka. Men den kan också användas för förvaring av småsaker.

DSC09762

Baktill finns också en öppning för ett handtag, om man använder regnskyddet på en framåtvänd vagn.

DSC09764

Tinkafu regnskydd är välförsett med reflexer runt om hela regnskyddet, man syns riktigt bra i mörkret.

DSC09757DSC09766

Tinkafu är som sagt ett kraftigt regnskydd som håller hög kvalité och alltid håller vagnen torr. Jag har varit ute i ordentligt ösregn och regnskyddet har aldrig läckt. Skärmen framtill ser också till så att det aldrig regnar in. Inte ens om barnet sträcker sig ut utanför vagnen och håller ut sina armar regnar det på barnet.

2015-01-12 11.09.05

Regnskyddet är stort, min uppfattning är att regnskyddet passar allra bäst till större vagnar, men att det även kan fungera på mindre vagnar. På Stokke Trailz sittdel tyckte jag tex. att det satt riktigt bra. Det passar också riktigt bra till stora liggdelar och vändbara vagnar med traditionell sittdel. På övriga bilder sitter regnskyddet på Kronan Duo S liggdel där det också passar riktigt bra.

2014-12-07 14.49.56

Här sitter det på en mindre vagn, Kronan Sulky S, men det fungerar ändå helt okej. På Tinkafus Facebooksida finns bilder på alla vagnar de testat regnskyddet på.

DSC09196DSC09736

Att regnskyddet är stort och kraftigt gör också att det tar stor plats när man viker ihop det. Regnskyddet placeras alltså i sin egen ficka, så man slipper hålla koll på något fodral. Det tar kanske dubbelt så stor plats som de minsta regnskydden, och det finns tyvärr ingen upphängning för att fästa regnskyddet på chassit. Det finns dock en rem som man kan bära regnskyddet i, eller hänga det på armen. Tidigare har jag tyckt det varit svårt att veta hur regnskyddet ska vikas ihop. Men nu har Tinkafu gjort en film där de visar hur det viks ihop på bästa sätt, superbra!

Om jag tex. ska gå ut på en promenad och det redan regnar så är Tinkafu regnskydd mitt förstahandsval, då vet jag att vagnen håller sig torr och jag slipper förvara det så då spelar storleken ingen roll. Jag kan också tänka mig att detta regnskyddet är jättebra om man lever ett aktivt liv och är ute i alla väder och verkligen vill vara säker på att regnskyddet håller tätt, tex. om man ska vara ute en hel dag och det regnar eller snöar.Eller om man har ett barn som sover ute i vagnen i alla väder. Skärmen är riktigt bra för att se till så att det inte regnar in i vagnen, även då det blåser.

Tinkafu regnskydd kostar 459 kronor och beställs från Tinkafu.

One thought on “Tinkafu regnskydd – recension

 1. sofie/diktera

  jag har ett önskeinlägg som jag väldigt gärna skulle vilja läsa om

  hur är det egentligen med de ergonomiska sitsarna på vagnarna? hur känns det att åka i dem liksom
  jag tycker de ser så obekväma ut så länge det inte är ett äldre eller längre barn som vila eller tom sover
  för det kan ju vara skönt att slippa kanten då

  men annars när man bara sitter i vagnen med fotstödet neråt så ser det ju ut som det inte finns någonstans att göra av fötterna så kan du inte ta din dotter och göra ett inlägg om detta? hon borde ju kunna berätta om de är bekväma eller ej.

  sedan fattar jag inte de ergonomiska handtagen heller de blir ju jättekonstiga

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.