Testkör Kronan Duovagn

IMG_0176

I veckan fick jag hem en Kronan Duovagn som jag ska testköra. I maj kom Kronan ut med en alldeles ny Duovagn så det blir extra spännande att testa den. Jag tog den på en skogspromenad idag och jag måste säga att jag verkligen tycker om att köra den, även om jag föredrar vagnar med svängbara framhjul. Denna vagnen är otroligt lättrullad och har även bra hävkraft. En fullständig recension kommer så småningom.IMG_0177

En av sakerna som är speciella med nya Kronan Duovagn är att den har en helt ny form av sele som sitter löst på barnet. Den sitter endast fast vid barnets höfter och på så sätt slipper barnet sitta klistrat mot ryggstödet på vagnen. Riktigt smart för de som har ett barn som jag, som blir hysterisk om hon inte får sin rörelsefrihet. Det är första gången någonsin vi kunnat använda axelbanden i vagnen! Tyvärr har den lilla remmen på ryggen en tendens att glida ner vilket gör att selen trillar ner från axlarna. Det hade varit bättre med något spänne som satt fast på remmen lite bättre.

Läs mer om Kronan Duovagn och beställ den på www.kronan.com.

4 thoughts on “Testkör Kronan Duovagn

  1. Anonym

    Hej! Jag skulle vilja veta vad du tycker om britax strider?
    Är det en bra vagn?. Letar just nu efter en sittvagn till min 1 åriga dotter, vill ha en liten vagn och lätt, men ändå en ganska rymlig en, vill inte att sittdelen är för smal eller för kort.. :/ kollar här inne hela tiden om du uppdaterat något om vändbara sylkys.. Kommer det inte flera ut snart? Gud vad det saknas!
    Kan dom inte tillverka en sittvagn som är lika rymlig som en vanlig sylky från typ carena men med vändbar sittdel?

  2. Anonym

    Den typen av sele är helt klart bäst. Vi har den till vår brio från 08:a. Många klagade på den då den är lite svår att få på barnet, det kan jag hålla med om, men när man gjort det 10 gånger är det lätt som en plätt. Båda mina barn har gillat att sitta och luta sig framåt och hatar att ha sele på sig när de åker i sulkyn som sitter fast i ryggstödet. När jag var på babymässa in Göteborg sa hon i Kronans monter nåt om att den lösa selen ska bli nån slags EU standard i vagnar. Stämmer det?

Kommentarer är stängda.