Tagabike – cykel och barnvagn i ett

Tagabike

Tagabike är en barnvagn som kan omvandlas till cykel, eller tvärt om. Samma sittdel används både som cykelsits och som barnvagnssits och den är bara framåtvänd. Du cyklar och barnet sitter framtill och när du vill sluta cykla och istället köra barnvagn, tex. om du ska gå in i en affär eller åka buss, så klickar du loss sittdelen (som kan stå själv), fäller ner sadeln och fäller fram hela bakdelen av cykeln så att bakhjulet istället hamnar längst fram. Det blir då en barnvagn, en trehjuling med fast framhjul.

Tagabike[3]

Tagabike har tre stycken 16 tums lufthjul och väger mellan 20-29 kilo beroende på konfiguration.

Sittdelen är lämplig från 8 månader upp till 25 kg i cykelutförande och från 6 månader upp till 15 kg i barnvagnsutförande. Den har tre lägen i barnvagnsutförande och två lägen i cykelutförande.

Man har tänkt mycket på säkerheten och Tagabike är godkänd enligt EU-standarden både som cykel och som barnvagn.

Tagabike[5]Tagabike[7]

Som tillbehör finns dessutom både syskonsits som gör att du kan använda den med två barn, adapter för babyskydd och en förvaringskorg som kan användas istället för sittdelen.

Tagabike finns i fyra färger och kostar drygt 17 000 kronor i basutförande. Den kommer gå att köpa hos Babyland inom några veckor.

One thought on “Tagabike – cykel och barnvagn i ett

Kommentarer är stängda.