Svaren på läsarundersökningen

Tusen tack till de 431 personer som svarat på läsarundersökningen som jag haft här på bloggen i drygt en vecka. Som tack för att ni svarat tänkte jag dela med mig av svaren.

Hela 96% av er som läser bloggen är kvinnor.

Ålder

0-20 år      2%
21-30 år    49%
31-40 år    46%
41-50 år     3%

 

Åldern ligger runt 20-40 år, hela 95 % av läsarna befinner sig däremellan.

Vad har du för sysselsättning?

Föräldraledig    46%
Arbetar      44%
Studerande     7%
Sjukskriven    1%
Arbetssökande    1%

 

Hela 46 % av läsarna är föräldralediga, men nästan lika många, 44 %, arbetar.

Vad är din högsta utbildning?

Grundskola   3%
Gymnasieskola   25%
Vuxen- eller yrkesutbildning   14%
Högskola eller universitet    58%

 

Andelen högutbildade är hög, hela 58 % har studerat på högskola eller universitet.

Var bor du?

Stockholmsområdet   27%
Göteborgsområdet   10%
Storstad   17%
Småstad   26%
Mindre tätort  11%
Landsbygd 9%

27 % av läsarna bor i Stockholmsområdet och 10 % i Göteborgsområdet. Sammanlagt bor 54 % av läsarna i en storstad. 26 % i en småstad, 11 % i mindre tätort och 9 % på landsbygden.

Har du en partner?

Jag är singel   4%
Jag är i ett förhållande   2%
Jag är sambo  51%
Jag är gift  43%

 

51 % av läsarna är sambo och 43 % är gifta. Sammanlagt är alltså 94 % av läsarna sammanboende eller gifta.

Hur många barn har du?

Inga   6%
Jag väntar barn   20%
Jag har ett barn   42%
Jag har två barn   23%
Jag har tre barn   7%
Jag har fyra barn   1%
Jag har fler än fyra barn   1 %

 

Nu kommer vi till en (enligt mig) mycket intressant fråga. 20 % av läsarna väntar barn, 42 % har ett barn och 23 % har två barn. Sammanlagt har 74 % av läsarna barn och hela 94 % väntar barn eller har barn.

Hur gammalt är ditt yngsta barn?

Jag har inget barn   9%
Inte fött än   17%
Under 1 år   31%
Har fyllt 1 men inte 2   28%
Har fyllt 2 men inte 3   10%
Över tre år   5%

När det gäller ålder på barnen så är det störst andel (31 %) som har barn under ett år. Sammanlagt har 59 % av läsarna barn under 2 år.

Planerar du att köpa barnvagn?

Ja, inom en månad   21%
Ja, inom ett par månader   26%
Ja, inom ett halvår   14%
Nej, inte det närmsta halvåret   39%

Störst del av läsarna, 39 %, planerar inte att köpa någon ny barnvagn inom det närmsta halvåret, utan följer bloggen av rent intresse får man förmoda. Men 26 % av läsarna planerar att köpa en barnvagn inom de närmste två månaderna och sammanlagt är det 61 % av läsarna som planerar att köpa en barnvagn inom sex månader.

Har Barnvagnsblogg hjälpt dig i ditt köp av barnvagn?

Ja   82%

Nej   18 %

 

 

När man ser sådana här siffror blir man glad, hela 82 % av läsarna har blivit hjälpt av min blogg när de har köpt sin barnvagn, och det gör mig superglad eftersom det är hela anledningen till att jag har bloggen och lägger ner så mycket tid på detta. Att se att den används som det är tänkt är väldigt roligt.

Tack också för många bra kommentarer, både positivt och negativt. Jag försöker ta åt mig av all positiv feedback och tackar så mycket för många bra idéer till nya blogginlägg. De hamnar på min lista med inlägg jag vill skriva (som redan är en datorskriven A4, tänk om jag hade mer tid!).

Många är ni som vill läsa mer om tillbehör och syskonvagnar. Anledningen till att det inte blir så mycket inlägg om syskonvagnar är att jag bara har ett barn och då blir det inga tester av syskonvagnar och intresset från min sida är inte så stort heller. Jag rekommenderar dock mina samlingsinlägg, Framåtvända syskon- och tvillingvagnar, Vändbara syskon- och tvillingvagnar och Phil & Teds inline-vagnar. Och så hoppas vi förstås att det blir något syskonvagnstest i framtiden 😉

Tillbehör är inte riktigt min grej ska jag säga, jag är inte så mycket för att “pimpa” vagnen och har nog inte använt en mugghållare mer än en promenad. Men några inlägg är planerade och några till kan jag nog knåpa ihop, om regnskydd och solskydd tex. som är ett mer eller mindre nödvändigt tillbehör. Annars rekommenderar jag mitt inlägg där jag skriver kortfattat om alla barnvagnstillbehör som finns, här.