Recension av Vinter & Bloom Mini Dots åkpåse

DSC03997

Vinter & Bloom är ett nytt märke bland barnvagnstillbehören. Tidigare i höst recenserade jag deras regnskydd och nu är det dags för recension av åkpåsen. Vinter & Blooms Mini dots-åkpåse finns i tre olika färger, French Blue (på bilderna), Cotton Candy (rosa) och Ebony Black (svart), alla tre färgerna är prickiga. Jag gillar prickarna, det är roligare än enfärgat, det händer någonting, men det är fortfarande ganska enkelt och klassiskt och väldigt lättmatchat.

Vinter & Blooms åkpåse har ett vind och vattenavvisande yttertyg som är ganska glansigt. Yttertyget är PU-belagd polyester. Innertyget är microfleece i 100 % polyester och åkpåsen är fodrad med polyestervadd. Ett stort plus i min bok är att åkpåsen är öko tex-certifierad, alltså garanterat giftfri. Åkpåsen kan tvättas i 40 grader i maskinen.

Locket går att öppna på båda sidorna och är helt avtagbart. Längst ner i fotändan finns också en dragkedja som går att öppna upp så att barnets fötter kan sticka ut när hen blir lite äldre och har skor på sig. Du kan då också vika bak “fliken” som blir över. Hela nedre delen av åkpåsen är i samma vatten- och -smutsavvisande material som yttertyget på åkpåsen så att det är lätt att göra rent om barnets skor smutsar ner. På nedre delen finns också tre tryckknappar men de är bara dekoration.

DSC03990DSC03988DSC03989

Locket går också att vika ner en bit och fästa med tryckknappar i två olika lägen.

DSC03985DSC03986

Uppvid huvudet finns en avtagbar fuskpälskant. Under den finns även resår som går att dra åt med en dragsko för att reglera hur tätt åkpåsen kommer mot huvudet. Längst upp i locket finns det resår, men den är inte reglerbar.

DSC03992DSC03995

På baksidan av åkpåsen finns uttag för fempunktssele med två olika höjder för axelbanden, två lägen för grenbandet och två olika lägen på hålen för midjebandet. Här är med andra ord en åkpåse som bör passa alla vagnar.

DSC03994

På baksidan finns även ett stort område med antliglidmaterial och en ficka som kan vikas över ryggstödet på de flesta vagnar. Även vagnar där ryggstöd och baktyg sitter ihop tycker jag funkar ganska bra att fästa åkpåsen i om jag fäller fram ryggstödet ordentligt. Fickan är ganska grund vilket kan göra den enklare att få dit men det är enklare att den ramlar loss också. Åkpåsen har suttit bra i princip alla vagnar jag testat den i. De enda vagnar den inte funkar så bra i är vagnar som har liten sittdel. Det leder mig in på vad jag tycker är en av de bästa egenskaperna hos Vinter & Bloom-åkpåsen, det är att den är riktigt stor och rymlig. Min son är 2 år och 89 cm lång, han har det väldigt tajt i många av åkpåsarna i standardstorlek, men den här åkpåsen har han gott om plats i. Den här åkpåsen är 110 cm lång och dessutom bred, 53 cm vilket gör att det är gott om plats för barnet. Så stor att min dotter på 107 cm får plats bra är den dock inte, då får en gå på åkpåsarna med förlängning.

2015-09-23 15b22015-09-23 15b

Eftersom vi inte haft så kallt i vinter, mer än någon enstaka dag, så har jag inte testat åkpåsen i riktigt kyla, men med bara tunna strumpor och vanliga byxor på lillen i åkpåsen har han varit varm och go i åkpåsen ner temperaturen varit ner mot nollan och vi varit ute länge. Åkpåsen känns inte heller tunn utan lagom tjockt vadderad. Jag tycker därför att den fungerar bra som en riktig vinteråkpåse, i alla fall om en inte bor allra längst norrut i Sverige.

Som jag tidigare skrev sitter åkpåsen bra i alla vagnar jag testat den i. Även i BT Jogger Terrain, Kronan Sulky S, Moweo Magro och BabyJogger City Mini ZIP där det inte är öppet bakom ryggstödet går det att dra över fickan. Svårast var den i Cybex Balios M då suffletten sitter med tryckknappar i sittdelen, men jag tyckte den satt hyfsat ändå.

DSC03414DSC03427DSC03407DSC03434DSC03430

Lite bättre sitter den ändå i traditionella sittdelar där ryggstödet är fritt och det är lätt att vika över fickan, som i Crescent Compact 360 XT Air och Emmaljunga Scooter 4s.

2015-12-14 10bDSC04665

Jag gillar Vinter & Blooms åkpåse, den har i princip allt jag efterfrågar hos en åkpåse och jag gillar också att den är extra rymlig så att den fungerar lite längre än de flesta andra åkpåsarna. Vinter & Blooms åkpåse finns som sagt i tre färger, det finns också matchande sittdyna och regnskydd i samma färger. Åkpåsen kostar ca 1100 kronor och du kan hitta en återförsäljare här.

4 thoughts on “Recension av Vinter & Bloom Mini Dots åkpåse

 1. Em

  Om du har möjlighet hade det varit jättekul om du kunde recensera Stokkes åkpåse! Hur funkar den i stokkes egna sittdel tex? Den är ju så ”skålformad” så jag vet inte riktigt vilken sorts åkpåse som skulle passa bäst. Någon du har testat kanske?

  Tack för en toppenbra blogg!

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Hej! Har tyvärr inga planer på att testa stokkes åkpåse, men deras egna bör ju passa bra i deras sittdelar. Annars tycker jag ofta det funkar helt okej med vanliga åkpåsar även i skålade sittdelar.

   Svara
 2. Therese

  Hej!
  Tack för en jättebra blogg.
  Jag undrar om du har provat Emmaljungas året runt Åkpåse?
  Funderar lite på en sådan men kan inte hitta hur stor den är.
  Vi har idag en City cross -11 till vår son på 1 år. Kommer snart köpa en scooter s.
  Vilken Åkpåse är din favorit och vad skulle du rekommendera?

  Mvh Therese

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Nej, jag har tyvärr inte provat den. Svårt att säga en åkpåse som är min favorit, jag gillar både Elodie Details, Buppa brands och Vinter & Blooms åkpåse mycket. Även Voksi Urban är en ny favorit.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.